Uranus veckobrev v.37

Hej alla Uranusar!

Ytterligare en vecka är till ända. Höstförkylningarna har fortsatt hålla i sig i vår klass. Det är viktigt att ni har ert barn hemma tills de är friska och tänka på att de ska vara friska i 48h innan de går tillbaka till skolan. Ni föräldrar har hittills följt riktlinjerna bra och fortsätter vi så kommer vi snart att vara av med förkylningarna. Tack för att ni är förstående!

Under veckan har vi som varit på skolan kämpat på som vanligt och är det något vi har arbetat mycket med så är det uppställning, talcirklar, minnessiffra och växling. Det gäller att hålla tungan rätt i mun!

 

Kunskaper

Svenska

Under veckans arbetat med Diamantjakten  har vi arbetat med vokaler. Vi har rabblat alfabetet samt pratat om vokaler och konsonanter. Eleverna har sedan tidigare arbetat med långa och korta vokaler men nu kom en repetition av dessa (de långa låter som i alfabetet och de korta låter inte alla som i alfabetet). Vi pratade även om att det finns vokaler som är mjuka och hårda. Vi sjöng och lyssnade på olika sånger om vokalerna. 

 

Singma – matematik

Denna vecka har vi verkligen kämpat för att lära oss växling med subtraktion. Vi har arbetat med att subtrahera 2 tvåsiffriga tal. Om inte entalen “räcker till” vad behöver man göra? VÄXLA! Vi har använt oss av vårt tiobasmaterial för att konkretiserat och visa hur man tar ett tiotal och växlar det till 10st ental när entalen inte räcker till. Begrepp som vi har diskuterat är summa, differens och skillnad.

 

Learn English

Första kapitlet i boken är påbörjat och vi startade med området School. I detta kapitel lärde vi oss vad föremål i skolan heter på engelska t ex ruler, rubber, pencil, desk m.fl. Vi övade även på att säga frasen It is a… genom att använda hjulet.

 

 

NO – känslor

De känslor vi arbetat med denna vecka är glad och orättvisa. Vi läste i vår bok Känsloboken och diskuterade därefter vad eleverna har upplevt beträffande de olika känslorna. “När man är glad kan det ibland kännas som om det bubblar i magen”. Självklart blev det diskussioner om orättvisa mellan syskon och hur det känns samt att det är viktigt att berätta för den vuxne hur man känner. Vi pratade även om att ibland behöver man släppa mindre orättvisor och inte gå och älta dem. Eleverna fick också rangordna vilka egenskaper som var viktiga att ha för att vara en bra kompis. Det blev en intressant diskussion! 

 

  

 

Hem och skola

Läxa:

 • Diamantjakten – läsebok kap. 3  “Ett överraskande besök” s.18-23  samt läxboken s.5. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!
 • Singma – fler elever har fått med sig boken hem för att arbeta ikapp. Eleverna kan arbeta fram till och med s.20. Glöm inte att boken ska tillbaka på måndag!

 

Information inför vecka 38:

Måndag:

Tisdag: 

 • Skolan börjar kl.9.40. Idrott ute.

Onsdag:

Torsdag: 

 • Friluftsliv, tänk på att ha kläder efter väder och ta gärna med en frukt.
 • Läsläxan lämnas in.

Fredag: 

 • Läsläxan delas ut. 

 

Övrig information:

 • Utvecklingssamtal  21-23/9 – Tiderna ligger nu ute på Schoolsoft så gå in och boka en tid. Samtalen kommer att ske digitalt via Google meet. Det är viktigt att den mailadress ni lagt in i SchoolSoft är den ni vill bli kontaktad på då ni kommer att bli inbjudna till mötet via er mailadress. Om ni inte har en gmail-adress behöver ni ansluta med en dator, annars går det även bra med telefon eller iPad (appen behöver då laddas ner). Eleven ska vara med på samtalet vilket innebär att är eleven på skolan sitter hen med oss mentorer. Är eleven hemma sitter hen med er föräldrar. Glöm inte att fylla i ”Inför utvecklingssamtal” minst 5 arbetsdagar innan. 
 • Information från klasskoordinatorerna – Liselott och Janna är föräldrakoordinatorer från oss i Uranus sedan tidigare. Nu undrar de om ni fortfarande har förtroende för dem och att de fortsätter med sitt uppdrag. Den 7/10 kommer de att ha möte med ledningen och är det så att ni har någon fråga som de ska ta med till sitt möte kan ni maila Liselott eller Janna. liselott.sundh@telia.com eller janna.kokko@gmail.com .

 

Information från fritids:

 • UtvecklingssamtalsdagOnsdag den 23 september är det utvecklingssamtalsdag på skolan, vilket innebär att det är studiedag för eleverna, men att Fritids är öppet. Vi behöver veta vilka barn som ska vara på Fritids under dagen, samt vilka som är lediga. Skriv på schoolsoft, under kommentar från vårdnadshavare Närvaro alt. Ledig, samt lägg in aktuella tider för dagen. Vi behöver din anmälan senast söndag 13/9 för att kunna säkerställa rätt bemanning. /Hälsningar Fritids
 • Samtal med Christina (fritids) –  under onsdagen den 23/9 kommer Christina att ha samtal med de föräldrar som önskar. Även dessa samtal kommer att ske på Google Meet. Ni som gärna önskar ett samtal kommer att kunna boka dessa på Schoolsoft. Tiderna kommer att vara mellan kl.8-12 och samtalet kommer att pågå ca 15 min. Ser vi att behovet är stort kommer fler tider att läggas ut. Christina meddelar tiderna på Schoolsoft nästa vecka. 

 

Kommande händelser:

 • V. 39 – Utvecklingssamtal
 • v.44 – Höstlov

 

Lämna gärna en kommentar när ni läst veckobrevet.

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

12 kommentarer

Kommenteringen är stängd.