Uranus veckobrev v. 20

Hej alla i Uranus,

Vi hoppas ni alla har haft fantastiska dagar denna vecka. På fritids har ni varit på flera olika utflykter i vår härliga omgivning runt Lemshaga. Ni har varit på Södersved och lekt, varit i skogen och även tagit er ännu en gång till Södersved och då fått uppleva ett utsläpp av öring. Vi fortsatte därefter veckan med våra fåglar.

NO/Sv Fåglar i luften

Denna vecka har vi alla fått välja en valfri fågel som vi i en mindre grupp om 2-3 kompisar ska ta reda på lite mer om. Eleverna har fått börja skapa sin egen presentation om sin fågel där de beskriver, kännetecken, boplats, föda, hur fågeln kommunicerar samt häckning och ruvning. För att lära känna de olika begreppen som vi skulle använda i vår presentation och eventuellt andra begrepp som kanske skulle kunna dyka upp i de faktatexter som vi behöver läsa för att kunna skriva om vår fågel så fick alla elever höra 24 olika begrepp. Några av dessa kunde vi gissa oss till medan andra var lite svårare. För att lära oss dessa så gjorde vi en liten lek, “Fråga fråga byt”. Leken gick ut på att alla elever fick ett kort med ett begrepp på ena sidan och på andra sidan en förklaring till begreppsordet. Därefter fick kompisarna gå runt till varandra och fråga en kompis i taget om de kunde förklara ordet. Om båda kompisarna kunde förklara så byter eleverna kort med varandra och går vidare med ett nytt kort. Om de inte lyckades så fick de höra beskrivning av den andra eleven för att vid nästa tillfälle kunna förklara ordet.

    

Elina hade varit iväg på lite “Storksafari” under ledigheten i Schweiz som hon visade upp för kompisarna.

       

Max hade under en av fritidsdagarna fått höra av några ettor att det fanns äggskal ute på gården som han hade sparat på sin hylla i hallen för att kunna visa oss. Vi tror att det kan vara en talgoxe då det är vitt med små svarta prickar på. Vi jämförde även skalet med skal som vi vet kommer från en blåmes vilket hade en liten annan.

 

SV Biblioteket

Nu har vi varit på biblioteket för sista gången på terminen vilket alltid är lite knepigt men då vi har några veckor kvar bestämde vi oss för att alla fick låna en bok till skolan. De elever som lyckas läsa ut sin bok innan sommaren kommer kunna lämna sin bok till Camilla eller Eva som i slutet av terminen lämnar tillbaka allas böcker. De elever som inte riktigt har hunnit läsa ut sin bok får möjlighet att ta hem boken för att kunna läsa klart och får då på egen hand lämna tillbaka till något av Värmdös bibliotek.

Nästa vecka v. 21:

 

Måndag: Idrott och Drama
Tisdag: Vi skapar fågelholkar och fågelmatare (ta med en diskad mjölk- eller juicekartong)
Onsdag: Viktors pappa kommer på besök och berättar om programmering. Läxa in
Torsdag: Besök av vår nya klasskompis Alice och vår nya lärare i Saturnus. Vi delar ut läxa (Tid och Läsläxa)
Fredag: Studiebesök för Uranus röd under mattelektionen, Friluftsliv

 

 

 

Blänkare:

Vecka 22
30/5 Mellangårdskören bjuder in till Konsert se bilaga: Konsert pop svenska affisch 2018
31/5 Klassträff kl 17.00 brännboll, grillning och fika. Klassföräldrarna återkommer med mer info om kvällen.
1/6 Planetspelen

Vecka 23
6/6 Sveriges nationaldag, skola och fritids stängt
8/6 ”Clean Up Coast” Utflykt till Hemmesta sjöäng för att städa och titta på fåglar Alla tar med lunchmatsäck och vatten för dagen, kikare och handskar för att kunna städa. Kläder efter väder.

Vecka 24
14/6 Skolavslutning, Mer info om denna dag kommer.

Vecka 34
20/8 Skolan startar efter sommaren.

Tack för den här veckan,

Camilla, Eva, Agneta, Desirée och Betina

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']