Uranus veckobrev v.42

Hej alla härliga i Uranus!

Svenska

I veckan har vi börjat med en ny text i läseboken, en faktatext om telefonens historia. Spännande tyckte många som….  Eleverna har fått lyssna på en inspelning av texten samt läst själva. I arbetsboken har vi övat på läsförståelse samt övat på att stava ng-ljud.

 

Idrott

Denna vecka på idrotten har vi fortsatt på gymnastikens bana. Vi har fortsatt med handstående mot vägg hjulningar och avancerade kullerbyttor.  Hopprep har varit våra uppvärmningar under senaste veckan. Hopprep hänger ihop med spänsten i gymnastiken samt takter.
Som en utmaning har barnen fått prova på flickis. Flickis är som en handvolt bakåt.
Naturligtvis är detta frivilligt.
Som en liten info kring Lemshagas barn är att gymnastiken sitter djupt hos barnen redan nu. De märks att barnen har studsmattor eller tillgång till detta.
Har på tidigare skolor fått jobba betydligt mer på motoriken än va jag får på Lemshaga.
Stort grattis till Uranus. 🌺
Mvh Mattias.

 

SO

På söndag är det FN-dagen och det uppmärksammar vi här i skolan under nästa vecka. I år är det Uranus som håller i FN-samlingen för hela mellangården. Vi har under veckan tränat på några låtar som vi ska framföra. Vi har även gjort välkomstskyltar och annat pyssel inför samlingen. Fokus ligger på barnkonventionen och barns rättigheter.

Vill ni öva hemma på låtarna? Här kommer länkar till YouTube 🙂
Lyckodag

Vi har en värld

Det kommer bli bra

Vi har lottat ut flera uppdrag under samlingen. De som behöver öva har med sig en lapp idag, fredag som de kan öva på hemma.

NO

Denna vecka har vi fått lära oss om våra lungor. Hur ser de ut? Varför behöver kroppen luft? Hur stora är dom? är några av frågorna vi tog reda på. Vi kände på våra bröstkorgar och kände hur lungorna blev större och mindre när vi andades ut och in. Vi läste faktaböcker, tittade på bilder, såg film och pysslade våra egna lungor. Vi gjorde även egna skelett som vi inte hann med när vi jobbade med det. Under fredagen hade vi frågesport om lungorna.

Nästa vecka åker vi till Naturhistoriska Riksmuseet. OBS! Viktigt att vara på plats senast 8:00! Plus att ta med matsäck och frukt samt ett litet fika om man vill. Se mer info nedan!

 

Hem och skola

Vaccination

Uranus vårdnadshavare !

Den information jag skickade ut angående hälsobesök i år 2 har försvunnit från schoolsoft.
Besöken är färdig för samtliga elever och jag hoppas ni fått hem ett kuvert med tillväxt detaljer.

Det som har tyvärr fallit bort är information om vaccination med MPR (mässling, påsksjuka, rödahund) som skjutits upp vid F-klass besök hos skolläkaren.

Jag har planerat för ’drop-in’ mottagningar:

Måndag 25/10 kl. 14-17 (helst Uranus Röd)
Tisdag 26/10 kl. 14-17 (helst Uranus Grön)
Onsdag 27/10 kl. 14-16 (Röd och Grön)

Men jag är väldigt flexible kring detta.

För att undvika trängsel ser jag gärna att ni väntar utanför annexet, då ser ni även hur många andra väntar.

Besöket tar max. 5 minuter och sedan sitter ni kvar i väntrummet 10 minuter.
Om ingen dag/ tid passar er, hör av er och vi kan komma överens om en annan lösning.

Mvh Judith

Halloween

På fredag nästa vecka ska vi fira Halloween genom att barnen gärna få vara utklädda till något valfritt. Det behöver inte vara läskigt utan kan vara en enhörning om man hellre vill det. Det som inte får tas med är masker eller allt för läskig sminkning. Däremot så ska det komma två stycken från gymnasiet som går stylistutbildningen som kommer och sminkar barnen på fredag förmiddag om de vill. Tack Helen för att du bidrog med det!
Denna dag kommer vi ha halloweentema i både svenska och matematik samt pyssel lekar. 

Utflykt till Naturhistoriska Riksmuseet

Som ni har sett på schoolsoft kommer vi att göra en utflykt till naturhistoriska riksmuseet som ett avslut på vårt projektarbete om kroppen. Tack till alla som har gjort det möjligt för oss att kunna se på filmen om kroppen på Cosmonova. Information om vart du kan swisha om du inte gjort det, finns på schoolsoft.

Eleverna behöver vara på plats senast 08.00 för att vi ska hinna med bussen som går 08.28 uppe vid vägen. Vi samlas utanför mellangården och går sedan tillsammans upp. Eleverna behöver även ha med sig lunchmatsäck samt något att dricka, frukt och ett litet fika om man vill. Vi räknar med att vara tillbaka på skolan 14.10.

Skolgarderoben

Vi påminner om att skolgarderoben på plats på skolan och de som önskar kan beställa kläder med skolans logga på. Ett urval av tröjorna kommer att finnas på skolan under nästa vecka för den som önskar ta en närmare titt eller prova storlek. En ev. beställning görs senast måndagen den 1 november på: www.skolgarderoben.se/lemshagaderoben

Kommande händelser:

  • 26/10 Utflykt till naturhistoriska riksmuseet
  • 29/10 Vi firar Halloween
  • 1/11 Skolan och fritids stängd
  • 2-5/11 Höstlov. Fritids öppet

 

Nästa vecka

Måndag- Morgonfritids/sovmorgon

Tisdag- Utflykt till naturhistoriska

Onsdag- Idrott inomhus

Torsdag – FN-samling. Läxan tillbaka

Fredag- Läsbingo delas ut, Halloween

 

Vi önskar er en trevlig Helg!

/ Sara, Hanna och Mattias

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se

Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se

Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se

Fritids MG: 08-586 313 27

 

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.