Uranus veckobrev v.4

Hej alla i Uranus!

En annorlunda vecka är slut. Då det varit hög frånvaro av personal ledde detta till två dagar med hemstudier för bland andra er i Uranus. Hoppas att det har gått bra med arbetet hemma och tack för er förståelse för att allt inte alltid blir som man tänkt sig! 

Svenska – läsresan

I veckan startade vi upp med en ny text “Pollys problem och hur hon löste det” som är en fantasiberättelse. Vi började som vanligt ett nytt kapitel med ordförståelse, genom att tillsammans reda ut ett antal ords betydelse. Eleverna övade sedan vidare i arbetsboken där de repeterade orden.

Vi har också repeterat de olika delarna i en berättelse (inledning, handling och avslutning) samt jobbat med läsförståelsefrågor. 

Idrott

Det blev en hel eftermiddag i idrottssalen med barnens favorit skeppsbrott. Många roliga och utmanande hinder. 

Skola och hem

Utvecklingssamtal

Vi påminner om att vi har lagt ut tider för utvecklingssamtal. Samtalen kommer även i år att ske digitalt. Kom ihåg att fylla i dokumentet ”Inför utvecklingssamtal” så snart som möjligt. Länk till samtalet mailas ut senast dagen innan samtalet. 

På grund av frånvaro av både personal och elever har vi inte kunnat genomföra bedömningsstöden som vi planerat och normalt gör i början av terminen och inför utvecklingssamtalen. Vi kommer under veckorna framöver fullfölja skolverkets bedömningsstöd i matematik och svenska, men inte hinna med alla till utvecklingssamtalen. Vi hoppas på er förståelse!
Vi kommer därför se utvecklingssamtalen som en möjlighet att stämma av läget och hur ditt barn ligger till i förhållande till kunskapskraven i årskurs 3. 

Information från fritids

Nu börjar det bli dags att anmäla närvaro eller frånvaro under utvecklingssamtalsdagen den 9/2. Skolan är stängd men fritids är öppet och utvecklingssamtalen kommer att ske digitalt.

Vi vore tacksamma om ni fyllde i detta så snart som möjligt.

/Hälsningar fritids

Kommande händelser:

  • v.6 – Utvecklingssamtal (sker digitalt)
  • v.9 – Sportlov
  • v.15 – Påsklov

Nästa vecka

Måndag- Sovmorgon/ fritids

Tisdag- Friluftsliv. Packa gärna med något varmt att dricka sittunderlag och en frukt.

Onsdag– Idrott

Torsdag – läsläxan lämnas in

Fredag-  Ny läsläxa, veckans elev

 

Vi önskar er en trevlig helg!

 

/ Sara, Hanna och Mattias

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se

Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se

Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se

Fritids MG: 08-586 313 27