Uranus veckobrev v. 19

Hej alla Uranus elever och föräldrar,

Hem och skolan:

Tack för en fantastisk dag tillsammans på skolans dag, det är så roligt att få träffa så många av er och kunna gå runt med era barn på skolan och på så sett få uppleva denna dag med er. Vi hoppas att så många som möjligt kunde ta sig runt på skolan och besökte de olika husen. Jag följde med några av eleverna i Uranus på lite äventyr runt på skolan. Vi besökte Villan och Ladan. Villan för att kunna få uppleva våra nya lokaler inför nästa termin och Ladan där vi fick se våra faddrars arbete med deras tidslinje bakåt i tiden. Vi fick höra Jesper berätta om deras projekt och lära oss mer om deras tidslinje.

   

   

  

       

Vi fick även några av oss träffa vår nya klasskompis Alice som kommer börja med oss efter sommaren i Saturnus grön. Detta då skolan har valt att öka elevantalet i år F-3 med två elever per årsgrupp så att vi blir 19 elever i varje klass. Vi hälsa Alice välkommen till oss även den 24/5 då hon kommer på besök till klassen igen för att lära känna oss lite bättre.

No – Fåglar i luften

Vi har under veckan besökt skogen för att lyssna och försökt få syn på alla de fåglar som just nu finns ute i skogen. Innan vi gick ut så fick eleverna även i uppgift att fundera kring vilken fågel som de skulle vilja skriva en faktatext kring. Vi hoppas under nästa vecka kunna påbörja vårt arbete med våra faktatexter.

     

 

Eleverna har under veckan fått fundera kring vilken sorts fågel som de tror kan ha flyttat in i en liten fågelholk hemma hos Camilla. Eleverna fick se en bild där fågeln sitter och sover, de fick även höra att den varje dag strax efter klockan sju flyger in i sitt lilla hem för att sova för att tidigt nästa morgon flyga ut i skogen igen. Vi funderade då på vad vi tror den lilla fågeln gör under dagen i skogen nu på våren. Eleverna tog då upp att de har ju hört hur fåglarna kvittrar och att de vet att det snart kommer titta fram små nya fåglar. Något som gjorde att vi fick höra ett nytt ord från en av våra kompisar som visste att fåglarna just nu häckar. Vilket är perioden innan fåglarna får sin ägg och påbörjar ruvningen. Nu kvittrar de och lockar till sig varandra genom deras läten och visar upp sina bra förmågor. Nu är många väldigt spända på att ta reda på vilken typ av fågel det är några säger sig vara ganska säkra då vilken typ det kan vara då de har jämfört färger och kunnat urskilja mönster i fågelns fjäderdräkt. Det är inte lätt att se vilken fågel det är då fåglarna ofta burrar upp sig till en liten boll då de sover för att hålla värmen.

När vi samtalat en stund så fick alla skriva i sin bok vilken typ av fågel som de tror har börjat flytta in. Samt varför de tror att det är just den här fågeln som har flyttat in. De fick även skriva om vad häckning innebär.

    

Eleverna började även fundera kring vilket typ av äggskal som Havanna hade haft med sig under förra veckan. Vi tror att det kan vara en koltrast.

Vi fick även ta del av Viktors strutsägg som var jättestort och betydligt större än Havannas lilla ägg. Tänk att storleken på äggen kan variera så mycket.

 

 

 

 

 

 

 

Nästa vecka v. 20:

Måndag: Fritids/Studiedag
Tisdag: Fritids/Studiedag
Onsdag: Fritids/Studiedag
Torsdag: Vi delar ut läxa (Massa och Läsläxa) Besöker biblioteket i Brunn
Fredag: Besöker biblioteket i Brunn Friluftsliv

Vattenflaska till hyllan i hallen:
Nu är värmen här och eleverna behöver dricka mer för att kunna hålla humöret uppe  Så ta gärna med en vattenflaska och en liten frukt för att hålla humöret uppe!

Idrott:
Gottis informerar att vi nu har idrott utomhus så tänk på att ta med kläder efter väder och bra skor för aktivitet.

Blänkare:

Vecka 22
30/5 Mellangårdskören bjuder in till Konsert se bilaga: Konsert pop svenska affisch 2018
31/5 Klassträff kl 17.00 brännboll, grillning och fika. Klassföräldrarna återkommer med mer info om kvällen.
1/6 Planetspelen

Vecka 23
6/6 Sveriges nationaldag, skola och fritids stängt
8/6 “Clean Up Coast” Utflykt till Hemmesta sjöäng för att städa och titta på fåglar Alla tar med lunchmatsäck och vatten för dagen, kikare och handskar för att kunna städa. Kläder efter väder.

Vecka 24
14/6 Skolavslutning, Mer info om denna dag kommer.

Vecka 34
20/8 Skolan startar efter sommaren.

Tack för den här veckan,

Camilla, Eva, Agneta, Desirée och Betina

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']