Uranus veckobrev v. 22

Hej alla härliga familjer,

Nu är det inte lång tid kvar innan sommarlovet sätter fart och vi snart tar steget till Villan och blir Saturnus. Det är så härligt att höra hur ni längtar efter sommarlovet men samtidigt känner att ni kommer sakna era kompisar när vi är på ledighet. Elliot som hjälper mig att skriva veckobrevet idag tipsat om att hålla kontakten genom Skype.

Under tisdagen berättade Havanna inne i Uranus röd att hon inte kommer börja i Saturnus tillsammans med oss under nästa termin då hon flyttar i slutet av sommaren och då kommer bo för långt bort för att kunna ta sig till Lemshaga varje dag. Självklart kommer vi sakna Havanna och vi hoppas hon kommer trivas i sin nya skola.

Vi välkomnar därför nu Loke till oss i Saturnus röd. Vi hoppas Loke kommer trivas hos oss och hoppas vi snart även får träffa Loke.

Kunskaper / Skola hem

Ma – Tabeller och diagram

Nu har vi lämnat den analoga och digitala klockan för den här terminen och påbörjat vårt sista kapitel i matteboken som handlar om tabeller och diagram. Självklart hoppas vi att ni fortsätter öva på de olika klockorna om ni känner att detta har varit klurigt under kapitlet. Att under sommarlovet bära sin egna klocka och komma hem i tid på egen hand samt reflektera hur lång tid som du får vara borta och leka hos kompisen är alltid bra. Klockan upplevs ofta lite klurig då det är många begrepp att hålla reda på, så fortsätt öva.

Vi har under veckan börjat utforska kring hur vi kan använda oss av tabeller och diagram. Vi har både läst av  samt skapat tabeller både under mattelektionen och engelskan där eleverna fick gå runt och fråga tre kompisar om vad de tyckte om att äta.

Kunskaper / ansvar och inflytande

Ma, No, Sv – Fåglar i luften

Nu är våra faktatexter om fåglar klara elverna fick presentera deras fakta genom att berätta och visa deras Google presentation utifrån begreppen kännetecken, boplats, föda, läte, häckning och ruvning. Det var härligt att se hur alla kände trygghet att kunna presentera sin presentation för kompisarna. Alla elever fick även skriva ned något från varje grupps redovisning för att öva på att skriva anteckningar samt formulera sina egna stödanteckningar för att kunna minnas vad som sagts.

Utifrån gruppernas faktatexter har eleverna nu påbörjat sina sagor i scratch som kommer bygga på de fakta som eleverna har tagit fram när de skrev sina faktatexter. Elverna fick börja med att bara sammanfatta det viktigaste utifrån de begrepp som vi valt att fokusera på. För att sedan bygga en berättelse med hjälp av serierutor och textrader för att vet vad de sedan skulle få med i sin scratch. Det är spännande att se hur elevernas fantasi och vilja till att skapa en så bra scratch som möjligt utmanar deras kunskaper i scratch och vilja till att ta reda på mer. Vi har tillsammans utforskat och hjälpt varandra att hitta på sätt att komma dit vi vill i scratch. Ser fram emot att få se deras fågelprojekt bli klara under nästa vecka.

Ansvar och inflytande / Hem och skola

Kör – Pop på svenska

Onsdagen bjöd på konsert i Musikladan, vi från Mellangården fick uppleva en fantastisk show med flera låtar som fick publiken att hålla takten och sjunga med i de härliga låtarna som eleverna sjöng.

Planetspelen

Vilken härlig dag vi har haft tillsammans. I blandade grupper från hela Mellangården och Villan har vi nu bl.a. samlat varv, lekt minneslekar, flyttat vatten med svamp och sprungit stafett. Vi åt god pastasallad tillsammans i solskenet.

Blänkare:
Klädkorgarna i hallen:

Vi kommer efter skolavslutningen samla in alla de kläder från klädkorgarna i kapprummen. Dessa kläder kommer sedan skänkas till välgörande ändamål.

Nästa vecka v. 23:

Måndag: Idrott. Vi besöker Villan under eftermiddagen.
Tisdag: Vi stänger 15.00 pga dag före röd dag.
Onsdag: Sveriges nationaldag. Vi är alla lediga!
Torsdag: Sista läxan för terminen lämnas in.
Fredag: “Clean up Coast” Vi åker till Hemmesta sjöäng för att städa och få möjlighet att klättra upp i ett fågeltorn för att kunna se våra fåglar på närmare håll. Alla tar med lunchmatsäck för dagen, frukt samt vattenflaska. Bra att ha kan även vara kikare och handskar för att kunna städa. Kläder efter väder.

Vecka 24:

Alla tar med en papperskasse under måndagen till skolan för att kunna ta med sig sina saker hem under onsdagen då vi hoppats städat klart vårt klassrum inför vår flytt till Villan.
Måndag: 11/6 Idrott
Tisdag: 12/6 Vi gå på Plutos genrep ”Bondgården” i Musikladan. Alla tar med sig sina saker hem.
Onsdag: 13/6 Klassens dag ytterligare information om dagen kommer. (Alla tar med sig sin papperskasse hem)
Torsdag: 14/6 Skolavslutning, Mer info om denna dag kommer.

Vecka 34:

20/8 Skolan startar efter sommaren.

Tack för den här veckan,

Camilla, Ingela, Eva, Agneta, Desirée och Betina

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']