Uranus veckobrev v.23

 

Hej alla fina i Uranus!

Ytterligare en kort vecka som har flugit förbi! Tiden går fort nu men vi har tre härliga dagar nästa vecka av att njuta av varandra innan vi går på ett efterlängtat sommarlov.

Friluftsliv / NO

Tillsammans med Gottis har vi fått lära oss mer om våra flitiga trädgårdsmästare, nämligen våra bin. Vi har tillsammans läst små faktatexter om olika sorters bin, vart de bor, vad de vill äta samt vad man kan göra för att hjälpa våra bin och andra pollinatörer! För tyvärr är det inte så lätt att vara bi idag. Det är ganska ont om blommor som bina kan äta från. Vi har diskuterat begreppet mångfald och att precis som vi, vill bina äta olika sorters föda. Det kan även vara svårt att hitta någonstans att bo för en del bin. Och ibland får de i sig gifter som de inte mår bra av. Ändå kämpar bina på med att samla nektar och sprida pollen, och det är tur det, för bina gör så att vi får både blommor och mat! Så om du ser ett bi, bli inte rädd. Bli glad!

Alla barnen fick skapa ett egen insektshotell  som de får ta hem och hänga upp någonstans där det finns blommor för bina att äta från. Har man en gräsmatta är det snällt att göra om en del av gräsmattan till en äng, eftersom ängar innehåller en mångfald av blommor med nektar och pollen.

Vi gick även på en promenad tillsammans med Gottis och besökte skolans nya vindskydd som är byggt på berget ovanför slänten vid Mellangården. Den platsen kommer vi att besöka mer under nästa år då den är tänkt som ett ”uteklassrum” att nyttja för många olika ändamål. Gottis visade även de olika promenadstråken som hon tillsammans med några andra i personalen har mätt ut och markerat. Vi hade en mysig stund tillsammans och vi ser fram emot att använda allt detta mer nästa år då vi är Saturnusar!

Teaterprojekt på Lemshaga

I tisdags bjöd Pluto på bondgårdsmusikal och det var en härlig show! Vi fick träffa grisar, kossor, kycklingar, hästar och en liten mus och det bjöds på massor av fina sånger. Tack alla barn i Pluto och våra fantastiska pedagoger Daniel, Maria och Anna, det gjorde ni bra! Nästa vecka kommer vi även att få se på Saturnus teater ”Forntiden”.

Tankar om året som Uranus

Vi tog en stund tillsammans och reflekterade kring vårt år som Uranus. Vad tar vi med oss för minnen? Vad har gjort störst intryck hos dig? Har något förändrats? Vi sammanfattade de vi pratat om med en tankekarta och vi njöt av allt roligt vi gjort tillsammans! Tänk vilket gäng vi är! 

Övrig info

Nu är det dags att knyta ihop säcken och tillsammans städa ur vårt klassrum för att nästa termin ”flytta ut” till villan. På måndag vill vi att eleverna har med sig en papperspåse då vi kommer att städa ur våra bänkar samt kläder.

Jag (Sara), Cissi och Vincent kommer att fortsätta att följa med er i årskurs tre. Men Lisen ska börja studera efter sommaren och kommer därför att sluta på Lemshaga. Vi önskar henna all lycka till! Men vi kommer sakna henne mycket! Vem som kommer att börja istället för henne är ännu inte klart.

Mellangårdens bibliotek har blivit städat och rensat och alla barn som vill kommer att få ta med sig en bok hem som har en orange etikett under nästa vecka.

Hem och skola

Skolavslutning på Lemshaga

På torsdag 13/6 är det dags för skolavslutning på Lemshaga. Kl.8.55 ses vi alla vid Amfiteatern. Eleverna sitter tillsammans med oss lärare. Efter avslutningen ses vi i klassrummen för gemensam fika.

De föräldrar som har bakat rulltårtor kan möta upp mig och  Cissi innan i klassrummen. Vi kommer att vara där från ca 8 för att iordningställa för fikat. Vi tackar för alla som velat bidra med att baka och nu kommer vi få rulltårtor så att de räcker för alla:)

Fritids är öppet som vanligt för er som är i behov av omsorg men det är extra viktigt att du meddelar oss om barnets närvarotider på schoolsoft. Detta för att vi ska kunna planera lunch samt aktiviteter för dagen. Glöm heller inte att checka ut ditt barn denna dag!

 

Nästa vecka

Måndag: Städning av klassrummet – Alla elever tar med sig en papperspåse att lägga sina läroböcker m.m i för att sedan ta med sig hem. Vi kommer även att hälsa på i villan för att se hur det ser ut där vi ska vara nästa år tillsammans.

Tisdag: Friluftsdag – Alla elever kommer ombytta och klara för en friluftsdag på IP. Vi kommer att samlas som vanligt i klassrummet för att sedan gå gemensamt ner till IP. Det kommer att serveras pastasallad från köket men eleverna behöver ta med sig en matlåda, bestick, en frukt/smörgås och en vattenflaska. Är det soligt kan en keps vara toppen att ha med sig!

Onsdag: Saturnus bjuder på teatern ”Forntiden” i musikladan.

Torsdag: Skolavslutning – Vi ses i Amfiteatern strax innan kl.9.

Fredag: Fritids är öppet!

 

Kommande händelser:

  • 19/8 – Skolan startar efter sommarlovet!

 

Trevlig helg!

Sara, Cissi, Lisen och Vincent

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.