Uranus veckobrev v.34

Hej alla barn och föräldrar i Uranus!

En vecka har svept förbi redan och vi har haft en bra och lugn start på läsåret. Eftersom Cissi varit borta har vi haft Eva med oss hela veckan. Tillsammans har vi varvat lite mer ”vanliga” skoldagar med mer schemabrytande dagar med mer fokus på att stärka gruppen och ha kul tillsammans. Det var riktigt härligt att få ses efter ett långt och härligt sommarlov!

Normer och värden

Under torsdagen åkte vi på utflykt till Björnö naturreservat. Det var underbart att komma tillbaka till Torpesand! Vi jobbade med gruppstärkande övningar där samarbete var i fokus. Barnen blev uppdelade i grupper och fick göra flera uppdrag där vi övade på matematiska begrepp. Ett uppdrag kunde vara exempelvis att ”hämta ett jämt antal kottar” eller ”hämta 5 stenar och dubbelt så många löv”.  De fick även i grupperna göra konstnärliga kreationer av sand där fantasin fick styra. Det blev allt från slott till sköldpaddor.

Svenska

Vi har börjat så smått att arbeta med barnens sommarlovsböcker. Hur böckerna har används har varierat och det är väldigt spännande att få höra barnens tankar och upplevelser från sommaren! Vi har även pratat och skrivit om ett sommarminne i barnens nya reflektionsböcker.
På onsdag nästa vecka kommer den första läsläxan delas ut och den nya boken heter ”Diamantjakten”.

Matematik

I matematiken har vi arbetat med uppskatta och jämföra massa både i praktiken och i boken. Vi arbetade med att sorter tunga och lätta föremål.

Vi uppskattade hur mycket olika saker kunde väga. Är en leksaksbil tyngre eller lättare än en bok? Vi fick känna på en 1 kg vikt och många blev förvånad över hur tung den kändes.

Sedan fick de en kluring som de fick fundera på: Vad väger mest, 1 kg järn eller 1kg bomull?! Till nästan allas förvåning väger det lika mycket, men det var lite svårt att tänka sig…

Engelska

Vi avslutade veckan med engelska sånger som Eva ledde utomhus.

Övrig info
Fredag nästa vecka kommer tyvärr vara Nicks sista dag. Han ska börja arbeta som polis igen. Vi kommer sakna honom och önskar honom all gott! Vi ser fram emot ett besök av honom senare under höstterminen då han får visa sig i sin polisuniform!

Nästa vecka:

Måndag: Enligt schema
Tisdag: Bild
Onsdag: Idrott för båda grupperna, ny läsläxa delas ut, kap 1 ”Resande nallar”.
Torsdag: Enligt schema
Fredag: Enligt schema

Trevlig helg!

Sara, Eva, Nick och Vincent

 

9 kommentarer

 • Det var kul på Björnö! Vi kommer sakna Nick, lycka till med nya jobbet!!
  /Alicia m familj

 • Thomas Nordström, Lukas och Hugos pappa säger:

  Tack Nick för fantastisk tid med Lukas och alla kompisar. Lemshaga blir sig inte likt framöver. Med det sagt: Stort lycka till i ditt nygamla arbete! Allt gott //Thomas

 • Karin Anders Matilda säger:

  Matilda säger att det är skönt att komma tillbaka och träffa alla igen!
  Nick önskar vi Allt gott!

 • Tomas, Marie o Jessie säger:

  Jessie tycker det var roligt att komma tillbaks till skolan och kompisarna.

  Lyckos Nicks poliskompisar!

  Vi kommer sakna dig Nick.

 • Ida o Lina säger:

  Ida tyckte första veckan var jättekul speciellt att vara vara på Björnö. Trist att Nick ska sluta, hoppas nån tar över Snickis med samma engagemang. Lycka till Nick och kom med blåljus o hälsa på klassen.

 • Malin Seppänen säger:

  Gry har haft en toppen start vecka!
  Nick du kommer fattas Lemshaga men polismyndigheten berikas med en stjärna! Lycka till och tack för din klokskap och engagemang för våra barn!

Kommenteringen är stängd.