Uranus V42

Hej alla trevliga Uranus-familjer!  

 

                                   

Nu har hösten verkligen tagit över med härliga färger men även med regn och rusk. Barnen behöver verkligen överdrags/ regnkläder och stövlar. Och vantar och mössor. Barnen växer snabbt så kolla att allt passar!

 

 I veckan har vi haft läsårets första elevråd och tryggismöte. Våra representanter på elevrådet är Agnes och Simone och våra tryggisar är Astrid och Ida (vi lottade bland dem som var intresserade).

 

Den 27:e oktober firar vi den internationella nalledagen och vi vill att eleverna tar med sig en nalle med till skolan fredagen den 25/10. Nallen får inte vara större än att den får plats på elevens hylla, max ca 50 cm. Vi kommer att ha några olika aktiviteter kopplade till denna nalle. 

 

Denna vecka har vi lyckats att ta många bilder. Det var till och med svårt att välja ut några så att det inte blev för mycket. Hoppas ni orkar er igenom allihopa!

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi jobbat vidare med multiplikation. Vi har utgått från upprepad addition och gjort 2-, 5- och 10-skutt. Låt gärna barnen berätta och visa hur duktiga de är! På fredagens matematiklektion arbetade de i mattestationer med pussel, spel och arbetsuppgifter att lösa på iPaden för att ytterligare befästa kunskapen.

 

 

Under veckans svenskalektionerna har utforskat vad adjektiv är för något. Vi har lärt oss att adjektiv är ord som beskriver hur någon eller något är eller ser ut.

Visste ni att ordet “adjektiv” kommer från början från ett ord som betyder ”ord som kan läggas till”.

När vi hade arbetat klart i arbetsboken ritade vi glada, läskiga, konstiga, tokiga och knasiga halloweenpumpor.

 

 

so-lektionerna håller vi på att förbereda oss för FN-samlingen som vi har ansvar för nästa vecka på FN-dagen. Med det avlutar vi vårt arbete med barnkonventionen. Vi har tillverkat skyltar som vi ska “demonstrera” våra rättigheter med i musikladan där även kören kommer att sjunga. 

 

 

NO-lektionen tog vi reda på vad vi lärt oss om matsmältningssystemet. När vi startade vårt projekt om kroppen fick eleverna rita hur de trodde att det såg ut i kroppen och nu fick de göra samma uppgift igen för att visa vad de hade lärt sig.

 

 

Tekniken gjorde vi enkla mekaniska leksaker dvs. sprattelgubbar eller gubbar med rörliga ögon. 

 

 

idrottslektionen dansade vi Polka som uppvärmning. Sedan tränade vi på att krypa, hoppa, göra kullerbytta, hänga och balansera.

 

 

Under friluftslivet gick vi på skattjakt. Eleverna hade gjort skattkartor och nu var det dags att prova om de gick att tyda. Gruppvis fick de ge sig ut och gömma en skatt på den markerade platsen på kartan och en annan grupp fick försöka tyda kartan och hitta skatten. Efter det gick vi in och ritade piratflaggor genom att utgå från en bild som vi förstorade upp på ett större papper med hjälp av rutorna.

 

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 9 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Måndag: Dans
Tisdag: Bild och engelska
Onsdag Idrott inomhus – Ombyte och handduk.
Torsdag: FN-samling. Läsläxa (Kapitel 9) lämnas in. Björne & Bobbie tillbaka till skolan.
Fredag: Ta med en liten nalle till skolan. Läxa lämnas ut. 

 

Kommande händelser:

  • 24/10 FN-samling i musikladan
  • 25/10 Vi firar internationella nalledagen.
  • Vecka 44 – Höstlov

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Eva och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.