Uranus veckobrev v.49

Hej alla Uranusfamiljer!

Vilket fint väder med snö och sol vi har haft! Dock kom fredagen som en chock med regn och halka. Många hade inga regnkläder eller ombyten. Så en vänlig påminnelse om att det alltid ska finnas på hyllorna!

 

Svenska

Vi har börjat på ett nytt kapitel med en ny text. Denna gång var det en förklarande faktatext ”Små kryp gör stor nytta”. Vi har arbetat med ordförståelse, läsförståelse samt stavning med ord, där “å-ljudet” stavas med o. 

Nu är tomtesagorna i full gång! Det är härligt att se hur mycket de här grupperna tycker om att skriva sagor och fantasin flödar. Det är allt från undervattenstomtar som bor i korallrev till godistomtar som smyger runt på nätterna. Vi försöker alltid att uppmuntra barnen att “bygga ut” sina sagor med beskrivningar och detaljer som gör att den som läser får fler inre bilder. 

 

Frisluftsliv

I tisdags startade vi dagen med att se på NO-TV och lära oss om friktion. Efter filmen sammanfattade vi det vi just lärt oss och gick sedan ut i backen och testade friktionen med stjärtlappar och madrasser. Solen sken och fast det var kallt (-14) var alla på toppenhumör och det blev en riktigt lyckad förmiddag. Många hade med sig något varmt att dricka vilket var mycket uppskattat bland barnen. 

Matematik

Den här veckan har vi fortsatt att arbetat med multiplikation och division. Vi har tränat på att multiplicera och dividera med 3 och byggt förståelse för treans multiplikationstabell genom att arbeta med konkret material och att se mönster i bilder och talföljder. 

Vi har tränat på att se samband mellan mellan räknesätten och hur de kopplas samman genom att skriva likheter utifrån talfamiljer. 

 

NO/SO

Väsen

Vi har fått lära oss om trollet och jätten. Vi fortsätter att titta på serien “Mytologerna” och läser ur boken “Nordisk mytologi” samt skriver egna faktatexter i vår bok. 

Engelska

Genom lekar, sång och övningar har vi arbetat med temat “food” på engelskan och lärt oss namn på olika frukter, grönsaker och mat. Vi har övat på fraserna “What do you like?” och att svara med “I like…”. 

Hem och skola

Information från fritids:

Nu är det dags att anmäla era tider inför jullovet!

23/12 stänger kl.15.00. Den 2/1-22 öppnar vi igen och har öppet fram till skolstart. Vi vore tacksamma om ni fyllde närvaro/frånvaro så snart som möjligt! Två veckor innan lovet stänger schoolsoft för anmälningar.

 

Lucia

Nu drar det ihop sig för lucia på Lemshaga. Vi har ganska få rep i år så det är jätteviktigt att du är med de gånger vi ses. Se även till att öva på de inspelningar som finns i körens Classroom!

Luciafirandet är kl 8.00-8.25. Lilla kören träffas i Villan kl 7.45, färdigombytt!

OBS! För er i lilla kören, läs all info i länken nedan!

Lucia info 2021

Vi ses! /Jonas

Kommande händelser:

  • 13/12 – Vi firar Lucia i Amfiteatern. De elever som ska vara med i luciatåget (de som är med i kören denna termin) ses i Villan redan kl.7.40 (ombytta och klara). Mer information står ovan från vår musiklärare Jonas.
  • 22/12 – Julavslutning kommer att ske i klassrummen.
  • 11/1 – Vårterminen startar.

Nästa vecka

Måndag- Vi firar Lucia i Amfiteatern kl. 08:00, lilla kören ses kl 07:40 i Villan (info ovan) och vi andra ses kl 8 i Amfiteatern.   Skoldagen slutar kl 12.45 (Fritids öppet som vanligt). (OBS! Ställs in vid regn, håll koll på Schoolsoft under söndagen)

Tisdag- Bild (gröna gruppen)

Onsdag– Jullunch. Idrott inomhus. Matteläxa delas ut.  

Torsdag – Bild (röda gruppen) Läxan tillbaka

Fredag- 

 

Vi önskar er en trevlig tredje advent!

 

/ Sara, Hanna och Mattias

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se

Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se

Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se

Fritids MG: 08-586 313 27

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.