Uranus veckobrev v.38

Hej alla i Uranus!

Svenska

Denna vecka fick vi läsa en ny spännande text som hette ”Fasliga fakta om rysliga varelser”. Det var en påhittad faktatext om bland annat vampyrer, monster och spöken. Väldigt uppskattad av barnen. Utifrån texten har vi arbetat med ordförståelse, läsförståelse samt stavning.

SO/ Veckans elev

Äntligen var det dags för ”veckans elev” och först ut var Adrian och Malva. Vi fick lära känna dom ännu bättre och lära oss bland annat spännande kunskaper kring olika svampar och cheerleading. Grupperna var goda lyssnare och ställde intressanta frågor. Det avslutades med peppande uppåtpuffar.
Nästa vecka är det Waldemar och Gabriel som får presentera.

Musik

Nu har vi dragit igång med ett nytt projekt i musiken som heter ”Dock´n Roll”. Serien introducerar på ett lekfullt sätt grundläggande musikaliska begrepp. Allt från puls, tempo och rytm till olika instrument samt hur rösten och texten påverkar musiken. Vi började i tisdags med att undersöka tempo och puls. Vi prövade att hitta takten i olika låtar genom att klappa i händerna, vicka på huvudet, stampa i marken samt skicka en boll i takt med musiken. Sedan såg vi ett avsnitt av UR:s serie ”Dock´n roll” där vi fick träffa Betty Beat som lärde oss om takt, puls och tempo.

NO

Under veckan har vi börjat med att lära oss om kroppens olika delar och organ. Vi började med att de i små grupper fick rita av en kropp och rita och skriva de delar och organ som de redan kände till. Sedan skapade vi en tankekarta om vad vi ville ta reda på och lära oss mer om under vårt tema ”kroppen”. Bland annat ville de ta reda på hur många liter blod vi har i kroppen? Varför blinkar man? Hur vi kan andas? Hur fungerar hjärnan? Hur går det till när vi växer och varför blir man äldre? Varför behöver vi bajsa och kissa?
Många spännande frågor! Kanske finns det någon av er föräldrar som genom ert yrke är kunniga om kroppen som skulle vilja svara på några av barnens frågor? Maila gärna oss då!

Kommande händelser

v.39 – Utvecklingssamtal– Glöm inte att fylla i ”inför utvecklingssamtal” som finns på schoolsoft.

13/10 Skolan stänger kl 13:00

v.44 – Höstlov

  • 1/11 – Utbildningsdag – Fritids och skola stängt
  • 2/11 – Utbildningsdag – Skola stängd, fritids öppet
  • 3-5/11 – Lov – Fritids öppet

Nästa vecka

Måndag- Morgonfritids/sovmorgon
Tisdag- Friluftsliv, ta med frukt och vattenflaska
Onsdag- Utvecklingssamtalsdag, fritids öppet.
Torsdag- Läsläxan lämnas in
Fredag-Ny läsläxan lämnas ut, veckans elev

Vi önskar er en trevlig Helg!
/ Sara, Hanna och Mattias

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se
Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se
Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se
Fritids MG: 08-586 313 27

 

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.