Uranus veckobrev v.11

Hej alla i Uranus!

Tack för en rolig vecka tillsammans med besök både av Josefine (i matten) och farfar Gil som lärde oss mer om judendomen.

SO/ Religionsprojektet

Barnen hade under veckan fått läsa och prata om kristendom, judendom samt Islam. De fick de samla frågor inför besöket av Gil som skulle komma och få prata om sin religion, judendomen. Vi hade en fin samling där vi pratade om meningen och livet. Både barn och Gil delade sina tankar. Vi fick också lära oss om traditioner inom judendomen och vad det innebär att vara jude. Det blev ett meningsfullt möte då Gil pratade engelska och barnen även fick öva på att ställa sina frågor på engelska.

Barnen har även fått skriva ner vad de själva tycker är meningen med livet. Vad som är viktigast för dom.

Lilla aktuellt

Lilla aktuellt är ett uppskattat program av barnen och det blir ofta väldigt intressanta diskussioner när vi lyfter olika ämnen och de får dela med sig av sina erfarenheter och tankar. Vi har bland annat pratat om klimatoro, och hur man kan göra om man bär på mycket tankar och oro kring klimatet. Vi har även fått möta en 8- årig pojke från Syrien som berättade om hur landet var innan kriget och hur han hade det här i Sverige. PI-dagen, taekwondo och skidskytte var även några fler saker som vi fick lära oss mer om.

Matematik

Vi har fortsatt att arbeta med addition och subtraktion i tal upp till 1000. Vi utforskar olika sätt att lösa problemen och vi arbetar med att lära oss upp ställning. Att arbeta med höga tal är verkligen något barnen tycker är kul så fortsätt gärna arbeta med det hemma. Antingen genom att ge era barn små problem som de kan lösa vid matbordet, eller alternativt på elevspel.se, NOMP eller liknande.

Sagor om väsen

I torsdags började vi att skriva sagor om ett valfritt väsen, denna gång på vår Ipad. De fick arbeta enskilt eller tillsammans med någon. Det var ett tag sen vi skrev sagor, och vi märker att barnen tycker det är väldigt roligt. Och det är fantastiskt att läsa dessa fantasifulla berättelser!

NO

Vi har experimenterat med luft och både undersökt om luft är något, om det tar plats? Vi upptäckte att den faktiskt gör det och att vi även kunde fånga luft i en plastpåse som vi kunde känna på. Vi har även utforskat begreppet luftmotstånd. Varför faller ett ihopknycklat papper snabbare än ett slätt? Fråga gärna barnen hemma!

Övrig info

Skolgarderoben är fortfarande öppen till den 27 Mars. Så passa på att beställa fina skoltröjor! Kolla in länken nedan:

www.skolgarderoben.se/lemshaga

Fritids

Påsklovet närmar sig och vi behöver veta om ditt barn är i behov av fritids-/klubbenomsorg under perioden 15/4-18/4.
Vad god fyll i på schoolsoft under kommentar från vårdanadshavare; Ledig alt. närvaro. Vid närvaro fyll även i aktuella tider.

Vi vill ha in din anmälan senast 24/3 för att garantera en riktigt bra omsorg där personalbemanning, elevantal och aktiviter synkar.
Obs! Fredag 19/4 är det stängt pga röd dag, samt att torsdag 18/4 stänger fritids 15.00 pga dag före röd dag.

Hälsningar Fritids och Klubben

Nästa vecka:

må: sovmorgon/fritids
ti: friluftsliv, drama
ons: läsläxa lämnas in (kap.21), ny läsläsxa delas ut (kap.22 ”Fördröjning”) Idrott
to: kör, engelska
fre: vim-grupper

Trevlig helg!

Mvh/ Sara, Cissi, Lisen och Vincent

 

 

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.