Uranus Veckobrev V.50

Hej alla Uranusfamiljer!

Nu närmar vi oss jullovet. Underbart med lite snö så vi hoppas vi får behålla den. Våra elever är så glada över snön och går gärna ut på rast. De åker kana och bygger av den snö som finns. Hoppsan! Nu är det bara is överallt. Jag började skriva på brevet i början av veckan 😉

Normer och värden

Måndagen denna vecka började med en fadderträff. Det var många nervösa, pirriga och förväntansfulla elever som kom till skolan. Vi började morgonen med en gemensam lektion i idrottsalen med Gottis. Både den röda och gröna lekte lekar tillsammans. Därefter var det dags för fadderträff. Vi var inbjudna till ladan för en frukost och samtal. Några elever i åk 7 hade kommit tidigare till skolan för att baka scones till sina fadderbarn. Vi blev bjudna på smörgås, ost och skinka till pålägg och valfri dryck (te eller juice). Eleverna berättade om sitt pågående arbete i So, om barn på flykt, medan de åt frukost tillsammans.

   

Därefter gick vi in i idrottsalen och dansade tillsammans. Lite pirrigt var det men mest kul. Vi gjorde en utvärdering dagen efter med hjälp av en VT-rutin som heter “tug-of-war”, dragkampen. Eleverna fick skriva en reflektion på en post-it lapp som de sedan placerade på en linje med + och -. Var mötet bra satt de lappen närmast + och hade det varit mindre bra satt de lappen närmare -. De motiverade sina svar genom reflektionen på lappen. Nu ska vi lämna dem till våra faddrar så de vet vad de gjorde bra och vad de kan göra bättre nästa gång för att få till fina möten.

Lucia

Onsdagen kom med lite kyligt väder på morgonen. Det var en fin morgon och finare blev den när vi fick ta del av Lemshagas luciatåg. Vilka sångare vi har på skolan! Det var så stämningsfullt och fantastiskt.

Kunskaper

Svenska / So

Den här veckan har vi haft mycket för oss och vad passade bättre än ett sista besök på biblioteket för den här terminen. Eftersom vi åkte skridskor på fredagen så åkte vi dit med hela gänget på torsdagen. Nu fick vi ytterligare ett tillfälle att tänka kring säkerhet och faror som finns i trafiken. Vi samtalade om vad som är skillnad nu när det är snö och halt. Vi var tvungna att hålla i varandra hårt när vi gick hem eftersom regnade och blåste en hel del. Våra elever och vi lärare var verkligen tappra idag!

Våra elever tar så fint ansvar så det är en enkel sak för oss att åka med alla. Vi lämnade våra böcker och lånade nya så vi har böcker när vi kommer tillbaka efter lovet. Många lånade böcker att ta med hem över lovet.

No 

Vi har fortsatt arbeta med våra organ i kroppen. Grupperna har nu skrivit och ritat om sina organs utseende och funktion. De har ritat för hand men de har även använt en app från Ne.se som heter “berätta”. I den kan vi skriva, rita och fota in egna bilder etc. När eleverna själva ritar och formar sitt organ får de en större förståelse för hur det ser ut och de ser mer detaljer genom att skapa det själv.

Det är nu dags att fundera på hur de ska skapa organen som ska sitta i våra skelett som finns i klassrummen. Under torsdagen nästa vecka kommer Mia och Camilla tillsammans med våra elever skapa organen i gips.

Friluftsliv

Vi fick ytterligare ett tillfälle till att träna oss i att vara ute i trafiken. Vi åkte under fredagen till Gustavsberg och Ekvallen för lite skridskoåkning. Åk 1-3 var där men vi åkte dit och hem vid lite olika tider eftersom det är svårt att få plats på bussen annars.

Det finns vissa saker som vi alltid gör på idrotten och två av dessa saker är att simma och att åka skridskor. Vi har under friluftslivstiden tränat på båda sakerna vilket är fantastiskt att vi har möjlighet till på nära håll.

Vi åkte skridskor, lekte, grillade korv och knöt skridskor för glatta livet 😉 Vi hade dessutom sådan tur att vi var själva på hela isbanan.

Information

Skolavslutning

På torsdag är det skolavslutning i Gustavsbergs kyrka. Vi på Mellangården har avslutning kl.17.15- 18. Vi sitter klassvis tillsammans i kyrkan. Våra körelever kommer att sjunga på avslutningen. Eftersom det är mycket folk både inne och utanför kyrkan har vi valt att önska varandra god jul i klassrummet tidigare under dagen. Det är svårt att samla alla och många elever ska vara på sina syskons avslutning så det är bättre på detta sätt tänker vi.

V.51   ( Marie ledig hela veckan )

Mån  Adventssamling i Ingarö kyrka

Tis

Ons  Kören har genrep

Tors  Skapande i klassrummet med Mia och Camilla,  Skolavslutning  i Gustavsbergs kyrka kl.17.15-18

Fre  Jullov!

Tack för en härlig vecka

Jag, Marie, tackar för denna termin och önskar er alla en god jul och ett gott nytt år. 

/ Marie, Camilla, Desirée och Agneta

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']