Uranus veckobrev v.22

Hej alla härliga Uranusar!

Näst sista veckan innan sommarlovet är till ända! Vilken vecka vi har varit med om: vi har besökt våra nya klassrum, träffat våra nya klasskompisar, förflyttat våra puppor till burar,  och haft ett Planetspel i miniformat. Vi har även startat vårt sista kapitel i matteboken: Statistik. Under sista veckan kommer vi att knyta ihop säcken och börja utvärdera året. 

Vi har en tanke om att bjuda in er föräldrar via länk att lyssna på en låt som vi i Uranus har övat på. Låten heter “Människa” och handlar om att man växer, lär sig och ska vara glad för den man är. Tiden för detta kommer att vara fredagen den 11/6 ca. kl. 10:00. Länk skickas via mail. För er som inte har möjlighet att vara med den angivna tiden kommer vi även att spela in det och lägga ut. För mer info kring sommaravslutningen, läs längre ned i veckobrevet.

 

Kunskaper

 

Singma – Statistik

Läsårets sista kapitel inleddes i veckan, det handlar om statistik. Under kapitlet kommer eleverna få arbeta med statistik utifrån den grund som lades i Singma 1B. Kapitlet inleds med att eleverna får träna på att läsa av tabeller och diagram med bilder och symboler. De kommer få öva på att se proportionella sammanband där en symbol kan representera antalet två. De kommer även få skapa egna enkla diagram utifrån tabell genom att använda kuber och rita symboler.

 

Insekter och deras värld

Att följa fjärilens livscykel är lite som att se en pokemon evolva! Vilken häftig resa vi har fått vara med på. Under veckan har våra fjärilslarver gått in i den tredje fasen i livscykeln, nämligen puppa. Efter ca 3 dagar som nypuppade var det dags att plocka bort locket och ställa in dem i våra burar. Det vi inte var beredda på var att pupporna började skaka och röra på sig väldigt mycket! Under fredagen hände det vi väntat på, de första fjärilarna tog sig ur sina puppor. Förhoppningen är att vi ska kunna släppa ut dem innan skolavslutningen!

Friluftsliv + Besök av våra nya klasskompisar

Torsdagens friluftsliv bjöd på härligt sommarväder och många skratt. Tillsammans med våra två nya elever begav vi oss till Scoutstugan där vi lekte olika lekar, grillade korv och umgicks tillsammans. Vi visste sedan tidigare att Uranus är väldigt bra på att ta hand om nya elever som kommer, vilket de även visade den här gången. Nu ser vi fram emot att de nya kompisarna börjar efter sommaren.

 

Besök i Villan

Under onsdagen fick vi äntligen gå till våra nya klassrum i Villan. Det var spännande och eleverna var väldigt förväntansfulla. Väl i Villan pratade vi om våra förväntningar inför kommande läsår. Detta gjordes genom VT-rutinen “Compass-point”. Eleverna fick fundera över vad som är viktigt att veta när man kommer till Villan, vilka för- och nackdelar man ser  samt om man hade några frågor. Tankar som kom upp var bland annat: Finns Villan-spöket på riktigt?, Vad finns i ”de förbjudna rummen”?, det är trängre men mysigare och nu när vi har ett kök så hoppas vi på att få baka mycket!

 

 

Hem och skola

Skolavslutningen

Skolavslutningen kommer även i år att ske i våra klassrum. Tiden för avslutningen kommer att vara mellan kl 09:00-10:30. De som vill får gå hem/bli hämtade kl.10.30. För de som vill och önskar kommer fritids att vara öppet som vanligt. Inför denna dag vill vi att ni meddelar närvaro på Schoolsoft dvs när eleven kommer  att gå hem/bli hämtad för dagen. Detta för att vi ska kunna planera för bemanningen på fritids denna eftermiddag. 

Det är enbart Solen som kommer att vara i amfiteatern på sin avslutning som sker mellan kl.11-12. Tyvärr kommer inga föräldrar att få delta på denna avslutning. För att eleverna och lärarna inte ska bli störda under denna stund kommer vägen som går förbi amfiteatern att vara avstängd och vi hänvisar då istället till vägen förbi Ladan. Ni får därmed gärna hämta ert barn kl.10.30 eller efter kl.12 då Solens avslutning är klar, samt att lunch har hunnits serveras till alla fritidselever.  Tack för er förståelse!

 

Läxa:

  • Sången “Människa” – eleverna har fått i uppgift att öva på denna  denna sång 

 

Information inför vecka 23:

Måndag: 

  • Ta med en påse eller väska som eleverna kan lägga sitt material i. 

Tisdag: 

  •  Skolan börjar kl.9.50. Idrotten kommer att vara utomhus. Ta med idrottskläder att ha utomhus samt handduk.

Onsdag:

  • Skolloppet / Skolans dag – Till denna dag får man klä ut sig till något valfritt. Däremot får man inte ha något form av mask eller rekvisita med sig. Kläderna ska även vara bekväma då vi kommer att genomföra Skolloppet den här dagen. Tag även med en vattenflaska.

Torsdag: 

 

Fredag: 

  • Skolavslutning – Samling i klassrummet kl.9.00. Samlingen avslutas kl.10.30. Fritids är öppet både innan och efter avslutningen för de som anmält närvaro.  

 

Kommande händelser:

  • 18/8 – Skolstart kl.9.00.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.