Uranus veckobrev v.13

Hej alla underbara Uranusar!

Då har vi kommit fram till ytterligare ett lov. Även om påsk inte blir som den brukar så får man kanske tid att umgås ute med nära och kära. Vi håller tummarna för att vi får fint väder under detta lov så att vi kan passa på och vara ute och njuta av naturen. 

Denna vecka har bjudit på energismarta tips, återvinning, mönsterdelar, symmetrilinje, pyjamasparty och information om påsken samt lite påskpyssel. 

 

 

  

 

Kunskaper

Singma 

Under veckans mattelektioner har vi fortsatt vårt arbete med tredimensionella former. Eleverna har fått sortera former utifrån olika kriterier. De har också fått upptäcka och skapat mönster. De har fått lista ut mönsterdelar för att sedan lista ut vilken form som saknas. Dessutom har vi pratat om att dela formerna i likadana stora delar för att koppla detta till symmetrilinje. 

 

 

 

   

 

 

Hållbar utveckling – Energismart

Det var dags att runda av vårt tema hållbar utveckling och som avslut diskuterade vi om hur man kunde vara energismarta. Eleverna hade många kloka tankar och förslag. Bli inte oroliga ifall de säger till er ifall ni låter en kran så och rinna, de är bara energismarta! 

Eleverna fick dessutom fundera kring återvinning och hur man ska sopsortera skräpet. Detta gjorde vi genom att spela med materialisarna https://materialvarlden.se. De fick också göra ett pyssel där man skulle sortera skräp i rätt tunna. 

 

 

   

 

Läsutmaning

Genom att genomföra läsutmaningar vill vi locka eleverna till att läsa mer. Det har varit väldigt roligt att se deras energi och glöd att få läsa men framförallt när de har fått sätta upp sin mini-bokrecension på vår tavla. Eleverna har nu tillsammans läst över 200 böcker och det var äntligen dags för belöningen. Utöver själva belöningen ser vi att eleverna får ännu bättre flyt i sin läsning, så det är en “win-win” för oss alla. 

Dagen var kommen och eleverna hade fått önska dagens innehåll. Som ni säkerligen vet hade de önskat pyjamasparty, pyssel, hamburgare till lunch, lekar samt bio med popcorn. Det blev en lyckad dag och ett härligt avslut inför påsklovet.

 

   

 

   

   

   

 

Hem och skola

Läxa:

  • Läs en valfri bok – under lovet vill vi att ni läser en valfri bok. Skriv en recension om boken och ha med dig veckan efter lovet. Min bokrecension

 

Information inför vecka 15:

Måndag: 

  •  Välkomna tillbaka till skolan! Vi börjar som vanligt kl.8.20. 

Tisdag: 

  • Skolan börjar kl.9.50. Ta med idrottskläder och handduk. Inga inneskor behövs. 

Onsdag:

Torsdag: 

  • Bokrecension lämnas in.

Fredag: 

  • Läsläxa lämnas ut.

 

Kommande händelser:

  • 10/5 – Studiedag, skola och fritids stängd.
  • 11-12/5 – Studiedag för lärarna, fritids öppet.
  • 13-14/5 – Kristi himmelsfärdsdag + klämdag, skola och fritids stängd.
  • 11/6 – Sommaravslutning.

 

Vi önskar er alla en härlig påsk!

   

Rut & Knut (Ingela & Daniel)

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.