Uranus veckobrev v.50

Hej alla barn och föräldrar i Uranus!

 

Skridskodag på Ekvallen

Vi hade en fin och härlig dag på Ekvallen. Förutom fri-åkning fick eleverna pröva på att ta sig fram på isdubbar, öva skridskoteknik samt leka lekar på isen. Köket bjöd på goda hamburgare. Uppskattad dag av både barnen och vi pedagoger!

NO

Nu har vi kommit igång med att hålla våra presentationer. Barnen är fantastiska på att prata inför grupperna! Vi övar på att prata med en tydlig röst i ett lagom tempo. Men lika viktig övning är att vi som publik ska vara riktigt bra lyssnare. Presentationerna avslutas med en “Kahoot”, en frågesport som barnen själv skapat. Det blir ett tillfälle för publiken att visa prov på vad de lärt sig. Barnen får sedan gruppens faktatext som de får sätta in i sin kroppen-bok och sedan skriva en fakta som de tyckte var extra intressant.

 

Bild

Nästkommande vecka får barnen gärna ta med sig sina fina målningar hem. Köp gärna en ram mått 40×48 så det får pryda en vägg hemma, eller bli en värdefull julklapp. Det ligger mycket arbete och engagemang i dessa bilder!

Matematik

Vi har avslutat kapitlet om mätning och börjat utforska vad volym är. Vi har uppskattat och jämfört volymen i tre olika behållare. Vi diskuterade vilken av behållarna som innehöll mest vatten och övade på att argumentera och förklara varför vi trodde som vi gjorde.

Eftersom vi har börjat med att utforska kring volym vill vi skicka med er en liten utmaning i helgen. Nu i juletid så bakas det ju mycket och vår utmaning är att barnen kan få vara med och baka hemma. Erfarenhet kring volym är perfekt att få genom bakning och barnen får se, känna och uppleva de olika volymenheterna. Sen får ni även en mysig stund tillsammans!

Lucia

Under torsdagen fick vi alla njuta av ett vackert luciatåg som gav oss massor av julkänsla. Tack Jonas och alla barn som var med!

Normer och värden

Denna fredag var det sista tillfället vi träffades i våra VIM-grupper för terminen. Tillsammans fick vi gå en tipsrunda i små grupper och svara på frågor om julen. Sedan fick vi dansa juldans!

Det betyder mycket för barnen och för oss pedagoger att vi får lära känna varandra över åldrarna. Vi tror på en större vi-känsla och att när man lär känna varandra så känner man sig tryggare. Vi ser fram emot att fortsätta nästa termin!

Övrig info

13/1 Julspel i Gustavsbergs kyrka

17/12 – Adventskonsert (Kören)

Måndagen den 17 dec kl 18.00 kommer vi ha en liten adventskonsert med skolans körer i musikladan.

Alla är välkomna men man måste ha biljett!

Det blir trångt men härligt! Från måndag den 3 dec kommer det finnas gratis biljetter på expeditionen för att vi inte ska överträda brandreglerna för musikladan (max 4 per familj).

Högstadiets kör Ladankören, mellanstadiets kör Mellankören och lågstadiets kör Lilla kören medverkar.

Välkomna!

20/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka 17.15

OBS! Ordinarie hämtningstid gäller. Alla föräldrar ansvarar för att ta med sig sina barn till avslutningen.

8/1 – Skolstart

Nästa vecka
Måndag: Sovmorgon/ fritids, skolan börjar 9:40
Tisdag: Julspel i Gustavsbergs kyrka
Onsdag: Ingen läsläxa delas ut. Jullunch serveras.
Torsdag: OBS! Avslutning kl 17:15 i Gustavsbergs kyrka
Fredag: Jullov!

Vi hoppas ni får en trevlig helg och en mysig tredje advent!

/ Sara, Cissi, Lisen och Vincent

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.