Uranus veckobrev v.3

Hej alla i Uranus!

Ännu en härlig vecka har passerat och nu känner vi oss lite mer varma i kläderna efter juluppehållet.

Skridskodag

I tisdags var vi på Ekvallen tillsammans med Saturnus och åkte skridskor. Det var en riktig härlig dag med mycket friåkning, lek och matsäck i solen!

NO

Vi har fortsatt att prata om vad vi behöver för att må bra. Tankekartan nedan visar vad Uranus grön och röd tillsammans tyckte de behövde. Vi pratar om och funderar även på hur det vi äter påverkar oss och hur vi mår. Varför räcker det kanske inte att ta en knäckemacka till lunch? Varför är jag alltid så trött under eftermiddagen? Kan det ha att göra med vad jag äter? Barnen har många tankar och drar själva många kloka slutsatser.

Vi har utmanat oss själva att pröva minst en grönsak till maten vid varje lunch. Vi kommer även att ta lite kort på hur våra tallrikar kan se ut och reflektera kring vad vi kan göra för att välja mer grönt på våra tallrikar!

Under veckan har vi även fått lära oss mer om vatten. Vi har pratat om att vatten kan vara fast, flytande eller gas. Vi har även pratat och sett en film om vattnets kretslopp. Barnen har fått sitta två och två och läst en faktatext om detta och sedan fått svara på frågor utifrån vad de har lärt sig.

SO

Barnen har haft i läxa att intervjua någon hemma om deras yrke. Uppgiften var att ta reda på personens yrke, dess arbetsuppgifter, om den trivs med sitt arbete, vad personen drömde om att bli när hen var liten samt dess fritidsintressen. Barnen skapade egna frågor som de sedan fick ta med sig hem. Utifrån svaren fick de skriva upp stödord. Här i skolan har de sedan fått återberätta intervjun för en kompis, samt skriva ner en sammanfattning. Dessa texter kommer de sedan få läsa upp för klassen så att vi får lära oss av varandra om många olika spännande yrken.

Svenska

Joline och Jaquline skrev ett mail till oss där de blivit inspirerade och ville, precis som i ”Diamantjakten” också skicka iväg en nalle ut i världen!  Många barn var taggade på på idén och Nadja har nu gett oss en nalle som vi har döpt till Jeff. Vi har skrivit ett meddelande på både svenska och engelska som sitter fast.

Hej!

Min klass har skickat ut mig på uppdrag i världen. Om du hittar mig, tag med mig på något roligt, ta en bild och skriv till klassen och berätta om det.
Sätt mig sedan någonstans där någon annan kan hitta mig.

Hälsningar Jeff


Vi hoppas såklart att vi får följa vår nalle när den far ut i världen på äventyr. Vi önskar Jeff lycka till!

Övrig info:

Utvecklingssamtal
Vi påminner att boka tid för utvecklingssamtal som nu finns utlagda på Schoolsoft. Som vanligt gäller föst till kvarn.
Samtalen är måndag em, onsdag hela dagen och ev någon mer em vid behov. Vi lägger inte ut fler tider än de som ni ser där.
Fyll i frågorna ”inför utvecklingssamtal” på School soft senast två dagar innan utvecklingssamtalet.

 

Föräldramöte
Välkomna till föräldramöte den 13/2 kl 17.30.

 

Föreläsning Reggio Emilia den 6/2 kl 18.30
Några gånger om året utvidgar vi föräldrakoordinatorsmötet och går ut med en allmän inbjudan till en kväll med fokus på skolans pedagogiska profil. Denna gången är det Cecilia Högsveden East som kommer att tala om skolans Reggio-inspiration. Om ni vill delta vill vi att ni anmäler er senast den 1:a februari via school soft. Detta för att kunna ordna lämplig lokal.

Välkomna!
önskar Föräldrakoordinatorgruppen

 

Nästa vecka
Måndag: Sovmorgon/fritids
Tisdag: Bild
Onsdag: Läxförhör (”En nalles irrfärder”). Ny läxa delas ut: ”Allt försvinner”
Torsdag: Kör
Fredag: Veckans elev: Svante och Jamie

 

Trevlig helg!

Sara, Cissi, Lisen och Vincent

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.