Uranus veckobrev v.15

Hej alla underbara Uranusar!

Tack för ännu en lärorik vecka. Påsklovet har gett oss ny energi och visst är det väl extra härligt när det visar sig att våren är på väg. Det spritter lite extra i kroppen hos eleverna och även om de tror att sommaren är här så säger vi snällt “sätt på er jackan”.

Denna vecka har bjudit på stegvisa instruktioner, kod, kristendomen, food, läsgrupper, Jakten på Jack. 

 

Kunskaper

Singma – programmering 

Denna vecka har vi påbörjat nästa kapitel som handlar om programmering. Vi har provat på att följa en kod skriven med ord. De fick även prova på att visa en kod med stegvisa instruktioner. Vi har pratat om begrepp som stegvis instruktion, uppåt, nedåt, vrid höger, vrid vänster och kod

  

    

 

 

Learn English – Food

Åter var det dags att lära oss fler engelska ord. Denna vecka  var det matord t ex cheese, cucumber, lettuce, ham, tomatoes mfl. Vi har dessutom övat på att säga fraserna, I like och I don’t like. Utöver det kollade vi på ett avsnitt av Pick a colour.  

 

SO – våra religioner

Vi har påbörjat vårt nya tema om våra religioner. Denna vecka har vi diskuterat om vad religion egentligen är. Många tänkte på gud. Eleverna fick fundera över vad de visste om de olika religionerna, Kristendom, Judendom och Islam. Detta fick ligga som en grund till elevernas nyfikenhet och delaktighet. Därefter började vi med att djupdyka i religionen Kristendom. Vi har använt oss av vårt digitala material på NE för att ta reda på mer fakta. Vi tittade även på en kort film om Ida som ville veta mer om religion. Efter det har eleverna fått i uppgift att skapa en flipbook med fakta om kristendomen. 

 

  

  

 

 

Hem och skola

Löss

Vi har åter haft besök av löss i klassen. Vi önskar därför att ni under helgen kammar igenom ert barns hår för att stoppa spridningen. Tack för er hjälp!

 

Läxa:

  • Diamantjakten – läsebok kap. 24  “Önska mig lycka till” s.133-137 samt läxboken s.26. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!

 

Information inför vecka 16:

Måndag: 

  •  

Tisdag: 

  • Skolan börjar kl.9.50. Ta med idrottskläder och handduk. Inga inneskor behövs. 

Onsdag:

Torsdag: 

  • Friluftsliv –  ta med frukt, vattenflaska och sittunderlag.
  • Läsläxan lämnas in.

Fredag: 

  • Läsläxan delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • 10/5 – Studiedag. Fritids stänger inte, men ingen ordinarie fritidspersonal arbetar i barngruppen den här dagen. Istället bemannas verksamheten med tillfälliga vikarier. För er med behov av fritidsomsorg måndag 10 maj, ber vi er maila detta till fritids@lemshaga.se senast måndag 26/4, meddela även närvarotider samt ev behov av specialkost. De barn som inte meddelat närvaro, förväntas vara lediga.
  • 11-12/5 – Studiedag för lärarna, fritids öppet.
  • 13-14/5 – Kristi himmelsfärdsdag + klämdag, skola och fritids stängd.
  • 11/6 – Sommaravslutning.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

11 kommentarer

Kommenteringen är stängd.