Uranus veckobrev v. 18

Hej alla fina Uranus elever,

En kort vecka har bara susat förbi. Det känns så roligt att våren är här och att vi har kommit igång med ett nytt projekt tillsammans “Fåglar i luften”. Nästa vecka har ni möjlighet att komma till skolan under skolans dag för att vara med under en del av dagen 12-15 (Vi börjar städa ca 14.45). Program för dagen hittar ni lite längre ned. Inför denna dag är det viktigt att du som förälder har meddelat oss på school soft under MINA TIDER vilken tid du kommer till skolan för att vara med eller hämta ditt barn. Detta då vi genom åren sett att barnen gärna vill veta när ni kommer denna dag.

Ser fram emot att träffa er antingen under någon aktivitet eller för att hämta ert barn. Vi pedagoger är på plats till 15.00 därefter stänger skolan då det är dag före röd dag.  

Skolans dag 2018

Kunskaper / Ansvar och inflytande

NO – Fåglar i luften

Som eleverna planerade under förra veckan så tog vi oss i onsdags ned till Lemshaga sjön. Eleverna fick här på nära håll uppleva vilket rikt fågelliv vi har på Lemshaga. Vi fick höra Grågåsen och se de flyga genom luften. Eleverna tittade i deras kikare och fick syn på många olika typer av fåglar. Vi hade även med oss planscher med olika sjöfåglar så att eleverna kunde bestämma vilken sorts fågel de såg. Vi tror vi såg svan, svartvit flugsnappare, grågås, knölsvan, vigg, sothöna, kanadagås, trana, fiskmås, hackspett, gräsand, dopping, gäss och koltrast. På Värmdös fågelklubb kan vi även läsa oss till hur många olika typer av fåglar som har upptäckts hos oss på Lemshaga. (https://www.artportalen.se/search/sightings/taxon/4000104/area/315)

När vi var nere vid sjön passade vi även på att rita av våra fåglar med hjälp av kolkrita något som skapade fantastiska bilder som nu pryder våra väggar i Uranus.

Nästa vecka fortsätter vi gå ut i vår närmiljö för att upptäcka våra småfåglar i skogen. Så ta gärna med era kikare igen om ni vill se på riktigt nära håll. Havanna har idag visat ett äggskal som hon hittat utan för hennes hus.

Nästa vecka fortsätter vi gå ut i vår närmiljö för att upptäcka våra småfåglar i skogen. Så ta gärna med era kikare igen om ni vill se på riktigt nära håll.

Havanna har idag visat ett äggskal som hon hittat utan för hennes hus. Det är så roligt att se det som eleverna tar med som gör att vi kan fördjupa oss i ämnet. Vi placerade sedan ägget i ett fågelbo som Camilla hade.

Friluftsliv – stormkök

Denna vecka har eleverna varit ute i skogen och undersökt hur ett stormkök fungerar. De har fått höra om den osynliga lågan och hur viktigt det är att vara försiktig med elden. De har även fått se och testa på hur det kan vara att plocka fram alla saker i ett stormkök.

Nästa vecka vecka 19:

Måndag: Idrott och drama för alla.
Tisdag: Vi går ut i skogen
Onsdag: Skolans dag 12-15.00 Skolan stänger kl 15.00!
Torsdag: Kristi himmelfärds röd dag, skola och fritids stängt
Fredag: Lovdag (fritids öppet)

Läxa till onsdag v.19:

Här kommer den läxa som eleverna fick utdelat under torsdagen om det är någon som har missat att få med sig den hem.

Läxa v.18 MA SV

Blänkare:

Vecka 20
14-16/5 Studiedagar (fritids öppet)

Skolchefen informerar: Vi vill uppmärksamma alla vårdnadshavare att skolan, i samband med Kristi Himmelsfärd, kommer att ha tre studiedagar. I praktiken innebär det att eleverna har lov 10-11 maj och studiedagar 14-16/5. Fritids/Klubben håller öppet dessa studiedagar. Anledningen till att det kommer 3 studiedagar i följd är att de Nationella proven ska rättas i alla ämnen samt ytterligare en fortbildningsdag för lärarna som inte handlar om rättning.

Vecka 22
30/5 Mellangårdskören bjuder in till Konsert se bilaga: Konsert pop svenska affisch 2018

Vecka 23
6/6 Sveriges nationaldag, skola och fritids stängt

Vecka 24
14/6 Skolavslutning, Mer info om denna dag kommer.

Vecka 34
20/8 Skolan startar efter sommaren.

Tack för den här veckan,

Camilla, Eva, Agneta, Desirée och Betina

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']