Uranus veckobrev v.47


Hej alla härliga Uranus familjer,

Sv – Instruerande texter

Instruerande texter, till exempel spelinstruktioner och arbetsbeskrivningar, och hur de kan organiseras med logisk ordning och punktuppställning i flera led. (Kursplan för Svenska, Centralt innehåll)

I kursplanen för svenska kan vi läsa i det centrala innehållet att vi ska kunna skriva en instruerande text där innehållet blir lätt för läsaren att förstå genom att det är organiserat i en bra ordning. Vi har därför under veckan skapat spel med spelinstruktioner där eleverna tillsammans i en liten grupp gemensamt har fått komma fram till hur deras spel ska gå till.

Vi började med att eleverna fick testa på Maries och Camillas spel som var att koda en väg genom “Uranus staden”  som vi under förra veckan skapade med hjälp av våra sommarhus, trafikskyltar och lego. Eleverna fick med hjälp av pilar skapa en hemlig väg på ett kodformulär som kompisen sedan skulle följa på spelplanen. Det var spännande att se hur eleverna lyckades skapa vägar och även lyckas hitta rätt.

    

Därefter fick eleverna i uppgift att skapa deras egna spel. Vi pratade först om olika typer av spel för att sedan fundera kring vad som brukade stå i en spelinstruktion. Inledningen av spelet där vi fick höra lite om spelets berättelse. Innehållet av spelet, antal spelpjäser, spelplan, spelkort. Instruktion av hur spelet går till här pratade vi om vikten att berätta vad vi ska göra i rätt ordning vilket vi visar genom att vi delar in det vi uppmanar läsaren i punktform.

Eleverna tyckte det var jätteroligt och tog sig ann uppgiften med många olika tankar kring hur de skulle skapa sitt spel. Det var även många som ville fortsätta skapa spel hemma vilket kändes väldigt roligt. Vi fortsatte sedan att spela våra spel tillsammans.

          

Information:

Lucia 2017
På Lemshaga finns sedan länge en tradition med ett stort Luciatåg. I år är Mellankören, Lilla kören och Pluto med! Även i år är det hela utomhus. Det är därför viktigt med flera lager under lucialinnet. Jag har elljus till alla stjärngossar och tärnor, men en del annat är det bra om eleverna kan få hjälp med hemifrån. Här kommer en checklista till luciatåget.
– 2 lager underställ minst (gärna ull)
– Ullstrumpor o varma kängor
– Strut men inte stjärna (pojkar)
– Glitter till hår och midja
– Fingervantar, gärna i en ljus grå, beige el vit ton
– Lucialinne i en storlek så man får plats med ett par underställ under. (billiga finns på Coop, Brisak, Rusta, Lindex, Kappahl, HM osv om man är ute i tid)
På onsdagen den 13/12 samlas Lilla kören och Mellankören kl 07.15 i musikladan!
Efteråt samlas vi igen i musikladan för att byta om och avsluta.
För föräldrar som skjutsar tidigt finns det kaffe i värmen i matsalen till självkostnadspris om man vill stanna o vänta in tåget.
Tack för er hjälp! /Jonas
Jullov 2017

Snart är det Jullov!
För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.
Fyll i formuläret i länken nedan. Kom ihåg att spara.
Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 4/12.
Fritids är stängt 22/12-29/12.
Fritids har öppet kl. 7.30-17.00 tisdag 2/1 – torsdag 4/1.
Dag före röd dag stänger fritids 15.00. Detta infaller fredag 5/1.
Mvh Fritids

https://goo.gl/forms/X0V1TNEaCsJEGcQV2 

Nästa vecka:

Alice i Underlandet

På måndag den 27/11 är vi inbjudna att ta del av en skolföreställningen ”Alice i Underlandet”, på Gustavsbergsteatern. Vi har elever i klassen som är med så det ska bli så kul att se den. Föreställningen är mellan 10-11.15. Vi behöver ta med oss matsäck eftersom det är under vår lunchtid. Skicka med en lunchmatsäck!

Måndagen den 27/11 skolan stänger 14.45,

Den 27/11 stänger skolan kl 14.45 då all personal är inbjuden till föreläsningen Afrovadå av skolledningen.

Måndag: Alice i Underlandet på Gustavsbergsteatern, medtag lunchmatsäck. Skolan stänger 14.45.
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag: Friluftsliv,

Blänkare

8/12

Fredagen den 8 november ska hela Uranus till simhallen efter lunch. Vi är där hela eftermiddagen så det finns möjlighet att hämta direkt på plats. Mer detaljer kommer i veckobrevet veckan innan.

15/12

Fredagen den 15 december är det dags för skridskor. Kolla så era barn har skridskor som passar.  Detaljerad info kommer när vi närmar oss dagen.

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']