Uranus veckobrev v.39

Hej alla härliga Uranusar!

Meet, Meet, Meet ….. Wow säger vi efter att vi är klara med alla utvecklingssamtal! Tack för alla trevliga samtal som vi har haft. Vi känner oss väldigt nöjda över att vi nu har lyckats tagit till oss denna nya kunskap.  

Eleverna har haft en kort reflektion om hur de tyckte att det var att ha ett digitalt utvecklingssamtal istället för att ha ett fysiskt. Många tyckte att digitalt möte var lika bra som ett fysiskt. Några tyckte till och med att detta sätt var bättre.  Vad tycker ni föräldrar? Kommentera gärna nedan hur ni tyckte att det var. 

 

Kunskaper

SO

Denna vecka tittade vi på ett avsnitt av Lilla aktuellt. Nytt för denna gång var att eleverna skulle anteckna sådant de tyckte var viktigt. Efter programmet fick eleverna fylla på sitt papper med fler tankar för att därefter sätta sig i mindre grupper och diskutera vilka nyheter de tyckte var mest intressant. Det blev en bra diskussion och det var roligt att se alla notera under programmets gång. 

 

NO – känslor 

Denna vecka fick eleverna själva reflektera över när de själva blir glada och hur det känns i kroppen när detta händer. Eleverna fick därefter skriva ner sina tankar som dokumentation. Som avslut på veckan tittade vi på en film som var kopplad till området känslor. Filmen handlade om ett barn och hens känslor Vemod, Ilska, Glädje, Rädsla och Avsky som skulle samarbeta för att styra hens känslor.  

 

   

 

Bild 

Vi har fått lära känna den kände konstnären Isac Grunewald och hans fantastiska målning ”Det sjungande trädet”. Vi samtalade om bilden och använde oss av rutinen ”Jag ser, jag tänker/tror och jag undrar”. Konstnären hade en minst lika erkänd fru som hette Sigrid Hjertén (nu ännu mer populär än sin make). Paret fick även sonen Ivan, som ofta finns med på parets målningar. 

Vi kommer att skapa egna målningar i pastell och tempera, inspirerade av det sjungande trädet. Vad tror du att trädet sjunger om?

/Hälsningar Cissi

 

   

 

Hem och skola

Föräldramöte

Denna termin kommer vi inte att ha ett fysiskt föräldramöte. Istället kommer vi att sammanställa information i en presentation som vi kommer att lägga upp på Schoolsoft på onsdag nästa vecka. När ni har läst och tagit del av informationen vill vi att ni kryssar i “Har läst bekräftelse” så att vi kan se vilka som har tagit del av  informationen. Är det så att ni har någon fråga eller fundering som gynnar andra att ta del av, maila oss den innan onsdag.  

 

Utvecklingssamtal med fritids

Då Christina var sjuk under veckan behövde hon boka av sina tider. Till er som hade bokat en tid kommer hon att återkomma till för att boka en ny tid. Ni som ännu inte bokat en tid men gärna skulle vilja ha ett samtal med fritids kan skriva ett mail till Christina så återkommer hon även till er. 

 

Läxa:

  • Diamantjakten – läsebok kap. 5  “Astas dagbok” s.30-33 samt läxboken s.7. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!

 

Information inför vecka 40:

Måndag:

Tisdag: 

  • Skolan börjar kl.9.40. Idrott ute.

Onsdag:

Torsdag: 

  • Läsläxan lämnas in.
  • Friluftsliv – tänk på att ta med en frukt och gärna ett sittunderlag samt kläder efter väder. 

Fredag: 

  • Läsläxan delas ut.
  • Omfotografering för de som var sjuka när vi andra fotograferades. 

Kommande händelser:

  • v.44 – Höstlov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

13 kommentarer

Kommenteringen är stängd.