Uranus veckobrev v.47

Hej alla härliga Uranusar!

Då var vi åter tillbaka efter att ha provat på hemstudiedagar. Efter återkoppling från er föräldrar så låter det som att det mesta har fungerat bra under föregående vecka. För oss känns det skönt att vara tillbaka till det normala samt att få träffa våra härliga elever. Denna veckas arbete har bjudit på begrepp som: läsförståelse, volym, deciliter, liter, Big Bang, samt nätvardag. Under fredagen fick eleverna även genomföra en brandövning. De klarade av den galant!

 

Kunskaper

Svenska

Arbetet med  Jakten på Jack fortsätter. Denna vecka fick eleverna istället för att lyssna på kapitlet, läsa det. Tillsammans  i sina arbetsgrupper fick de läsa veckans kapitel. Alla skulle vara delaktiga i  läsningen, mängden var dock valfri. Efter att de läst fick de öva på sin läsförståelse genom att svar på veckans frågor.

I Diamantjakten har vi arbetat med ordklassen substantiv. Vi tittade runt i klassrummet för att hitta olika substantiv och skrev sedan ner grundformen på tavlan.  Därefter ändrade vi grundformen t ex en båt – den båten – flera båtar – de båtarna. 

 

   

   

 

Volym – Singma

Förr veckan avslutade vi kapitlet längd och höjd. Efter en repetition på måndagen var det sedan dags att gå vidare till nästa kapitel, volym. Vi har under veckan uppskattat  volym genom olika enheter. Vi kom fram till att det är bra att använda sig av bestämda enheter såsom deciliter och liter

Rymden

Denna vecka har vi påbörjat vårt nya nya tema om rymden. Under veckans lektioner har vi diskuterat om hur det hela började. Vi började med VT-rutinen Zoom in, bakom den vita bakgrunden dyker en bild upp och den visar sig mer och mer. Vad visade bilden? Detta var något eleverna fick reflektera över, Vad ser du? Vad tänker de? Vad undrar de? Det visade sig vara Big Bang. Vi läste, såg film samt skrev om denna händelse. 

 

   

   

 

Vad är nätet?

Vi tycker att det är högaktuellt att diskutera om nätvardag med eleverna. Vi vet att det finns mycket positivt på nätet men att det även finns negativa delar. Vi kommer därför att arbeta med materialet, Lajka – för en schysst nätvardag. Målet med arbetet är att eleverna ska bli mer medvetna och i slutändan få en schysstare och tryggare nätvardag. 

Denna vecka har vi diskuterat frågorna; Vad är nätet? Vad man kan göra på nätet? Information för er föräldrar: https://lajka.prinsparetsstiftelse.se/foralder/  

 

 

Idrott

Här kommer en hälsning från Gottis gällande idrott och friluftsliv. Idrott friuftsliv åk 1-3

 

Hem och skola

Läxa:

 • Diamantjakten – läsebok kap. 11  “Inga elever i lärarrummet” s.62-67 samt läxboken s.13. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!

 

Information inför vecka 48:

Måndag: 

 •  

Tisdag: 

 • Skolan börjar kl.9.40. Idrott inne! Ta med idrottskläder och handduk. Inga inneskor behövs. 

Onsdag:

 •  

Torsdag: 

 • Läsläxan lämnas in.  
 • Friluftsliv – kläder efter väder! Eleverna ska ta med sig en frukt, vattenflaska och ett sittunderlag. 

Fredag: 

 • Läsläxan delas ut. 

 

Information från fritids:

 • Överdrag – Vi vill påminna om att överdrag är ett måste under denna period på året. Då vår skolgård är ganska lerig innebär det att många elever blir smutsiga om inte överdrag används. Mycket av vår undervisning både i skolan och på fritids sker på mattor och även i soffan/myshörnor vilket gör att överdrag är ett måste för att inte föra in leran längre in än till kapprummen. Så se till att ert barn har överdrag med sig till skolan!
 • Jullovsanmälan – Nu är det dags att göra sin anmälan på Schoolsoft inför jullovet. Skriv gärna Närvaro alt. Ledig. Sista dag för anmälan är 6 dec.

 

Kommande händelser:

 • 14/12 Lucia – i år kommer vi att fira Lucia i våra klassrum.
 • 18/12 – Julavslutning. Mer info kommer senare. 
 • 21-23/12 –  Fritids öppet (den 23/12 stänger fritids kl.15.00)
 • 4-5/1 – Fritids öppet (den 5/1 stänger fritids kl 15.00)
 • 6/1  – Hela skolan stängd
 • 7-8/1 Fritids öppet
 • 11/1 – Vårterminen börjar. 

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

10 kommentarer

Kommenteringen är stängd.