Uranus V37

Hej alla Uranusar!

 

Tack alla föräldrar som hade möjlighet att komma på vårt föräldramöte. Vi har fått uppskattad feedback på att vi spred energi på mötet och vi kan säga detsamma till er 🙂 Protokoll kommer att komma inom kort. 

 

Idag har vi varit på en supertrevlig utflykt till Gustavsberg. Vi började med att se föreställningen “Nalle Clown” på Gustavsbergsteatern. Fler elever kände igen skådespelaren som även spelar Clown på programmet “Pick a colour” på UR Skola. Han bjöd på en rolig och magisk föreställning där han bjöd in oss publiken. Efter föreställningen gick vi till biblioteket och lånade lite böcker. Sedan var vi sååå hungriga så vi gick över vägen till lekparken för att äta vår matsäck och leka lite innan bussen tillbaka till Lemshaga. Tack Susanne, Cajsa, Therese och Gun för att ni kunde vara med och stötta!

 

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi arbetat med uppställningar i subtraktion, med och utan växling. Vi upplevde att eleverna tyckte att detta var riktigt svårt. 

 

 

Under svenskalektionerna har vi bl.a. lärt oss vad en konsonant är och läst vidare i vår bok om “Ester Tagg” samt arbetat i vår arbetsbok. Vi har även presenterat vår nalle Björne som får följa med en kamrat hem över veckan som kommer.

 

so-lektionerna har startat ett nytt arbetsområde som handlar om Barnkonventionen. Vi kommer att arbeta med det fram tills vi har FN-samlingen i musikladan på FN-dagen.

 

 

idrotten var vi på IP. Vi värmde återigen upp med stafett, men denna gång fick eleverna göra egna banor som de andra i gruppen skulle prova. Därmed tränade de på att både ge och ta en instruktion. Vi avslutade med fotbollslek.

 

 

bildlektionen har vi också startat med ett nytt arbetsområde. Eleverna har fått bekanta sig med Picasso och kubismen och fokus kommer att ligga på att måla och rita porträtt. Eleverna fick börja med att rita av varandra men de fick INTE titta på pappret. Det blev helt tokiga teckningar. Sedan fick de rita av sig själva, men inte heller här fick de titta på pappret.

 

 

Så roligt att alla var här när vi skulle ta vårt skolfoto. Det gick exemplariskt!

 

 

Hem och skola

 

Nu kan ni gå in och boka ett utvecklingssamtal. Det gör ni som vanligt via SchoolSoft. Vi erbjuder tider under vecka 39, och då främst onsdagen den 25/9 då hela dagen är vigd till detta.

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 4 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken. Björne har fått följa med Ida och Bobbie har följt med Adam hem för att uppleva en äventyrsrik vecka tillsammans med dem.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Dans
Tisdag: Friluftsliv
Onsdag Idrott utomhus – Ombyte och handduk.
Torsdag: Läsläxa (Kapitel 4) lämnas in. Björne tillbaka till skolan.
Fredag: Läxa lämnas ut.

 

Kommande händelser:

  • Utvecklingssamtal – Vi kommer ha utvecklingssamtal under vecka 39, och då främst onsdagen den 25/9 då hela dagen är vigd till detta. Tider kommer att läggas upp på Schoolsoft från och med lördag den 7/9. 
  • Vecka 44 – Höstlov

 

 

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Eva och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

4 kommentarer

  • Stort tack för en fin vecka, känner sådan tacksamhet över att mitt barn får vara med om så många roliga saker och får möjlighet att lära med hjälp av så fantastiska pedagoger, Sara Ragnars mamma

  • Tack för ett bra och engagerande föräldramöte! Roligt med utflykt inklusive matsäck:-) /Måns med familj

Kommenteringen är stängd.