Uranus Veckobrev V.16

Hej alla fantastiska Uranusfamiljer!

Vilken vecka vi har haft. Mycket skratt och glädje men också lite sorg. Avsked är aldrig enkelt. Vi möts och vi skiljs åt i livet, men dessa möten lämnar ofta fina spår i våra hjärtan. Jag, Marie, lämnar er med massor av härliga minnen och önskar er alla lycka till och hoppas vi ses igen. Tack snälla för fina ord och presenter. Jag älskar ugglan! Jag har lovat att hälsa på så det får jag hålla. Massor av kärlek till er alla!

Eleverna hade en riktig överraskning till mig när vi hade vår fest. Jag fick slå på en pinjata där det låg fina brev  som jag ska öppna vid olika tidpunkter. Jag har brev 5 år framåt! Jag fick även lyssna på en sång som några elever hade skrivit alldeles själva. Jättefin och ett väldigt fint framförande!

Nästa vecka är det Eva Lorne som tar över efter mig. Här kommer ett brev från Eva.

hejbrev uranus

Vad har vi då haft för oss denna härliga vårvecka?

So/teknik/Svenska

Vi skapade fantasifulla dinosaurier förra veckan och nu har dessa fått möta varandra i dialoger som vi sedan har skapat film av. Eleverna är kreativa och fulla av fantasi. Härligt att se hur en del av eleverna kan vara “experter”och hjälpa de andra med att skapa film. Vi tar vara på varandras kompetenser och delar med oss av den kunskap vi besitter. Vi fortsätter skapa dessa filmer nästa vecka.

No/Matte/bild

Vi har funderat på vad som händer nu när våren kommit. Vad är det som hör våren till? Vi samlade det vi tänker i en gemensam tankekarta. Vi sorterade dem och delade in dessa i kategorier. Därefter valde eleverna ett vårtecken de ville illustrera. Vi provade att använda vattenfärg på papper som vi vek ihop och simsalabim, ett symmetriskt vårtecken var skapat. Underbara bilder! Eleverna klippte ut bilden. Vi gjorde sedan en fris på väggen där vi skapade en vårbild. Mycket vackert!

         

Detta kopplades till vårt utforskande av geometrisk former, mönster och symmetri som vi arbetat med i vårt läromedel Singma.

Information

Info från fritids
Snart är det dags för lov!
För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids.
Fyll i formuläret i länken nedan och kom ihåg att trycka på spara.
Vi har ett sista anmälningsdatum 30/4.
Fritids har öppet kl 7.30-17.00.
Notera att vi stänger 15.00 dag före röd dag och afton. Detta infaller onsdag 9/5, tisdag 5/6 och dag före midsommarafton 21/6. Notera även i kalendern att Fritids har stängt för planering 13-14/8.
Mvh Fritids
Vårparad
Nu är det dags för skräpplockardagar och Vårparad. Vår tradition på Mellangården är att göra hattar till vårens ära. Detta år tänker vi i Uranus vara Utomjordningar. Vi är ute på en Rymdresa med farbror Albert, Marcus och Mariana genom vår högläsningsbok Rymdresan så vi tyckte det passade bra. Eleverna får gärna ta med en bas som keps, mössa, eller annat som ni hittar hemma.

V.17

Mån  Idrott båda grupperna, drama

Tis

Ons Kör, läxan in

Tors  Läxan ut,

Fre  Hatt- och vårparad! , Jösse och Affe lämnas in

 

Vi hoppas ni får en härlig vårhelg

/ Marie, Camilla, Eva, Desirée, Agneta och Bettina

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']