Uranus veckobrev v.43

Hej alla härliga Uranusar!

Nu är vi alla redo för ett efterlängtat höst-/läslov. Denna vecka har vi hunnit med många roliga lektioner och vi känner oss extra stolta över vår film som vi har spelat in inför vår FN-samling som i  år blev i digital form. Vi vill såklart att ni ska kunna se den hemma och vi har därför delat länken på Schoolsoft då vi har fler elever som inte får visas med namn eller bild i våra veckobrev.  Hoppas att ni gillar den!

 

Kunskap

Svenska

Denna vecka har vi arbetat med ordklassen adjektiv. Först fick eleverna beskriva hemliga föremål genom att använda adjektiv.  De andra fick sedan gissa. Vi har även arbetat med läsläxan genom att eleverna fick fundera över vilken ordning meningarna kom i i veckans kapitel. Dessutom har vi fortsatt att läsa i boken  Jakten på Jack där eleverna efteråt har fått arbeta med läsförståelse i mindre grupper. 

 

Learn English

Denna vecka har vi fortsatt vårt arbete med The body i engelska.  Vi har repeterat vad våra kroppsdelar och känslor heter på engelska. Eleverna har dessutom fått spela memory.   

 

  

   

 

SO

Fokus under veckan har varit att göra klart vår film som vi har gjort om barns rättigheter. Eleverna på Mellangården har även fått göra varsin pusselbit med sitt namn på. Det bildade ett fint pussel i vårt trapphus. Vi kunde inte hålla oss och vi var så nyfikna på ett väsen till. Denna vecka handlade om Mylingen, ett odöpt dött barn. Vi läste, såg på film samt skrev en faktatext genom att använda nyckelord. Ja, det var lite läskigt men samtidigt var det lite synd om mylingarna då det enda denne ville ha var ett namn så den kunde få ro i sin grav. Be era barn berätta mer. 

 

  

    

( Bilden är från boken Lyktgubben, skogsfrun och andra väsen av Jan Jäger och Tor Jäger)

 

NO

Under veckans lektioner i No har vi arbetat med tarmarna och med hörseln. Visste ni hur långa våra tarmar är? Klura på den eller fråga eleverna. Vi har även undersökt hörseln genom att försöka fokusera på ett specifikt ljud som vi hörde i klassrummet. Eleverna fick dessutom blunda och gissa vilka ljud vi pedagoger skapade t ex dra ut en tejpbit, knöla ihop ett papper m.m.

 

Halloween

Då ni inte har kunnat träffas tillsammans på en klassfest eller liknande frågade klassföräldrarna om de kunde ordna något för oss i klassen. Det tyckte vi var en härlig tanke och vi avslutade därför denna vecka med lite halloweenfest. Vi skrev spökhistorier och vi hade knep och knåp med halloweentema. Dagen avslutades med film, popcorn och grön saft. Vi har tagit fler bilder som kommer att finnas på schoolsoft med en länk. Tack klassföräldrarna för att ni ordnade så trevligt för oss!

 

  

  

 

Hem och skola

Höstlovsutmaning :

  • Som ni vet är det otroligt viktigt att läsa för att utveckla sin läsförmåga och sitt ordförråd. Vi vill därför under höstlovet utmana er att läsa på olika sätt. “En dag = ett uppdrag = en bokstav”. Höstlovsutmaning HT20 Följ länken för mer information: https://www.jagharläst.se 

 

Information inför vecka 45:

Måndag: 

  • Vi börjar som vanligt kl.8.20

Tisdag: 

  • Skolan börjar kl.9.40. Idrott inne! Ta med idrottskläder och handduk. Inga inneskor behövs. 

Onsdag:

Torsdag: 

Fredag: 

  • Läsläxan delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • 18/12 – Julavslutning. Mer info kommer senare. 

 

Vi önskar er alla en trevlig helg och ett härligt lov!

 

   

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.