Uranus veckobrev v.39

Hej alla i Uranus!

Vi har haft en jättefin vecka tillsammans!

Matematik

Vi har arbetat med uppställning i subtraktion med och utan växling. Ingen lätt nöt att knäcka! Tillsammans har vi utforskat med konkret material, för vi vill ju förstå vad det är vi gör och inte bara lära oss att man ”ska göra” på ett visst sätt.

NO

Denna vecka har vi arbetat med musklerna. Vi läste faktatexter och tillsammans skapade vi sedan en egen faktatext som vi klistrade in i våran kroppenbok. Visste ni att man använder fler muskler när man ser sur ut än när man ler? Flera av barnen älskar att läsa faktaböcker om kroppen och några har tagit med sig böcker hemifrån för att visa. 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har även fått expertbesök som barnen kallar det. Marie, Jessies mamma som är Naprapat kom och lärde oss massor om kroppen och vad en Naprapat gör om dagarna. Barnen hade förberett med frågor och Marie besvarade dem på bästa sätt. Hon hade med sig sin massagebänk och visade på mig, Sara, hur man tar emot en patient och vad man gör. De fick till och med höra hur det låter att knäcka ryggen! Tack Marie för att du kom och berättade om ditt arbete!

Känslor

Vi har arbetat med känslan glädje och prata kring hur det kan synas när någon är glad. Hur känns glädje? Hur ser man att någon är glad? Vi var känslospanare och var uppmärksamma på om vi såg känslan glädje någonstans under lunchrasten. Sedan pratade vi tillsammans om vad vi sett. Vi fick sedan skriva i vår bok om känslan glädje, vad som gör just dig glad samt hur du kan göra någon annan glad.

Glädje Jag blir glad när jag är med hästar! Jag kan göra någon annan glad när jag är snäll. På rasten såg jag dom som skrattade mycket och var glada.
Glädje. Jag blir glad när jag ser en hund. Jag kan göra någon annan glad, ge dem en uppåtpuff. På rasten såg jag 103 personer som var glada. Jag såg att de var glada när de log.
Glädje Jag blir glad när jag är vid hästar. Jag kan göra någon annan glad när jag kramas.

Vi tog även bilder på barnen när de visade hur de själva såg ut när de kände glädje. Bilderna kommer de sedan att få sätta in i sin bok.

Här är några exempel på hur glädje han se ut!

 

 

Normer och värden

Ett spännande projekt som snart drar igång är att vi från och med nästa vecka kommer börja arbeta med blandade grupper från Neptunus, Uranus och Saturnus.  Syftet att skapa åldersintegrerade grupper är att stärka ”vi känslan” och är ett aktivt sätt att främja självkänslan, respekt för andras värde samt öka tryggheten hos alla elever.  En gång i veckan kommer grupperna ses för att arbeta med värdegrunds övningar genom bland annat lekar, drama, samarbetsövningar, värderingsöviningar och diskussioner.

Under fredagen kom trygghetsgruppen på besök och presenterade sig. Varje år utses två representanter ut i varje klass som är med i trygghetsgruppen. Man får anmäla sitt intresse och sedan lottas 2 barn ut som får vara med och representera resten av klassen. Där arbetar man med trygghetsfrågor och är ett forum där barnen aktivt kan vara med och påverka och förändra.

Skola och hem

Vi vill tacka för att så många kom till vårt föräldramöte! Minnesanteckningar kommer att läggas in i schoolsoft. De nya klassföräldrarna är Hanna och Pierre Dahlström, Ekaterina och Kirill Dzianov, Camilla Mauritzson och Pontus Ebberyd samt Anna Lundh och Michael Edlund.

Länk till protokoll: Föräldramöte 26.09.18 Protokoll.

Idrott

Idrottslektionerna på onsdagarna kommer från och med nu vara inomhus. Barnen behöver ha med sig gymnastikkläder och handduk. (Obs, inga inneskor behövs!)

Friluftsliv sker varannan vecka på tisdagar, jämna veckor. Eftersom vi oftast kommer att vara ute rekommenderar vi att barnen att ha en liten ryggsäck, vattenflaska och gärna ett sittunderlag. Och såklart kläder efter väder.

Fritids

Snart är det dags för Höstlov och inför det behöver vi på fritids och klubben veta om ditt barn behöver omsorg under lovet. Ni gör anmälan via schoolsoft, ska ditt barn vara här fyller ni i aktuella tider för v. 44. Ska ditt barn vara ledigt skriver ni ”ledig” under ”kommentar från vårdnadshavare”. 
 
Detta är mycket viktigt att ni gör och det gäller ALLA barn inskrivna på fritids eller klubben. Vi behöver era anmälningar senast 7 oktober för att planera bemanning och aktiviteter. 
Hälsningar Fritids och Klubben

Nästa vecka
Måndag: Lärarna har morgonmöte. Fritids fram till kl 9.40.
Tisdag: Friluftsliv, Drama
Onsdag: Läsläxan. Ny läxa delas ut kap 6
Torsdag: Vi besöker biblioteket
Fredag: Enligt schema

 

Trevlig helg!
Cissi, Sara, Lisen och Vincent

Sista helgen, så missa inte Cissis vernissage!
Cissi inbjudan1

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.