Uranus veckobrev v.22

Hej alla kompisar i Uranus!

 

Tack igen för en rolig och händelserik vecka! Det känns otroligt att vi bara har en vecka kvar tills sommaravslutningen. 

Vi har jobbat på med allt möjligt i veckan och försöker knyta ihop säcken i alla ämnen. I veckan fick vi besök av en ny kompis som ska börja i den röda gruppen till hösten vilket var mycket roligt och spännande. Vi lärde känna varandra och avslutade med att leka lite gemensamma lekar utomhus. Vi avslutade veckan med vår efterlängtade skoldag för hundra år sedan samt planetspelen.
Denna vecka har ingen läxa delats ut.

Skoldag för 100 år sedan

Äntligen var den här! Tack alla engagerade vårdnadshavare som ordnade med klädsel och matsäck. Det blev verkligen en lyckad dag!

 

Barnen tilldelades nya namn som var vanliga på den tiden och alla gick verkligen in i de nya rollerna. Vi hade kristendomskap, naturlära, finskrivning och lekte gammaldagsa lekar. Var man stgg kunde det hända att man fick stå i skamvrån. Vilket var väldigt populärt att få prova!

Och vi försökte se allvarliga ut som de gjorde på den tiden, men det var en utmaning!:)

 

Planetspelen

Som tur var så bjöd fredagen på sol! Vi vandrade till Södersved där vi delade upp oss i blandade grupper från förskoleklass upp till åk 3. Vi lekte lekar i stationer varvat med fruktpaus och lunch som käket bjöd på. Det var bland annat lekar som  “samla varv”, “djungelvrål”, “forsla laget”, “pomeripossa” och “samla vatten”. Vi avslutade det hela med en gemensam stafett. Det var en härlig dag!

Praktisk info

Friluftsdag

På onsdag är det friluftsdag och vi kommer att vara med årskurs 3 och köra ”Bagare Hultmans bak”. Ta med ombyte av kläder, för det kommer att bli blött!

Fritids

Hej där hemma!

Snart är det sommaravslutning och sommarlovet drar igång!

Som vi skrivit i tidigare utskick kommer delar av skolan att renoveras under sommaren, mellangården är det första av husen som kommer få en utsmyckning genom målning av väggar.

I och med detta kommer fritids och klubben att byta hus under sommaren och vi kommer att vara i Ladan under sommarlovet.

För mer information, se utskick i schoolsoft.

Har ni funderingar eller svårt att hitta, maila oss på: 

fritids@lemshaga.se eller ring på 08 586 313 27.

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

Städning/ tömning av lådor

Under torsdagen ska vi tömma våra lådor och städa. Därför behöver barnen ha med sig en kasse till skolan gärna redan på onsdagen för att kunna ta med saker/papper/böcker hem. 

Sommaravslutning

Läsårsavslutning är det fredag 10 juni kl.9.00 i Amfiteatern med hela skolan. I år är även ni föräldrar varmt välkomna!

Efter den gemensamma avslutningen så träffas vi i klassrummen för en egen liten avslutning med fika. Vi har fått några som vill baka rulltårtor, men det behövs fler så maila gärna oss om ni vill vara med och bidra!

Kommande händelser:

  • v.23 – 8/6 Friluftsdag
  • v.23 – 10/6 Skolavslutning 

 

Nästa vecka:

Måndag- Sveriges nationaldag, skolan stängd

Tisdag- kör

Onsdag–  Friluftsdag, ta med vattenflaska, en frukt samt ombyte av kläder, för det kommer att bli blött!

Torsdag –  Tömning av lådor och böcker – ta med en kasse

Fredag-  Sommaravsluning

  

Vi önskar er en trevlig helg!

/ Sara, Hanna och Mattias

 

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se

Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se

Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se

Fritids MG: 08-586 313 27