Uranus veckobrev v.21

Hej alla fina barn och föräldrar i Uranus!

Det har varit en kort vecka men vi har hunnit med en hel del ändå! Tänk att det bara är 10 skoldagar kvar till sommaravslutningen. De veckor som är kvar innehåller flera helgdagar och klämdagar. Ni som kommer att vara på fritids den 31/5 behöver meddela närvaro snarast.  Det är väldigt viktigt att ni fyller i era tider på schoolsoft.

Svenska

Vi jobbar för fullt med att färdigställa våra sagor om väsen samt faktatexter om brunbjörnen. Titta gärna på texterna som sitter uppsatta i klassrummen om ni har möjlighet!

Hamnskiftarens resa

I Hamnskiftarens resa hamnade som tidigare nämnt Jim och Ayla i 1600-talet. Jim förvandlar sig till en hasselmus och gömde sig i prästens droska på väg mot Stockholm och kungen på slottet Tre kronor. Men på slottet blev han upptäckt och slängd i en fängelsehåla. Men med Aylas hjälp lyckas han smita. Denna gång fick vi lära oss mer om landskapen Södermanland och Uppland och om vårt kungliga slott samt slottet tre kronor.

Matematik

Nu har nästan alla barn fått göra även den muntliga delen av bedömningsstöden i matematik. Vi fortsätter även under nästa vecka.

Vi har under veckan arbetat mycket med statistik och diagram. Barnen har fått utforska och lära sig att visa antal i tabeller och diagram både med konkret material och med symboler. Genom att skapa egna stapeldiagram utifrån egna undersökningar har vi övat hur man läser av dessa samt hur man kan jämföra resultaten.

Vi har även lärt oss mer om programmering och stegvisa instruktioner. Genom att konkret arbeta med rutkort och skapat egna koder har vi utforskat hur vi kan instruera en nyckelpiga att gå till rätt ruta.

NO

Som vi skrev i förra veckobrevet har vi lärt oss om maskrosens livscykel och undersökt vilka delar en maskros består av. Barnen har fått skapa egna maskroser och lärt oss begrepp som blomma, stjälk, blad och rötter.

Skola och hem

Bra jobbat av några elever från klassen som genom att vara hejarklack drog in 5000 kr till klasskassan!

Vi vill påminna om att se till att barnen har extra kläder för alla slags väder på hyllan. Plötsligt kommer det regn och ibland blir det kyligt, så både regnkläder och extrakläder behövs!

 Läseböcker som ev finns kvar hemma behöver lämnas tillbaka. (Om boken inte lämnas tillbaka kan ni komma att debiteras kostnaden för boken). Så kom ihåg att ta med boken snarast!
Vi på skolan ansvarar som vanligt för att lämna tillbaka alla låneböcker till biblioteket. Bortse från ev påminnelser.

Ni som kan tänka er att ta med en rulltårta till skolan på avslutningsdagen, meddela Cissi eller Sara via mejl. Efter avslutningen i amfiteatern ses vi i klassrummet för en traditionsenlig samling och fika med tårta.
Välkomna!

Blänkare

29/5 Dag före röd dag fritids/klubben stänger 15.00
30/5 Kristi himmelfärds dag, röd dag, hela skolan stängd
31/5 Lovdag. Fritids är öppet
5/6 Fritids stänger 15.00
6/6 Röd dag, skolan stängd
7/6 Skolan stängd. Fritids har planeringsdag
11/6 Friluftsdag
13/6 Skolavslutning fm, fritids öppet som vanligt till 17.

 

Nästa vecka
må: Enligt schema
ti: Enligt schema
ons: Läsläxa, OBS! Tag med din kapitelbok och läslogg.Idrott, OBS inget ombyte behövs! Fritids/klubben stänger 15.00
to: Lovdag
fre: Lovdag. Fritids är öppet

Trevlig Helg!

/ Sara, Cissi, Lisen och Vincent

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.