Uranus veckobrev v.47

Hej alla i Uranus!

Tack för en rolig vecka!

Matematik

Ni kan räkna med mycket bråk en tid framöver! 

Vi har nämligen börjat på ett nytt kapitel i matten där vi introducerar begreppet bråk. Vi startade med att träna på att utgå från en hel och att dela i lika stora delar. Hur vet man att delarna är lika stora? Finns det fler sätt en ett?  Alla fick pröva själva med papper och saxar och diskutera med varandra och komma på fler lösningar. Vi fick lära oss hur man skriver en halv i bråkform.

Sedan provade vi att dela en helhet i fyra lika stora delar. Att en del kallas en fjärdedel och att alla dessa delar bildade en hel. Därefter lärde vi oss att uttrycka flera fjärdedelar i bråkform och använde oss av det när vi arbetade med olika problemlösningsuppgifter. Vissa tyckte det var spännande att utforska fler delar, så därför fick vi även exempel på till exempel åttondelar!

Svenska

Denna vecka har vi en ny text och denna gång var det en serie som hette ”Katten Nils”. Vi diskuterade på vilket sätt är bilderna viktiga i en serie? Vi har lyssnat, läst i par samt enskilt. Utifrån texten har vi arbetat med ordförståelse, hur olika ord för känslor kan uttryckas i bild samt stavning, adjektiv, vokaler samt dubbeltäckning.

Engelska

Eftersom det vara länge sen vi hade engelska så körde vi på med två engelska lektioner. Vi lärde oss ord på kroppsdelar genom att leka, sjunga, titta på film och arbeta med att skriva och göra övningar i vår arbetsbok. En övning tyckte barnen särskilt mycket om och det var när de skulle säga till varandra på engelska vilka kroppsdelar kompisen skulle rita på en tom kropp. Det blev riktiga fantasifigurer!

Hem och skola

Information från fritids:

Nu är det dags att anmäla era tider inför jullovet!

23/12 stänger kl.15.00. Den 2/1-22 öppnar vi igen och har öppet fram till skolstart. Vi vore tacksamma om ni fyllde närvaro/frånvaro så snart som möjligt! Två veckor innan lovet stänger schoolsoft för anmälningar.

Info från klassföräldrarna

Lördag 4 december bjuder klassföräldrarna in barn, pedagoger och föräldrar till en stunds mingel med korvgrillning och fika.

Vi ses utomhus på Ingarö spontanidrottsfält.
Det kommer finnas grillkorv med bröd, kaffe, te, dricka och fikabröd. Vi kommer ta ett ”frivilligt inträde” samt ha lite försäljning för att få in pengar till klasskassan. Vänligen anmäl er så fort som möjligt via länk i mail som skickades 21/11.

Vi hoppas att många har möjlighet att komma!

Hej alla luciasångare och luciasångarföräldrar!

Nu drar det ihop sig för lucia på Lemshaga. Vi har ganska få rep i år så det är jätteviktigt att du är med de gånger vi ses. Se även till att öva på de inspelningar som finns i körens Classroom!

Luciafirandet är kl 8.00-8.25. Lilla kören träffas i Villan kl 7.45, färdigombytt!

OBS! För er i lilla kören, läs all info i länken nedan!

Lucia info 2021

Vi ses! /Jonas

Julavslutning

Årets julavslutning firas den 22 December i Gustavsbergs kyrka och är uppdelad i tre sittningar.

Årskurs F-3 har avslutning kl 17.15-18.00.

På grund av kyrkans maxantal är tyvärr endast elever välkomna in i lokalen, vi har som hopp att kunna få till en storbildsskärm utanför, men tyvärr ingen tur ännu. Fika säljs av årskurs 5 utanför kyrkan.

Kommande händelser:

  • 13/12 – Vi firar Lucia i Amfiteatern. De elever som ska vara med i luciatåget (de som är med i kören denna termin) ses i Villan redan kl.7.40 (ombytta och klara). Mer information står ovan från vår musiklärare Jonas.
  • 22/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka.
  • 11/1 – Vårterminen startar.

Nästa vecka

Måndag- Morgonfritids/sovmorgon

Tisdag- Bild (gröna gruppen)

Onsdag- Idrott inomhus

Torsdag – Bild (röda gruppen) Läxan tillbaka

Fredag- Ny läxa delas ut

 

Vi önskar er en trevlig Helg!

 

/ Sara, Hanna och Mattias

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se

Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se

Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se

Fritids MG: 08-586 313 27

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.