Uranus veckobrev v.41

Hej alla Uranusar!

Tack för ytterligare en rolig och lärorik vecka. Nu är det inte många veckor kvar till det efterlängtade höstlovet. Vi kämpar på för att nå dit genom att repetera våra regler och förhållningssätt då vi ser att fler börjar bli trötta och kanske börjar töja på dessa.  

 

Kunskaper

Läsförståelse – Jakten på Jack”

Denna vecka har vi satt igång vårt arbete med läsförståelse där vi läser ur boken Jakten på Jack – Trolldom i Gamla stan av Martin Olczak och Anna Sandler. Vi kommer under de kommande veckorna att arbeta med läsförståelse med hjälp av de olika lässtrategierna för att skapa förståelse för det vi läst. 

 

   

   

 

SO – svensk folktro

Under denna vecka har vi lärt oss mer om ytterligare två väsen, Tomten och Jätten. Vi har sett avsnitt från Mytologerna. Dessutom har vi läst ur våra böcker om svensk folktro. Eleverna har därefter fått återberätta och skrivit ner det de kom ihåg från det vi sett och läst. Som avslutning av veckan fick eleverna återigen göra pyssel kopplat till väsen. 

 

 

 

 

 

  

 

NO- människokroppen

I vårt fortsatta arbete med kroppen har eleverna fått namnge de olika kroppsdelarna. Vi har även läst och sett film om musklerna och skelettet. Eleverna har dessutom fått arbeta med läromedlet från NE där de har läst samt haft mini quiz om det de läst. 

 

 

 

 

Idrott

På idrotten har klassen arbetat med kroppen med fokus på skelettet och musklerna. Även på fritids har eleverna tränat på styrka och kondition genom aktiviteten, Hoppreps-ninja. Bilderna får berätta mer!

 

    

 

   

   

   

 

 

Hem och skola

Läxa:

  • Diamantjakten – läsebok kap. 7  “Nej, bredsidan, sa jag!” s.40-45 samt läxboken s.9. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!
  • Multiplikationstabeller 2, 5 och 10 – vi har arbetat med tabellerna 2, 5 och 10 och vi ser att det är bra att repetera dessa så att eleverna befäster dem. Här är några förslag på uppgifter eleverna kan träna på: Multiplikationstabell 5 Multiplikationstabell 10 Multiplikationstabell 2. Ni kan även gå in på www.multiplikationstabellen.se för att hitta fler uppgifter och spel.  

 

Information inför vecka 42:

Måndag:

Tisdag: 

  • Skolan börjar kl.9.40. Idrott inne! Ta med idrottskläder och handduk. Inga inneskor behövs. 

Onsdag:

Torsdag: 

  • Läsläxan lämnas in.
  • Friluftsliv – glöm inte att ta med en frukt, sittunderlag och en vattenflaska. 

Fredag: 

  • Läsläxan delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • v.44 Höstlov – En påminnelse om att det nu är hög tid att anmäla ditt barn till Fritids inför höstlovet. Du gör din anmälan via schoolsoft, genom att skriva NÄRVARO alt. LEDIG under kommentar från vårdnadshavare. Om ditt barn ska vara här på höstlovet behöver du även lägga in aktuella tider. Sista dagen för att anmäla är den 12/10. 

 Information från fritids:

  • Det är fler elever som ännu inte har några regnkläder med sig i skolan. Det är viktigt att ni föräldrar ser till att detta finns tillgängligt för dem. Eleverna behöver även ha med sig ombyte.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

12 kommentarer

Kommenteringen är stängd.