Uranus veckobrev v.17

Hej alla Uranusar!

Tack för en fin vecka tillsammans!

Matematik

Under veckan har vi arbetat med tredimensionella geometriska former. Vi har utforskat och lärt oss att känna igen och namnge de olika formerna.  Vi har övat att beskriva dom med hjälp av begrepp som antal hörn, kanter och sidor. 

Tillsammans har vi tittat på olika mönster med de olika formerna och övat på att beskriva hur mönstret ser ut och vad det är som upprepar sig. Vi har sedan övat att se vilken form som saknas i olika mönster samt skapat egna. 

Under fredagen arbetade vi med begreppet symmetri. Vi undersökte om vi kunde dela formerna i två lika stora delar. Vi fick lära oss vad symmetri är och övade på att se vilka av formerna som var symmetriska. 

 

Svenska

Veckans nya text heter “Spökiraten” och är en fantasiberättelse om kapten Enöga. Vi har arbetat med ordförståelse kring ord som plundrade, gyllene, vindskupa och värdshus. Vi pratade om deras betydelse samt bildade egna nya meningar med orden. I läsläxan får ni öva på stavning av vanligt förekommande ord. 

 

NO

Inför fredagens hattparad så skapade vi fantastiskt fina hattar med vårblommor!

SO

Vi har fortsatt vårt spännande projekt med skolan för 100 år sedan och fokuserat på hur det var att gå i skolan. Hur såg klassrummet ut? Vad fick man lära sig? Vad åt man? Hur var man klädd? Det är några av många frågor vi fick svar på under veckan. Många av barnen fascineras av hur det var för barn på den tiden. 

Denna vecka får barnen med sig en intervjuv-läxa. De ska få intervjua en äldre person som de känner, om hur hens skola var och de får gärna ta med ett foto på personen från den tiden. Hjälp gärna ditt barn att hitta en bra person att intervjua. Det går lika bra att göra intervjun via telefonen. 

 

Städdag och hattparad

Veckan avslutades med att alla barn hjälptes åt att göra vår skolgård fin och vårstädad. Det krattades löv, sopades, samlades skräp m.m. Vi avslutade med hattparad i Amfiteatern med sånger och uppvisning av våra hattar. 

Skola och hem

Nu är solen här och den är stark nu på våren. Se gärna till att ditt barn har solkräm med sig på sin hylla. 

Skolloppet 6/5
På fredag nästa vecka den 6/5 springer vi skolloppet till förmån för barncancerfonden. Under en avsatt tid kommer vi att försöka samla så många varv vi kan genom att gå eller springa runt en snitslad bana. För att göra denna dag lite extra festlig, får de barn som vill klä ut sig, det mesta i utklädningsväg går bra. Men vi avråder från masker som täcker ansiktet och övrig rekvisita.

 

Fritidshemmets dag 10/5
Tisdagen den 10/5 kl.14.00-15.30 firar vi Fritidshemmets dag med olika lekstationer på skolgården där alla fritidsbarn från Mellangården (f-3) och de barn som går i Storgårdens fritidsklubb (4-6) deltar. Mellanmålet serveras utomhus (vi grillar korv).

 

Skolans dag 11/5
Skolans dag är en årlig tradition som vi har på på Lemshaga, där alla klasser (f-9) har öppet hus. Den 11/5 mellan 13.00-15.00 är ni Lemshaga-familjer och andra intresserade, välkomna att besöka skolan. Denna dag kommer ni kunna går runt och titta i de olika gårdarna, samt se ett urval av vad alla klasser har arbetat med under året. Det kommer finnas olika stationer som en får prova på och Mars-klasserna (åk 5) kommer att ha en försäljning av fika utanför Storgården.

Välkomstbrev och information om vad vi i Uranus kommer bjuda på:

Välkommen till Skolans dag på Mellangården 2022

Info från fritids

Hej alla familjer!

På måndag stänger anmälningarna inför Kristi himmelsfärdsveckan. Se till att fylla i era tider under helgen.

Vi önskar även att ni börjar fundera inför sommarveckorna och fyller i närvaro alternativt frånvaro i schoolsoft.

Hoppas ni får en fin valborgshelg!

 

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

Kommande händelser:

  • 6/5 Skolloppet – de som vill får komma utklädda (vill du öva på dansen?, gå in på länken=  https://www.youtube.com/watch?v=UY6ZwKAM_8o )
  • 10/5 Fritidshemmets dag
  • 11/5 Skolans dag 
  • 11/5 Föräldramöte kl 17:30
  • 18/5 Vi besöker Gustavsbergsteatern och ser föreställningen “Stjärnklart- en flygande föreställning”

 

Nästa vecka:

Måndag- Sovmorgon/ fritids

Tisdag- Kör

Onsdag– Idrott

Torsdag – Läxan lämnas in, Friluftsliv – ta med frukt och vatten/varm dryck

Fredag-  Skolloppet – de som vill får komma utklädda.

 

Vi önskar er en härlig helg och valborg!

/ Sara, Hanna och Mattias

 

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se

Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se

Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se

Fritids MG: 08-586 313 27

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.