Uranus Veckobrev V.46

Hej alla Uranusfamiljer!

Nu är mörkret och kylan här. Tur att vi har det varmt och mysigt tillsammans här inne. Engagerade och glada elever värmer alla fröknars hjärtan! Vi fick prova på våra kunskaper i trafik under vår väg till biblioteket den här veckan. Vi korsade vägar, såg trafikmärken, pratade reflexer och några visade vad de hade på sina kläder som lyste eller reflekterade. Underbart att det vi belyser visar sig direkt i handling. Ni har säkert fått många förmaningar om hur viktigt det är att använda reflexer 😉

Kunskaper

Matematik

Nu tänker vi kring längd och att mäta, eleverna fortsätter  att jämföra och mäta längd och höjd och de introduceras till måttenheten meter. Eleverna får träna på att välja lämplig enhet, centimeter eller meter, för att mäta verkliga föremål. De får dessutom praktisk erfarenhet av att mäta längd och höjd, genom att bland annat mäta sin egen längd och föremål i klassrummet. De tränar på att läsa av och använda linjaler och måttband som mätverktyg. Eleverna uppmanas att göra uppskattningar innan de mäter den faktiska längden eller höjden för att få en känsla av vad de mäter och vilken måttenhet de bör använda. De får också träna på att jämföra och storleksordna utifrån längd och höjd, och använda begrepp som längre, kortare, högre och lägre. Kapitlet avslutas med problemlösning kopplat till vardagliga sammanhang. Eleverna använder blockmodellen för att synliggöra problemen och alla fyra räknesätt för att lösa uppgifterna.  Vi kan se på våra bilder hur kul vi har.

So/Svenska/ Grön Flagg

Nu har vi avslutat den fysiska delen med våra byggnader. Vi skapade ett samhälle med våra byggnader, med legobyggen, med klippta vägar och trafikmärken som vi lade på mattan i klassrummet. Vi fotograferade samhället så nu har vi en karta av samhället som vi ska använda i vårt fortsatta arbete med vårt Grön Flaggtema “Stad och samhälle”.  Vilken aktivitet det var och vad fantastiska våra samhällen blev. Eleverna har nu fått ta hem sina byggnader och sina trafikmärken.

No

Vi fortsätter arbeta med kroppen och vi är nu framme vid att ta oss an våra frågeställningar som utgår från elevernas egna frågor. Eleverna har fått välja ett arbetsområde utifrån sina intressen. Vi skapade grupper av dem som önskat samma område. Gruppen har fått skapa en egen presentation där de kommer att samla sina fakta och bilder. Vi har grupper som kommer att söka kunskap om örat, ögat, hjärtat, hjärnan, andningen, matspjälkningen. De har börjat med att titta i böcker och på en film från ur.se som heter Doktor Karins stetoskop som handlar om deras organ/kroppsdelar. Nu ska de få samla den fakta som de vill dela med sig av till sina kompisar i sin presentation. Vi har skapat en mall som de ska följa som stödstruktur.

 

Information

OBS! 

Skolan stänger tidigare 27/11 – Då skolans personal kommer att delta på en  Workshop med Afrovadå redan kl. 15.00 måste vi stänga skolan kl. 14.45. Vi hoppas på er förståelse för detta och ber om ursäkt för för att denna information av olika anledningar kommer sent. Om ni inte har möjlighet att hämta ert barn tidigare denna dag vill vi att ni kontaktar skolan, så hittar vi en lösning.

Om ni vill delta i denna spännande kväll ska ni anmäla er till Anna-Lena.B.Frölund snarast. Föräldrar är välkomna att delta kl.17.30-19.00.

Varmt välkomna!

Hälsningar

Anna-Lena B. Frölund

Skolförestållning i Gustavsberg 27/11

Måndagen den 27/11 är vi inbjudna att ta del av en skolföreställningen “Alice i Underlandet”, på Gustavsbergsteatern. Vi har elever i klassen som är med så det ska bli så kul att se den. Föreställningen är mellan 10-11.15. Vi behöver ta med oss matsäck eftersom det är under vår lunchtid. Skicka med en lunchmatsäck!

Blänkare!

8/12

Fredagen den 8 november ska hela Uranus till simhallen efter lunch. Vi är där hela eftermiddagen så det finns möjlighet att hämta direkt på plats. Mer detaljer kommer i veckobrevet veckan innan.

15/12

Fredagen den 15 december är det dags för skridskor. Kolla så era barn har skridskor som passar.  Detaljerad info kommer när vi närmar oss dagen.

V.47

Mån    Idrott båda grupperna, drama

Tis

Ons     Läxan in

Tors    Läxan ut, Bild gröna gruppen, engelska röda gruppen

Fre      Friluftsliv, Jösse och Affe lämnas in och går vidare till någon annan kompis.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg

/ Marie, Camilla, Desirée och Agneta

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']