Uranus veckobrev v.40

Hej alla härliga Uranusar!

I veckan som gått har vi startat upp flera olika projekt. I matematiken har vi börjat med multiplikation. I SO har vi startat upp ett tema om svensk folktro där väsen kommer vara i fokus. I NO har vi gått från knoppen (känslor) till människokroppen. Många nya spännande och roliga saker på gång!

Nu ligger föräldramötet ute på Schoolsoft. När ni har läst och tagit del av informationen vill vi att ni kryssar i “Har läst bekräftelse” så att vi kan se vilka som har tagit del av informationen. I informationen finns också en länk där vi vill att ni ger oss feedback på våra veckobrev. Har ni några frågor eller funderingar går det bra att höra av sig till oss via mail. 

 

Kunskaper

Matematik

I det tredje kapitlet får eleverna lära sig mer om multiplikation. Det får första träna på att känna igen lika stora grupper och att se sambandet mellan multiplikation och addition, att multiplikation är ett kortare sätt att beskriva en upprepad addition. Under kapitlet kommer multiplikationstecknet presenteras och eleverna kommer lära sig skriva likheter med multiplikation. Likheterna sätts alltid i ett sammanhang för att underlätta förståelsen. 

SO

Vi startade upp vårt nya tema om svensk folktro med hjälp av VT-rutinen “Zoom in”. Eleverna skulle utifrån en dold bild (som vi visade bit för bit) berätta vad de såg tänkte om bilden. Ju mer de fick se av bilden desto mer fantasifulla tolkningar gjordes. Vi har i veckan lärt oss mer om vätten och trollet. Vi har läst sagor, lekt lekar, skrivit faktatexter och skapat troll.  I nästa vecka fortsätter vi med flera spännande väsen. Vilka tror ni att vi kommer lära oss om då?

NO 

I uppstarten om temat om människokroppen tog vi reda på elevernas förkunskaper om vad de redan kan om vår kropp. Eleverna fick med hjälp av sig själva rita och skriva vilka olika organ vi har i vår kropp. Många fantastiska frågor och funderingar väcktes. Bilderna får tala för sig själva:

 

Hem och skola

Läxa:

  • Diamantjakten – läsebok kap. 6  “Maj-Björns första brev” s.34-38 samt läxboken s.8. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!

 

Information inför vecka 41:

Måndag:

Tisdag: 

  • Skolan börjar kl.9.40. Idrotten kommer från och med den här veckan att var inomhus. Ta med idrottskläder och handduk. Inga inneskor behövs.

Onsdag:

Torsdag: 

  • Läsläxan lämnas in.

Fredag: 

  • Läsläxan delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • v.44 – Höstlov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

15 kommentarer

Kommenteringen är stängd.