Uranus veckobrev v.14

Hej alla fantastiska i Uranus!

 

Tack för ännu en fin vecka tillsammans!

Engelska

Nu har vi arbetat med alla kapitel i vår arbetsbok i engelskan. Därför repeterade vi nya ord vi lärt oss under terminen. Vi övade på orden genom att spela memory där vi skulle para ihop rätt bild med rätt ord.

Matematik

Under veckan har vi fortsatt att arbeta med pengar. Vi har övat på att lösa textuppgifter kopplat till att handla med pengar. Eleverna har arbetat med att ta reda på den totala kostnaden genom att addera flera saker. De har också med hjälp av subtraktion övat på att räkna ut hur mycket de får tillbaka. 

I den gröna gruppen har vi lekt affär. Tack alla som tog med sig tomma förpackningar! Vi började med att prismärka våra varor för att sedan ställa upp dom i vår affär. Vi försökte sätta realistiska priser och pratade om vilka priser som var rimliga. Några fick sedan handla och de fick räkna ut hur mycket det de skulle köpa kostade sammanlagt och se om deras pengar räckte. De som stod i kassan fick även dom räkna ihop summan och även räkna ut hur mycket de skulle få tillbaka. Väldigt kul och uppskattat! Den röda gruppen får pröva på efter lovet!

SO-religion

Den här veckan fick vi lära oss om kristendomen. Vi vet nu att det är världens största religion som har ca 2,3 miljarder anhängare. De som tillhör religionen kallas kristna, symbolen är ett kors och samlingsplatsen är kyrkan. Vi har läst bibelhistorier samt tittat på en film om skapelseberättelsen.  

Vi har nu avslutat vårt religionsprojekt och barnens religionsböcker är klara. Den röda gruppen avslutade med en kahoot (frågesport) och barnen har verkligen lärt sig mycket!

Under veckan har vi tittat på film och pratat om varför vi firar påsk. Varför äter vi så mycket ägg? Varför går vi påskkärring? Det var några av frågorna vi fick en förklaring till.
Vi avslutade veckan med att se ”Prinsen från Egypten” som är en berättelse från Gamla testamentet som är anledningen till att Judar firar påsk. 

 

Friluftsliv

Eftersom bilden blev inställd förra veckan så hade barnen bild och friluftsliv på förmiddagen. Under friluftslivet lekte vi samarbetsövningar, hade högläsning och lekte lekar. 

 

Bild

I torsdags målade och dekorerade vi våra lerfigurer med underglasyr i olika färger. Det var många fina färger och detaljer som kom fram på de fina figurerna. Lisa Larsson skulle ha varit väldigt stolt om hon fick se våra alster.

Leran ska nu brännas två gånger, en skröj och en glasyrbränning.

Vi väntar med spänning på det slutgiltiga resultatet!

Glad påsk!

M v h Cissi

 

Idrott

På idrotten lekte vi skeppsbrott som är en tradition lektionen innan ett lov!

Vi avslutade veckan med att påskpyssla små ”pop-up” kycklingar utifrån en instruktionsvideo. Man fick även göra påskkort om man ville

Skola/ hem

På torsdag den 21/4 veckan efter påsklovet under friluftslivet tänker vi åka på en utflykt till Björkvik. Skolan bjuder på pastasallad, men barnen behöver ta med sig en tom matlåda, bestick, dryck och frukt.

 

Kommande händelser:

  • v.15 – Påsklov
  • v.16 Torsdag 21/4 – Utflykt till Björkvik. Ta med tom matlåda, bestick, dryck och frukt. 
  • 11/5 Föräldramöte kl 17:30

 

Nästa vecka: (v.16)

Måndag- Ledig

Tisdag- Kör

Onsdag– Idrott

Torsdag –Friluftsliv – Vi åker till Björkvik. Packa med en tom matlåda (vi får pastasallad från köket), bestick, dryck och frukt.

Fredag-  Veckans elev

 

Vi önskar er en trevlig helg och ett härligt påsklov!

/ Sara, Hanna och Mattias

 

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se

Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se

Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se

Fritids MG: 08-586 313 27