Uranus veckobrev v.23

Hej på er alla Uranus snart Saturnus elever,

Nu är det bara en vecka kvar innan sommarlovet och vi hoppas ni kan hjälpa oss med att städa vårt kapprum och klassrum. Vi önskar att ni alla tar med en papperskasse till skolan så att vi lätt kan lägga ned alla böcker och saker som ert barn vill spara. Vi önskar även att ni ser över de klädkorgar som finns i kapprummen så att alla kläder kommer dit de hör hemma. De kläder som inte hittar sin rätta ägare innan fritids stänger inför sommarlovet kommer att samlas in och gå till välgörande ändamål.

Agneta

Tyvärr så fick vi ett litet tråkigt avslut under fredagen då Agneta berättade om hennes nya planer inför nästa termin. Här kommer ett litet brev från Agneta:

Agneta informerar.
 
Idag har jag berättat för barnen att jag inte kommer vara kvar på Lemshaga efter sommaren.
 
Jag började arbeta på Lemshaga på 1900-talet! 
Jag började 1999. Det blir inte mindre än 19 år och det är  nu dags för mig att få nya intryck och utmaningar.
Det har varit en helt fantastisk tid och många härliga barn som jag har fått äran att lära känna under dessa år. Jag bär med mig i minnet min första grupp som var något alldeles extra och även era barn bär på denna magiska kraft. De är helt underbara och så mycket värme, kärlek och skojigheter det har varit under dessa tre åren jag har fått vara tillsammans med dem.
Kloka barn som har varit med på mina upptåg och med stort engagemang varit med och format och kommit med förslag på hur vi vill ha vårt fritids. Detta kommer de ha god nytta av nu när de ska bli Saturnusbarn med eget fritids i Villan. Jag kan inte i nuläget svara på vem som kommer att vara ansvarspedagog på fritids för era barn, men jag är övertygad om att era barn kommer instruera denna pedagogen på hur de önskar ha sitt fritids. De är små fritidsproffs hela högen:-)
 
Jag vill säga ett stort tack till er föräldrar för lånet av era värdefullaste ägodelar. De har förgyllt min tillvaror de senaste tre åren. 
 
Kram Agneta

Engelska i Villan

I måndags tog vi oss iväg på ett litet äventyr till Villan för att testa på hur det känns att vara i våra nya klassrum tillsammans. Vi testade att sitta i samlingsring och vid bänkarna härligt att se så många förväntansfulla elever som längtar efter att få bli Saturnus elever.

No – Hemmesta Sjöäng

En härlig dag där vi fått höra eleverna utropa:

“Titta där är fåglar som häckar”

“Å titta de har ungar”

“Hugo kom, vi hör hackspetten”

Fråga gärna hemma vad just ditt barn fick uppleva under vår utflykt.

Denna dag fick eleverna tillsammans i grupper göra fallskärmshoppare, samla poäng utifrån olika saker som de skulle försöka hitta ex en fågelfjäder, fågelbajs, fågelbo, skal från fågelägg, fågel som flyger, rovfågel mf. alla hjälptes åt och lyckades hitta nästan allt. Vi fick även gå tipspromenad om allemansrätten och samla skräp. Eleverna samlade vid Hemmesta sjöäng men även vid busshållplatserna och visade att de är riktiga miljöhjältar.

 

Ma – Singma

Nu har vi gjort klart det sista kapitlet i matteboken och alla har nästan lyckats hinna med att göra alla sidor vilket är helt fantastiskt. Om det är så att någon har något kvar i boken så får ni gärna göra det hemma men det är absolut inget krav.

Detta kapitel handlade om tabeller och diagram vilket vi alla har fått testa på att både genom att läsa av tabeller och diagram men även få göra en egen undersökning och då gjort en egen tabell för att sedan redovisa resultatet med ett stapeldiagram.

Blänkare:
Klädkorgarna i hallen:

Vi kommer efter skolavslutningen samla in alla de kläder från klädkorgarna i kapprummen. Dessa kläder kommer sedan skänkas till välgörande ändamål.

Nästa vecka:

Alla tar med en papperskasse under måndagen till skolan för att kunna ta med sig sina saker hem under onsdagen då vi hoppats städat klart vårt klassrum inför vår flytt till Villan.
Måndag: 11/6 Idrott, Vi städar och sorterar alla våra fina saker.
Tisdag: 12/6 Vi gå på Plutos genrep ”Bondgården” i Musikladan. Vi går även på Jupiters Musikal Kejsarens nya kläder.
Onsdag: 13/6 Klassens dag. Vi går till Södersved efter lunch alla tar med eget fika (ex valfri dricka, en bulle eller två kakor) och badkläder. (Alla tar med sig sin papperskasse hem)
Torsdag: 14/6 Skolavslutning, Vi ses i amfiteatern kl 9.00 och därefter går vi gemensamt till klassrummet för att önska varandra glad sommar.

Vecka 34:

20/8 Skolan startar efter sommaren.

Tack för den här veckan,

Camilla, Eva, Agneta, Desirée och Betina

 

 

 

7 kommentarer

 • Emrik säger:

  Lycka till Agneta med vad dina nya äventyr bär med sig. Det har varit en fröjd att ha fått lära känna dig, du är guld värd.
  Solsken i massor till dig.
  Kenta, Helena, Vidar & Emrik

 • Vilken härlig vecka och fin utflykt. Tack Agneta för allt och lycka till med det nya!
  Signe m familj

 • Viktor säger:

  Utflykten till Hemmesta Sjöäng var rolig 🙂
  Lycka till Agneta! Fritids har varit toppen tack vare din och dina kollegors energi och engagemang. Vi kommer sakna dig!

  Viktor med familj

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']