Uranus veckobrev v.50

Hej alla fantastiska Uranusar!

Nu är vi på slutspurten av höstterminen! I veckan har vi börjat ett nytt viktigt tema om Musikhjälpen 2020, multiplikation och division med talet 3, läst sista delen av Leia och björndjuren, fortsatt julsagoskrivandet samt haft en härlig dag ute med korvgrillning och lekar vid Scoutstugan. 

Kunskaper

Multiplikation och division 3 – Singma

I veckan har vi påbörjat det sista i kapitlet för det här året. I kapitlet fortsätter eleverna att arbeta med multiplikation och division. De kommer lära sig att multiplicera och dividera med 3 och bygger förståelse för treans multiplikationstabell. Detta genom att arbeta med konkret material och lära sig se mönster i bilder och i talföljder.

Eleverna kommer få träna på att använda olika strategier vid multiplikation och division med 3. De kommer också få öva på att se samband mellan räknesätten och visar hur dessa kopplas samman genom att skriva likheter utifrån talfamiljer. 

 

Friluftsliv

Det var dags för årets sista friluftsliv! Det avslutades uppe vid vindskyddet med lekar och korvgrillning. Gottis hade förberett så att vi kunde tälja våra egna grillpinnar.  Det hela avslutades med att vi grillade äpplen som vi doppade i kanel och socker. Mums!

  

 

Musikhjälpen 2020

Vi har i år valt att engagera oss i Musikhjälpen. Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008.​ Från den 14/12-20/12 kommer programmet sändas​ ​i​ 144 timmar direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år och årets tema är: “Ingen människa ska lämnas utan vård”. 

I programmet blir tre kända programledare​ (I år: Felix Sandman, Farah Abadi och Brita Zackari)​ inlåsta i en studio. Under veckan får de besök av engagerade människor som på olika sätt bidrar till kampen för årets tema. Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig, och som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen.

 

 

Vi har dels startat en Mellangårdsbössa som man kan skänka pengar till. Vi har även valt att engagera oss genom att auktionera ut två tavlor målade av Uranuseleverna. De fick måla fritt utifrån begreppen: medmänsklighet, allas lika värde, omtanke, kärlek, vänskap. Pengarna för auktionen på tavlorna går oavkortat till Musikhjälpen. 

Länk till Mellangårdens bössa: https://bossan.musikhjalpen.se/lemshaga-akademi-arskurs-f-3

Länk till Uranus auktioner:

https://www.tradera.com/item/344916/435353857/handmalad-tavla-av-elever-i-uranus-rod-pa-lemshaga-akademi

https://www.tradera.com/item/344916/435354492/handmalad-tavla-av-elever-i-uranus-gron-pa-lemshaga-akademi

 

Fritids

På lunchrasten under december månad har vi lucköppning. Årets aktivitetskalender har hittills bjudit på: Färgläggning, rörelsememory, hitta tomtens julpynt, lyckohjul, tomtegjympa m.m.

Hem och skola

Läxa:

 • Diamantjakten – läsebok kap. 14 “Dagboken” s.80-85 samt läxboken s.16. Läsläxan ska tillbaka på torsdag. Lycka till!

 

Information inför vecka 51:

Måndag: 

 •  Luciamys!

Tisdag: 

 • Skolan börjar kl.9.40. Hela Uranus har idrott tillsammans! Inget ombyte behövs.

Onsdag:

 •  

Torsdag: 

 • Läsläxan lämnas in.

Fredag: 

 • Julavslutning. Tyvärr kommer det inte att bli någon avslutning i kyrkan. Vi kommer istället att ha en gemensam avslutning i våra klassrum. Eleverna slutar dagen som vanligt kl.14. 

 

Kommande händelser:

 • 21-23/12 –  Fritids öppet (den 23/12 stänger fritids kl.15.00)
 • 4-5/1 – Fritids öppet (den 5/1 stänger fritids kl 15.00)
 • 6/1  – Hela skolan stängd
 • 7-8/1 Fritids öppet
 • 11/1 – Vårterminen börjar kl.8.20. 

 

Vi önskar er alla en trevlig tredje advent!

 

Ingela, Daniel, Christina och Vincent

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

vincent.karlsson@lemshaga.se

Mellangården: 08-586 313 12

Fritids: 08-586 313 27

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.