Uranus veckobrev v.36

Hej alla Uranusar!

Ännu en vecka har avslutats och vad mycket vi hunnit med! Nu börjar höstvädret att infinna sig och det är bra om eleverna har regnkläder med sig till skolan. Även höstförkylningarna har satt igång vilket har bidragit till att många elever har varit hemma i veckan. Det är viktigt att vi fortsätter följa FHMs restriktioner både för elevernas och pedagogernas skull. Vi behöver vara på plats i skolan. (Mer info längre ner i veckobrevet)

 

Kunskaper

Svenska

I veckan har vi börjat arbeta i vår nya arbetsbok Diamantjakten. I första kapitlet fick vi bland annat lära oss mer om rubriker. Rubriker ska locka till läsning och ge en kort beskrivning av vad texten handlar om. Vi tittade på Diamantjaktens olika kapitel och pratade om vilka kapitel vi mest ser fram emot och vad vi tror att de kommer handla om.  Vi arbetade också med sammansatta ord vilket eleverna mycket väl kände igen från både Pluto och Neptunus. 

 

 

Matematik

I matematiken har vi börjat arbeta med vår nya bok Singma 2A. I första kapitlet fortsätter eleverna att arbeta med addition och subtraktion i ett utökat talområde. Vi kommer få använda strategier vi mött tidigare men även nya strategier som tex uppställning.  Vi kommer i kapitlet få arbeta med att addera/subtrahera ental och tiotal samt addition/subtraktion med växling.

 Friluftsliv

Äntligen var det dags för friluftsliv igen! Vi begav oss ut på en promenad på det vi kallar Sagostigen. Under läsåret kommer vi tillsammans att skapa Sagostigen utifrån sagoskrivande och vårt kommande tema om väsen.  Vi kommer under friluftslivet att besöka platser som kan ge oss inspiration till skrivandet. Förmiddagen avslutades med röda/vita rosen och lek vid raketen. 

 

Hem och skola

 

Info angående Covid-19 och längre frånvaro

Det är viktigt att vi fortsätter följa FHM rekommendationer. Vi kommer att lägga upp länkar i schemat på schoolsoft där ni kan följa vad vi gör i skolan. Ifall ert barn är hemma en längre period med lindriga symptom kan ni arbeta hemifrån med det vi gör i skolan. Så ta med arbetsböckerna hem. 

 

Tänk på att:

a) Om man varit sjuk men inte tagit något prov för covid-19

Då kan man gå tillbaka till förskola, skola eller annan verksamhet när man varit helt frisk i minst två dygn, 48 timmar. Om man känner sig frisk men fortfarande har lite hosta eller är lite snorig ska det ha gått minst 7 dygn sedan man först blev sjuk, och man ska ha känt sig frisk i minst 2 dygn.

Till exempel kanske man kände sig hängig och hade huvudvärk en dag men sedan nästa dag var man helt bra. Då ska man vara hemma två dygn efter att man kände sig helt frisk. Alltså i detta fall är man hemma i tre dagar, en dag sjuk, två dagar frisk.

 

b) Om man varit sjuk och tagit ett test som visat att man har covid-19

Då ska man vara hemma i minst 7 dygn sedan första symtomen och dessutom måste man ha känt sig pigg och frisk och utan feber i två dygn. Om man följt dessa regler men fortfarande har lite hosta eller är lite snorig behöver man inte vara hemma längre.

 

c) Om man varit sjuk och tagit ett test som visade att man inte hade covid-19

Om testet visade att man inte hade covid-19 kan man gå tillbaka till förskola, skola eller annan verksamhet så snart man känner sig frisk och pigg, och inte har någon feber.

 

Läxa:

  • Diamantjakten läsebok kap. 2  “Ödehuset” s.13-17  samt läxboken s.4. Det är viktigt att ni hjälper ert barn med läsläxan. Mängden text har ökat och det kan upplevas överväldigande till en början. Första gången kan de föräldrar som önskar läsa högt för sina barn. Låt barnet därefter läsa lite varje dag. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!

 

Information inför vecka 37:

Måndag:

Tisdag: Skolan börjar kl.9.40. Idrott ute.

Onsdag:

Torsdag:Läsläxan lämnas in.

Fredag: Skolfoto. Läsläxan delas ut. 

 

Övrig information:

  • Läxmapp – eleverna får gärna ta med sig sin läxmapp som de har använt tidigare. Den är bra att lägga läseboken samt läxboken i. 
  • Utvecklingssamtal – Vi kommer publicera tiderna för utvecklingssamtal från och med tisdag 8/9. Först till kvarn! Som tidigare nämnt så kommer samtalen att ske digitalt. 

 

Kommande händelser:

  • V. 37 – Skolfotografering fredag den 11/9. 
  • V. 39 – Utvecklingssamtal
  • v.44 – Höstlov

 

Lämna gärna en kommentar när ni läst veckobrevet.

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.