Uranus veckobrev v 47

Hej alla Uranusfamiljer!

Nu börjar det lacka mot jul… På våra känslotavlor finns det många lila kort (längtanskort).
Ibland kan det finnas blå kort (ledsen), röda kort (arg), gula kort (glad), orolig (orange), eller grön (nöjd). Vi lär känna oss själva och varandra genom att använda våra tavlor. Vi tränar på att synliggöra både våra tankar och känslor för att utvecklas och lära oss tillsammans.

Nu är tanken att eleverna själva ska styra hur arbetet går vidare. Vi fick två nya känslokort under veckan som eleverna själva har önskat: orolig och längtansfull. Jag har hört från säker källa att det även har skapats känslotavlor hemma hos er.

 

Matematik
Vi har utforskat nya problem och undersökt hur division och multiplikation hänger ihop.
Nästa arbetsområde kommer att handla om att mäta längd och volym.

 

Friluftsliv
På tisdagen gick vi till raketen på Lemshaga. Vi fick se när Gottis använde ett stormkök för att koka te som alla fick smaka. Eleverna fick gå en tipspromenad som handlade om hälsa. Vi lekte en lek där vi fick träna på att kommunicera utan att prata med varandra.

  

 

Svenska
Vi har bl a läst i våra läsgruppsböcker och varit på biblioteket och lånat nya böcker. Tack för att så många kom ihåg att skicka med lånekorten. Biblioteksbesöken är alltid lika uppskattade och de ger verkligen läslust!

  

 

Faktatexter

Eleverna har fått läsa upp sina faktatexter som de har skapat i grupper, om de olika organen. Under onsdagen blandade vi röda och gröna grupperna och de fick presenter för varandra. De fick även ge respons; två stjärnor och en önskan.
Därefter fick de förbättra sina texter.
Under torsdagen fick eleverna skriva en egen faktatext om huden.

 

 

VIM-grupperna (Vi på Mellangården)
Vi gjorde olika övningar för att lära känna varandra ännu bättre. Eleverna fick ställa sig på ett led där man t ex skulle stå kortast först och längst sist. Det kunde också handla om antal syskon, hårlängd osv. Här krävdes samarbete och kommunikation. Vi spelade ett spel där eleverna fick svara på frågor om sig själva. Vi gjorde en samarbetsövning och en massagesaga.

 

 

Skola och hem

Hörlurar
Om ni har ett par extra hörlurar så får ni gärna skicka med dem till skolan.
Eleverna har ibland möjlighet att lyssna på ljudböcker om de vill.

Tips inför jullovet
Det vore jättekul om alla elever läser minst en bok under julen som de berättar om när de kommer tillbaka. Ofta är jullovet en tid då det kan kännas mysigt att krypa upp i en soffa eller sin säng och läsa på egen hand. Vi slår även ett slag för högläsning i familjen!

Magsjuka på skolan
Nu är det elever och personal som har fått magsjuka. Vi ber er därför vara extra observanta på hur era barn mår. Om de mår illa låt dem vara hemma. Om man väl har fått magsjuka ber vi er vara hemma 48h efter sista kräkningen. Vi ber er respektera och tänka på varandra för att stoppa spridningen.

Utflykt
På måndag den 26/11 kommer vi att åka till Gustavsbergsteatern för att se på baletten ”Nötknäpparen” där några av våra barn kommer att medverka. Vi kommer inte hinna tillbaka till lunchen så därför behöver barnen ha med sig en lunchmatsäck och en frukt. Vi undanbeder läsk, fika och godis.
Eftersom det är sovmorgon/fritids på måndagar så kommer följande att ske: Alla barn samlas senast kl 8:40 och går tillsammans från skolan kl 8:45. OBS! Mycket viktigt att komma i tid!
OM man vill lämna sitt barn direkt vid Gustavsbergsteatern behöver man meddela oss muntligt eller via mail. Då behöver man se till att barnet är på plats vid teatern kl 9:30.

JULLOV
Vi behöver få reda på om ditt barn är i behov av omsorg i form av fritids under jullovet. Ska ditt barn vara på fritids på jullovet ber vi dig att skriva in barnets aktuella tider i schoolsoft. Ska ditt barn däremot vara ledigt så ber vi dig ta bort eventuella tider och istället skriva ”ledig” under kommentar från vårdnadshavare.
Lemshaga fritids/fritidsklubb stängt: 27-28 december. Samt 7 januari.
Lemshaga fritids/fritidsklubb öppet: 21 december. Samt 2-4 januari.
Vi behöver få in ditt svar senast söndagen den 25 november, gällande 21/12 samt 2-4/1.
Detta gäller alla barn som är inskrivna på fritids.

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Kommande händelser:
26/11 Vi ser på föreställningen Nötknäpparen i Gustavsberg (medtag lunch)
13/12 Lucia-föreställning i Amfiteatern kl 8.00. Medtag sittunderlag.
20/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka
21/12- 7/1 Jullov (Fritids öppet från 2/1) Måndagen den 7/1 är fritids och skola stängt.

Blänkare:
På föräldramötet efter jul kommer föräldrakoordinatorerna ha en punkt kring insamlingar till klasskassan och hur vi ska göra detta utifrån Lemshagas vision. Vi vet att det finns olika meningar i detta ärende och det är viktigt att vi tar tid att diskutera detta så att alla kommer till tals.

 

Nästa vecka
Måndag: Vi ser ”Nötknäpparen” på Gustavsbergsteatern.
OBS! Vi promenerar från Lemshaga kl 8.45.
Ni som vill lämna era barn direkt på teatern måste meddela oss och vara där kl 9.30.
Tisdag: Bild, läsgrupper mm
Onsdag: Läsläxan förhörs, ny delas ut, kap 12
Torsdag: Engelska, kör mm
Fredag: Veckans elev, VIM. gruppen mm

 

Trevlig helg!
M v h Cissi, Sara, Lisen och Vincent

 

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.