Uranus veckobrev V.11

Hej alla Uranusfamiljer!

Kunskaper

So/No/Sv – Jordens tidslinje

Vi har nu fortsatt tänka kring våra fossiler, våra djur och växter, genom att skriva en berättelse. Vi började med att skapa en tankekarta kring karaktärens fakta. Utseende, miljö, vad den åt, något som var speciellt med den. Faktan ska finnas med i berättelsen.

Därefter använde vi oss av en berättelsekarta för att skapa en stomme i berättelsen. Det är viktigt för eleverna att få stödstrukturer när de ska skriva något över tid. Alltså när de skriver en berättelse som inte blir klar direkt. Det är annars svårt att hålla så mycket kvar i huvudet hur jag tänkte tidigare. De kommer även att lägga in bilder i berättelsen.

Vi har även tänkt att de ska få ge varandra respons genom att läsa varandras texter och berätta om vilken inre bild de får. Kanske behöver de lägga till något så kompisen får en klarare bild över den andres text. Även här använder vi en stödstruktur.

Matematik

Vi uppmärksammade Pi-dagen genom att titta på ett klipp från nyhetsmorgon på tv 4,  om en kille som tränat upp sin förmåga att minnas. Han kan väldigt många av decimalerna i talet pi. Mycket spännande! Vi lyssnade på en pi-sång och samtalade om vad de visste om pi. Eleverna har nu tränat på att minnas decimalerna. Det var svårt men kul!

Vi skapade en uppgift där eleverna själva fick upptäcka pi. De skapade armband av indianpärlor. Armbandet skulle skapa ett mönster och de fick själva bestämma längden. De mätte hela längden på armbandet och därefter knöt de ihop det till en cirkel som de mätte diametern på. De tog måttet på diametern och multiplicerade det med pi på sin ipads miniräknare. De fick jämföra svaret med armbandets uppmätta längd.

Under torsdagen deltog vi i en mattetävling från NCM, kängurumatte. Det handlar om att lösa olika problem och logiskt tänkande. Eleverna var väldigt duktiga och gjorde verkligen sitt bästa. Några av uppgifterna påminner om de vi möter i vektor var det några av eleverna som uppmärksammade.

Friluftsliv

Vi startade vårt projekt inför skolloppet fre 23/3 för att stötta Barncancerfonden. Vi hade pulshöjande aktiviteter, snötabata och mello disco. Här kommer några bilder som får tala.

 

Information

Föräldramöte

Föräldramöte onsdag den 21/3 kl.17.30-19 Varmt välkomna!

Information från Fritids
 
Snart är det Påsklov! 
För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet. 
Fyll i formuläret i länken nedan och kom ihåg att trycka på spara.
Vi har ett sista anmälningsdatum 19/3.
Fritids har öppet kl 7.30-17.00. 
Notera att vi stänger 15.00 dag före afton. Detta infaller skärtorsdag 29/3.
 
Mvh Fritids
 
Friluftsliv
Skolloppet under friluftslivet – fredag 23/3 är det dags att genomföra “Skolloppet”. Vintern har inte släppt taget men vi viker oss inte för att genomföra detta viktiga lopp. Eleverna ska vara klädda för att gå alt. springa . Tanken är att vi tillsammans med Neptunus och Uranus ska se hur långt vi kommer ut i världen. Kan vi nå Paris? Hur många meter måste vi tillsammans samla? För de som vill skänka en peng till Barncancerfonden använder swish-numret 123 031 62 08 (märk betalningen med Lemshaga). Tänk att varje krona gör betydelse!

 

V.12

Mån OBS!Idrott i klassrummet för båda grupperna, drama

Tis

Ons  Läxan in, Kör

Tors Läxan ut, Biblioteket röda gruppen

Fre  Biblioteket gröna gruppen, Jösse och Affe lämnas in och skickas ut, Skolloppet under friluftslivet,

 

Tack för en fin vecka

/ Marie, Camilla, Desirée, Agneta och Bettina

 

 

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']