Uranus veckobrev V.38

Hej alla Uranusfamiljer!

Skola och hem

Tack för ert engagemang under samtalen dessa bråda dagar. Vi har lagt ner mycket tid på dem,  både eleverna och vi pedagoger. Det är fantastiskt roligt att möta er alla och få visa vad vi håller på med under skoldagarna. Ni lämnar det finaste ni har till oss och litar på att vi ger dem en meningsfull tillvaro här i skolan. Tack för ert förtroende! Vi tar vår uppgift på största allvar och försöker hela tiden utvecklas tillsammans med era barn.

Kunskaper

Svenska

Den här veckan har vi intervjuat eleverna kring deras medievanor. Vi skapade en gemensam tankekarta och den blev väldigt full. Det var allt från tv-spel, filmer, tidningar, böcker, sociala medier, tv, you tube,  etc. Utifrån dessa medier fick eleverna välja en karaktär som de skulle skriva en berättelse om. De fick en mall där de först beskrev karaktären. De fick sedan fundera kring en handling med hjälp av orden “En gång… plötsligt….Då!”. De tänkte tillsammans i par och därefter skrev de sina berättelser på sin ipad. När vi skrev ut dem så målade de en bild som förtydligade vad berättelsen handlade om. Vilket engagemang! Härligt att få välja utifrån sina egna intressen och att få göra om dem till sin egen berättelse. Kul!

Nästa vecka är det dags för ett biblioteksbesök igen. Den gröna gruppen åker på tisdag förmiddag och den röda gruppen åker på torsdag. Kom ihåg att ta med er bibliotekskortet!

No /Normer och värden

Vi fortsätter tänka kring känslor. Vi har tänkt kring var i kroppen känslor sitter. Vi tänkte om känslorna glad, ledsen, rädd och arg. Därefter tänkte vi kring hur de känns just på den plats i kroppen som vi beskrev. Vi började med att tänka i smågrupper. Vi jämförde var och hur det känns för varandra. Några tänkte ganska lika medan andra tänkte helt olika varandra. Spännande att få ta del av hur andra känner sig när de är glada eller ledsna etc. Det är viktigt att lära känna sina egna känslor, förstå sig själv bättre och utveckla förmågan att kunna känna in hur andra känner sig i olika sinnesstämningar.

Bild

Nu har vi kommit igång med bild i Ladans bildsal. Båda grupperna har nu varit där en gång. De kommer att fortsätta gå dit varannan torsdag och träffa Mia för bild. Här är några bilder från denna veckas bildlektion.

Information

Föräldramöte

Nu är vi framme vid vårt första föräldramöte i åk 2. Ni är varmt välkomna till Mellangården och Uranus klassrum på onsdag den 27/9 kl.17.30-19.

Teater på fredag

På fredag är det dags för oss att bege oss till Gustavsberg på teater. Vi ska se:

Klassiskt tonande, där musiken och mimteater kommer att tala till oss. Vi hinner inte hem till lunch så ni får ta med er matsäck. Ta med en lunchmatsäck! 

 

V.39

Mån  Idrott, drama båda grupperna.

Tis Biblioteket gröna gruppen

Ons  Läxan in

Tors  Biblioteket röda gruppen, Bild röda gruppen, engelska gröna gruppen, Läxan ut

Fre  Teater i Gustavsberg kl. 9.30. Obs!Lunchmatsäck

 

Solen och värmen kommer tillbaka i helgen så passa på att njuta så ses vi nästa vecka

Trevlig helg!

/ Marie, Camilla, Desirée, Agneta och Lena E

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']