Uranus veckobrev v.50

Hej alla i Uranus!

Veckan började med Lucia. Vilket fantastiskt uppträdande ni i lilla kören bidrog till. Vi som tittade på var mycket imponerade av era insatser. Det blev en fin start på veckan och efter alla vårdnadshavare och övriga åskådare hade lämnat gick vi till klassrummen och lyssnade på vår kalender och åt pepparkakor. Köket bjöd även på ett gott julbord under onsdagen!

 

Matematik

Under veckan har vi arbetat med volym där vi har har övat på att mäta och jämföra volym i liter och deciliter. Vi har pratat om begreppen rymmer och innehåller som vi sedan övat på i olika uppgifter. Vi har arbetat praktiskt och tillsammans uppskattat hur mycket olika behållare rymmer. Under veckan fick alla med sig en läxa hem att öva vidare på att uppskatta och mäta volym. 

Vi har även arbetat med längd och höjd och då med måttenheterna meter och centimeter. Barnen fick arbeta i singma boken och även med hjälp av måttband mäta olika föremål i klassrummet. Genom att själva mäta får de öva på att läsa av och använda måttband. Vi har även tränat på att jämföra och storleksordna utifrån längd och höjd, och använda begrepp som längre, kortare, högre och lägre. 

SO/NO

I veckan avslutade vi vårt arbete med nordisk mytologi och väsen. Eleverna fick denna gång skriva om sitt eget fantasiväsen och måla det. Fantasin flödade och vi fick läsa om både onda och goda väsen med flera olika egenskaper, utseenden, styrkor och svagheter. 

 

Svenska

I läsresan har vi i läseboken fortsatt med kapitlet “små kryp som gör stor nytta”. I arbetsboken har vi övat vidare på adjektiv och pratat om att de går att komparera, t.ex. Glad, gladare, gladast. Kapitlet avslutades med att eleverna fick skriva egna förklarande texter om lövets kretslopp.

Idrott

På idrotten i veckans blev det mångas favorit aktivitet skeppsbrott. Den här gången med lite fler utmaningar.

 

Hem och skola

Som smittläget ser ut nu så önskar vi inga vårdnadshavare in i våra lokaler. Behöver ni hämta kläder eller annat får ni be era barn eller personal på skolan om hjälp.

Information från fritids:

Snart är det dags för jullov men innan det önskar vi att ni tömmer era hyllor i kapprummen, ta gärna med en påse/väska och ge till ert barn, eller be någon av oss i personalen om hjälp då vi önskar att ni stannar utomhus på grund av smittorisken.

Vill även påminna om att den 23/12 stänger fritids kl.15.00. Den 2/1-22 öppnar vi igen och har öppet fram till skolstart .Även den 5/1 stänger fritids klockan 15:00.

Kommande händelser:

  • 22/12 – Julavslutning kommer att ske i klassrummen. Vi slutar kl.14. (Fritids öppet som vanligt)
  • 11/1 – Vårterminen startar.

Nästa vecka

Måndag- Dans (röda gruppen).

Tisdag- Friluftsliv. Packa gärna med något varmt att dricka och en frukt. 

Onsdag– Idrott, julavslutning i klassrummet.  

Torsdag – Fritids stänger 15.00

Fredag-  God Jul!

 

Vi önskar er en trevlig fjärde advent!

 

/ Sara, Hanna och Mattias

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se

Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se

Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se

Fritids MG: 08-586 313 27

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.