Uranus veckobrev v.16

Hej alla fantastiska i Uranus!

Tack för en kort men härlig vecka tillsammans i solskenet! Det var fantastiskt att komma tillbaka till vår skolgård som Säteriet har fixat med under lovet. Vi har fått en ny fin labyrint och annat nytt saker som lockar till lek. 

 

Svenska

Under veckan har vi fortsatt att läsa och arbeta med kapitlet “alla mina sinnen”. Tillsammans har vi samtalat kring sambandsord, ord som kan binda ihop två meningar som handlar om samma sak till en mening. I arbetsboken har barnen övat på att göra meningar kortare med hjälp av sambandsorden och, samt eller. 

Eleverna har också utifrån en modelltext samlat ord och sedan skrivit sin egen beskrivning som förklarar deras favoritgodis utifrån våra olika sinnen. 

Matematik

I onsdags började vi arbeta med geometri i matematiken. Vi har övat på att känna igen och namnge de tredimensionella formerna rätblock, kon, cylinder, klot, kub, pyramid och prisma samt pratat om likheter och skillnader mellan dem. Tillsammans utforskade vi om de olika formerna har en plan eller en böjd yta. Vidare har vi övat på att känna till och använda begreppen hörn, kant och sidoyta. 

Friluftsliv

Tillsammans hade vi en fantastisk dag på Björnö under torsdagen. Strålande sol och härligt miljö. Tack köket som fixade god pastasallad! 

Till allas glädje bjöd Johan och Madelene som äger Bistro Björkvik på glass innan vi tog bussen tillbaka mot Lemshaga. Stor tack från oss alla!

SO

Hur var livet för 100 år sedan? Det är vad vi ska få utforska under några veckor framöver. Idag, fredag fick barnen dela med sig om vad de redan visste samt hur de trodde att de var på den tiden. Det hade så mycket att berätta, och de märks att de fått höra mycket från mor och farföräldrar m.m. historier från när de var små. Nästa vecka kommer vi att skicka med en läxa om just detta där barnen får intervjua någon äldre granne, familjevän, mor eller farförälder om hur det var när de var barn. 

NO

Det har nog inte undgått någon att våren är här! Och vårväxter är något vi ska arbeta lite kring. Vi såg en film från NE om vilka blommor som tillhör våren. Neptunus hade hittat ett nedfallet fågelbo, ett gammalt getingbo och ett rådjurshorn som vi fick möjligheten att undersöka och prata kring vilket var väldigt spännande! Speciellt intressant var det att kunna se hur fågelboet var uppbyggt i olika lager av kvistar, fjädrar, mossa m.m. 

Idrott

Under idrotten fick barnen spela volleyboll. De delades upp i mindre grupper och trots att det var premiär för de flesta gick det toppen! 

Kommande händelser:

  • 29/4 Städdag och hattparad
  • 6/5 Skolloppet
  • 10/5 Fritidshemmets dag
  • 11/5 Skolans dag (mer info kommer nästa vecka) 
  • 11/5 Föräldramöte kl 17:30

 

 

Nästa vecka: (v.17)

Måndag- Skolan startar 09.40

Tisdag- Kör

Onsdag– Idrott

Torsdag – Bild

Fredag-  Städdag och hattparad.

 

Vi önskar er en trevlig helg och ett härligt påsklov!

/ Sara, Hanna och Mattias

 

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se

Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se

Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se

Fritids MG: 08-586 313 27

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.