Uranus veckobrev v.16

Hej alla underbara Uranusar!

Vilket aprilväder vi fått ta del av i veckan! Vi har gått från +15 grader och sol till +2 grader med regn och blåst. Men vi har hunnit med en hel del i veckan bland annat: programmering, läst normkreativa böcker, läsgrupper, religionerna islam och judendomen samt förberett oss för skolloppet som kommer genomföras om ett par veckor. Här kommer en film till en dans ni kan öva på inför Skolloppet:

 

Kunskaper

Svenska

Under svenskan den här veckan har vi arbetat med Diamantjakten, fortsatt våra läsgrupper och börjat skriva på sagor. Vi har även arbetat med läsförståelse digitalt. Eleverna har i små grupper fått läsa normkreativa böcker och utifrån dem svara på läsförståelsefrågor på iPad. Vi har bland annat fått möta Svea Fors, Karim Nadjar, Abel Svensson och Timmy Kent som alla går i samma klass i Lyckeskolan. Ett mycket uppskattat sätt att arbeta med läsförståelse!

 

 

Singma – programmering 

I matematiken har vi avslutat kapitlet med analog programmering. Det har varit väldigt uppskattat hos eleverna! Vi har undersökt, utforskat och tränat på att lösa problem genom att visa kod med symboler (pilar) och att hitta fel i en kod skriven med symboler. Eleverna har även fått arbeta med apparna Beebot och Scratch Jr. 

 

SO – världsreligionerna

I veckan har vi fortsatt vårt arbete med temat om världsreligionerna. Fokus har varit på Judendomen och Islam. Eleverna fick likt förra veckan göra Flipbooks vilket har varit både utmanande, lärorikt och roligt. Många nya begrepp och ord har vi fått lära oss exempelvis synagoga, Chanukka, rabbin, moské, Ramadan och imam. Nästa vecka kommer vi få lära känna Buddhismen och Hinduismen lite bättre.

Friluftsliv

Under veckans friluftsliv förberedde vi oss för skolloppet som i år kommer att ske under skolans dag den 5/5. Vi arbetade i stationer där eleverna fick skapa sina egna nummerlappar till loppet, göra en tipspromenad som handlade om hälsa samt en styrketräningslek. Mycket rörelseglädje på en och samma gång. 

Hem och skola

Städdag på Mellangården

Nästa fredag är det dags för vår årliga vårstädning. Alla elever på MG kommer att hjälpas åt att städa och rensa på vår skolgård.  I samband med städningen brukar vi ha hattparaden men tyvärr får vi avstå från det även i år. Till den här dagen kan ni som vill och har möjligt ta med sig egna trädgårdshandskar och en kratta.

Info från fritids

Under vecka 19 kommer inte någon skolverksamhet att pågå pga studiedagar och lovdagar. Vilket betyder att man får vara ledig hela veckan utan att ansöka om ledighet. 

Fritids/klubbens öppettider och tillgänglighet är även begränsad, se nedan: 

Måndag 10/5. SEPARAT ANMÄLAN KRÄVS, via mail pga att all ordinarie personal är på fortbildning. Se tidigare utskick på SS av skolledningen. 

Tisdag 11/5, Fritids/klubben öppet som vanligt. 

Onsdag 12/5, Fritids/klubben öppet, stänger 15.00 pga dag före röd dag. 

Torsdag 13/5, Stängt pga röd dag. 

Fredag 14/5, Stängt pga lovdag i kompensation för 6/6 som sker på helgdag detta år. 

Ni gör er anmälan ang. tis-ons i schoolsoft, under kommentar från vårdnadshavare skirver ni Närvaro alt. Ledig. Vi behöver er anmälan senast 26/4.

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Läxa:

 • Diamantjakten – läsebok kap. 25  “Slut för idag tack för idag” s. 139-142  samt läxboken s.27. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!

 

Information inför vecka 17:

Måndag: 

 •  

Tisdag: 

 • Skolan börjar kl.9.50. Ta med idrottskläder och handduk. Inga inneskor behövs. 

Onsdag:

Torsdag: 

 • Läsläxan lämnas in.

Fredag: 

 • Läsläxan delas ut. 
 • Städdag på Mellangården.
 • Fritids stänger 15:00

 

Kommande händelser:

 • 5/5 – Skolloppet till förmån för Hjärnfonden
 • 10/5 – Studiedag. Fritids stänger inte, men ingen ordinarie fritidspersonal arbetar i barngruppen den här dagen. Istället bemannas verksamheten med tillfälliga vikarier. För er med behov av fritidsomsorg måndag 10 maj, ber vi er maila detta till fritids@lemshaga.se senast måndag 26/4, meddela även närvarotider samt ev behov av specialkost. De barn som inte meddelat närvaro, förväntas vara lediga.
 • 11-12/5 – Studiedag för lärarna, fritids öppet.
 • 13-14/5 – Kristi himmelsfärdsdag + klämdag, skola och fritids stängd.
 • 11/6 – Sommaravslutning.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.