Uranus veckobrev v.35

Hej alla Uranusfamiljer!

Tack för en fin vecka!

Svenska

I veckan har vi arbetat vidare med Läsresan genom att i arbetsboken träna på alfabetisk ordning samt att skriva berättelse. Vi har lärt oss hur en berättelse är uppbyggd med inledning, handling och avslut. Utöver läseboken och arbetsboken har vi även använt oss av elevwebben, där eleverna kan logga in och arbeta vidare och fördjupa sig i momenten från arbetsboken. Ny läsläxa har delats ut och kom ihåg att boken måste tillbaka till skolan på torsdagen veckan efter.

Vi fortsätter även med bedömningsstöd i svenskan under nästkommande vecka.

Matematik

I matematiken har vi fokuserat på uppställning i addition samt subtraktion, både med och utan växling. Vi har arbetat med vårt tio-bas material för att konkret kunna se hur man växlar till exempel 11 till 1 tiotal och 1 ental. 

Den röda gruppen fick i onsdags besök av Josefine Reijler som har varit med och utformat Singma. Josefine älskar matematik och höll en inspirerande lektion med klassen.

 

Friluftsliv

Vi gick till utkiken, ett berg med utsikt över Lemshaga och hade en härlig förmiddag i solen. På plats hade vi övningar där vi fick träna att använda våra sinnen hörsel och känsel. Alla fick en varsin ögonbindel för att sedan lyssna varifrån ljudet kom och försöka förflytta sig dit. Sedan fick de med övertäckta ögon även träna på att använda känseln för att ta reda på vad de hade framför sig. Det blev sedan en härlig fruktpaus på berget med utsikt över Lemshaga innan vi avslutade med en stunds fri lek i skogen.

Övrig info

Från och med nästa vecka kommer vi under vissa lektioner med hjälp av vår specialpedagog Lena att dela klasserna i mindre grupper under vissa matematik och svenska lektioner. Till en början kommer fokus vara på matematik samt att skriva i de mindre grupperna.

Det har varit en vecka med många kompisar som varit hemma på grund av sjukdom. Vi är rädda om varandra och påminner om folkhälsomyndighetens råd:

För barn i grundskolan rekommenderas testning vid symtom på covid-19. Om barnet inte testas, gäller följande rekommendationer:

Vid symtom behöver barnet stanna hemma så länge det har symtom samt ytterligare två dygn som ska vara helt utan symtom. Efter sju dygn kan barnet gå tillbaka till verksamheten även om det har kvar lätta symtom som till exempel lätt hosta eller lätt snuva. De två sista dygnen ska barnet varit utan feber och i övrigt varit friskt. Ovanstående upprepas varje gång symtom uppstår på nytt.

 

Kommande händelser:

  • 15/9- Föräldramöte kl 17-18 (digitalt)
  • 16-17/9 – Skolfotografering
  • v.39Utvecklingssamtal– Vi kommer att erbjuda samtal digitalt, framförallt på onsdagen den 29/9 då hela dagen är vigd till detta. Tider kommer att läggas upp på Schoolsoft. Vi meddelar i ett veckobrev när detta sker och det är först till kvarn som kommer att gälla.
  • v.44 – Höstlov
    1-2/10 – Fritids och skola stängt

 

Nästa vecka

Måndag- Morgonfritids/sovmorgon

Tisdag- Bild, musik

Onsdag- Idrott utomhus

Torsdag – Läxan tillbaka

Fredag- Ny läxa delas ut.

 

Vi önskar er en trevlig Helg!

/ Sara, Hanna och Mattias

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se

Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se

Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se

Fritids MG: 08-586 313 27

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.