Uranus veckobrev v.17

Hej alla underbara Uranusar!

Ännu en vecka är till ända och vi längtar nu så efter våren och värmen. Även om det känns långt till sommarlovet så är det enbart 25 skoldagar kvar till vår sommaravslutning. Denna vecka har vi fokuserat på Buddhismen och Hinduismen. Vi har även arbetat med “frågor på djupet”. Vi har dessutom fått en något mer städad skolgård i och med vår gemensamma städning. 

Vi hälsar vår praktikant Ludwig välkommen tillbaka till oss. Han kommer att praktisera hos oss till och med vecka 21. Eleverna känner honom sedan tidigare och han är redan många elevers favorit. 

 

Kunskaper

Svenska

Under veckan har vi arbetat med “frågor på djupet”, vilket innebär att eleverna har fått koppla svaren till sina egna erfarenheter. Detta har vi arbetat med både i våra läsprojekt och i Diamantjakten. Eleverna har dessutom fått göra korsord. Det var något eleverna både tyckte var klurigt och svårt. För många var det första gången.   

   

 

Singma

Denna vecka har vi börjat med nästa kapitel, Massa. Vi har vägt, mätt och jämfört de olika enheterna gram och kilogram. Eleverna har övat på att mäta av vikten på olika vågar och de har även beräknat skillnaden mellan olika vikter. Vi har då använt begrepp såsom lättare, tyngre, mer än och mindre än.  

 

 

Våra religioner – SO

Denna vecka har vi bekantat oss med Buddhismen och Hinduismen. Eleverna har fortsatt göra sina flip book där de har svarat på fakta och helig byggnad, religiös ledare, gud, helig skrift m.m. Vi fick ny kunskap om t ex Siddharta Gautama (Buddha), Munk, Tipitaka, Veda-skrifterna, tempel, olika gudar m.m. Nu har vi bekantat oss med de fem världsreligionerna. 

 

   

   

   

   

 

Renare skolgård

Idag fredag hade alla eleverna på Mellangården städdag. Eleverna var flitiga med att kratta, sopa och bära grenar och löv. Det var välbehövligt för vår skolgård och nu välkomnar vi våren. 

 

   

 

Hem och skola

Skolans dag/ skolloppet 5/5

Detta år kommer vi inte att ha någon skolans dag. Istället har vi valt att genomföra skolloppet denna dag. Detta år springer vi för Barnhjärnfonden skolloppet. De elever som vill får klä ut sig till detta lopp i övrigt gäller rörliga kläder denna dag (inga masker eller rekvisita). Till loppet får eleverna gärna hitta sponsorer, t ex kanske sponsorn sponsrar med 2kr/varv som eleven springer. Denna summa swishas sedan över till barnhjärnfonden (detta är självklart valfritt) sponsorsedel.  

I samband med dagens lopp kommer vi att ha olika aktiviteter med fokus på hjärnan. Vår förhoppning är att ni föräldrar kommer få ta del av denna dag genom en film där vi har filmat våra olika aktiviteter. 

 

Läxa:

 • Läslogg – under de veckor som är kvar fram till sommarlovet kommer eleverna att få välja en egen bok de kan läsa ur. Eleverna har fått en läslogg som de ska fylla i varje vecka. Läsloggen ska tillbaka på torsdagar.  

 

Information inför vecka 18:

Måndag: 

 •  

Tisdag: 

 • Skolan börjar kl.9.50. Ta med idrottskläder och handduk. Inga inneskor behövs. 

Onsdag:

 • Skolloppet – de elever som vill får klä ut sig, klä dig annars i rörliga kläder. 

Torsdag: 

 • Friluftsliv – ta med frukt, vattenflaska och sittunderlag. 
 • Läslogg in!

Fredag: 

 • Läslogg lämnas ut!

 

Kommande händelser:

 • 10/5 – Studiedag. Fritids har öppet för de elever som har anmält närvaro. Ingen ordinarie fritidspersonal arbetar i barngruppen den här dagen. 
 • 11-12/5 – Studiedag för lärarna, fritids öppet. 
 • 13-14/5 – Kristi himmelsfärdsdag + klämdag, skola och fritids stängd.
 • 11/6 – Sommaravslutning.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.