Uranus Veckobrev V.2

Hej alla Uranusfamiljer!

Nu är vi igång igen efter ett härligt jullov. Det verkar som alla är utvilade och glada över att se sina kompisar igen. Det enda vi saknar nu är lite snö så vi hoppas det kommer snart.

Kunskaper

Svenska – läsning

Vi började veckan med att berätta om de böcker vi läst under lovet. Vi skickade med ett läsbingo som inspiration när det gäller läsningen i julbrevet som eleverna fick innan jul. Utifrån dem fick eleverna fundera ut vilken bok de ville dela med sig av.

Eleverna valde alltså en bok som de läst och skrev en bokrecension om den. De fick sedan i grupper berätta om sin bok och lyssna på vad kompisarna läst. Vi satte upp recensionerna i klassrummet så kompisarna kan få lite lästips.

 

 

Det är viktigt att underhålla läsningen även under loven. Högläsning och gemensamma läsupplevelser är något vi vill inspirera er till. Era barn uppskatta verkligen när vi läser högt.

Vi har börjat högläsa en ny bok , varje morgon, om en tjej som heter Clementina. Hon tror inte att hon har några talanger och nu ska de ha en talangtävling i skolan vilket Clementina på alla sätt vill stoppa. Clementina är tokrolig så det blir många skratt.

 

 

NO- kroppen

Vi har haft mycket spännande för oss under veckan som gått. Vi har redovisat våra undersökningar kring kroppens organ. Grupperna med samma organ har träffats i röd och grön för att ta del av varandras fakta och få lite inspiration, jämföra och kanske fylla på om det är något de saknade. Därefter fick grupperna redovisa sin fakta för resten av klassen genom speeddating. Vi har provat det förut och det är ett bra sätt att få gör samma redovisning flera gånger men i mindre grupper.

Vi har nu delat in eleverna i mindre grupper och gett dem en varsin sång om kroppen som de ska få sätta rörelse eller ett eget scenario till. Det ska bli spännande att se vad de hittar på! De kommer att filma sig själva, titta på filmen utveckla den och filma igen. Film är ett bra verktyg att använda när vi vill se hur vi kan utveckla våra rörelser eller scenario.

Matematik

Vi har nu avslutat första boken ur tvåans läromedel i Singma. Vi väntar med spänning på nr:2. Vi har just nu tänkt, utforskat kring sambandet mellan multiplikation och division. Vi har tränat på tabellerna i sitt sammanhang när det gäller problemlösning.

Vi avslutade veckan med olika mattestationer där vi tränade dessa begrepp på olika sätt.

Information

Extrakläder

Nu är det en ny termin så det är viktigt att ni kollar i era barns lådor så det finns extrakläder så det räcker.

V.3

Mån Idrott båda grupperna, drama

Tis

Ons Kör, Läxan in

Tors Läxan ut, Bild röda gruppen

Fre Friluftsliv

 

Tack för en fin första vecka

/ Marie, Camilla, Desirée och Agneta

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']