Uranus Veckobrev v.13

Hej alla fantastiska Uranusfamiljer!

Nu är det dags för lite påsklov. Härligt nu när solen visar sig och vi kan ana att våren snart är här. Vi hoppas ni alla får möjlighet att njuta av solen under påsklovet. Håll utkik efter vårtecken!

So/No/Sv

Nu är vi klara med våra gemensamma faktatexter om tidsperioderna då många spännande djur levde. Våra tittskåp blev helt fantastiska. Eleverna har fått de olika gruppernas faktatext och kopplat den egna bilden till dem. De har även ritat in dessa tidsperioder i sina egna tidsrullar.

Matematik

 

Vi har fortsatt tänka kring pengar. Vad får jag för en viss summa? Vad kan jag köpa och hur mycket får jag tillbaka om jag lämnar fram mer pengar än vad varorna kostar? Ja, det är frågor vi har funderat kring. Det är lättare att tänka kring dessa frågor med hjälp av konkret material. Många skriver och ritar gärna på sina whiteboards. Vi uppmuntrar våra elever att lära sig använda bilden som stöd, rita en enkel modell, visa hur du tänker, skriv med mattespråk. Vi stryker under de begrepp som talar om vad vi ska göra. Viktigt att reflektera över vad begreppen säger oss.  Vi utforskar tillsammans och får ta del av hur kompisarna tänker.

 

 

So/ Sv

Vi avslutade veckan med att tänka kring påsk och varför vi firar den. Vad är religion och vad är traditioner? Var kommer påskkärringen från? Varför klär vi ut oss till påskkärringar? Varför äter vi ägg? Varför får vi påskägg med godis i? Ja, det är några saker vi har funderat kring.  Vi läste ur barnens bibel och tittade på en film från ur.se som berättar varför vi firar påsk. Eleverna har skrivit hur de själva firar påsk och vad som är viktigt för dem i sin egen tradition.

Bild/teknik

Vi passade även på att pyssla lite. Vi tränade att vika papper och att klippa ut en påskhare. Den målade vi och pyntade med fjädrar. Vi hann även med att göra en påskmatteuppgift. Vi skapade en kyckling med hjälp av geometriska former. Dessa former räknade vi och skapade ett stapeldiagram av. Lite träning i det på ett roligt sätt är toppen! Efter påsk fortsätter vi tänka kring geometriska former på matten.

Skola och hem

Vi vill påminna er föräldrar att lämna era barn utanför klassrummet på morgonen. Det ni behöver planera med era barn som lek av kompis, hämtning, aktiviteter och annat får ske utanför klassrummet. Om ert barn ska leka med annan eller ni ska ta med någon hem så skriver ni det på schoolsoft. Vi försöker få en lugn stund på morgonen och det blir många avbrott för våra elever som försöker komma till ro med läsning och annat. Vill ni prata med oss pedagoger vill vi att ni skickar ett mail så bokar vi ett möte, eller så kommer ni efter skoldagens slut då vi lättare kan möta er i lugn och ro.

Tack för ert samarbete!

Information

 

Utflykt Naturhistoriska museet 13/4

Nu är det dags att avsluta vårt projekt med ett besök på Naturhistoriska museet. Vi åker med bussen från Lemshaga kl. 9.07 åter ca kl. 13.26. Skicka med en lunchmatsäck, dryck och frukt.

Alla ni föräldrar som hört av er kan följa med. Det är Märthas mamma, Emils mamma, Emma B mamma, Ingrids mamma, Elinas mamma.

Blänkare:

2/4 Annandag påsk röd dag, skola och fritids stängt

3-6/4 Påsklov (fritids öppet för de som anmält närvaro

13/4 Vi åker till Naturhistoriska riksmuseet, alla tar med matsäck (lunch, frukt och vatten)

19/4 Avslutningsfest för Marie – Inflyttningsfest med Eva

20/4 Marie arbetar sin sista dag.

27/4 Hattparad för Mellangårdens elever. Vi firar att våren är här. Inför denna dag skapar vi egna hattar.

30/4 Skola och fritids stängt

1/5 Valborg, skola och fritids stängt

9/5 Skolans dag, vi bjuder in er föräldrar att besöka skolan och vara med era barn i skolan. Mer info om denna dag kommer.

10/5 Kristi himmelfärdsdag, röd dag, skola och fritids stängt

11/5 lovdag (fritids öppet)

14-16/5 Studiedagar (fritids öppet)

6/6 Sveriges nationaldag, skola och fritids stängt

14/6 Skolavslutning, Mer info om denna dag kommer.

Sommarlov hemma eller på fritids

20/8 Skolan startar efter sommaren.

 

V.15

Mån  Idrott båda grupperna, drama

Tis

Ons

Tors  Läxan lämnas ut, Jösse och Affe lämnas ut

Fre  Utflykt Naturhistoriska museet, OBS! Glöm inte lunchmatsäck

 

Hoppas ni alla får ett fantastiskt påsklov

/ Marie, Camilla, Desirée, Agneta och Bettina

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']