Uranus veckobrev v.51

Hej alla fantastiska Uranusar!

 

När fjärde ljuset brinner, vi hämtar julegran och alla barnen räknar dan före dan före dopparedan. Nu är det dags för ett efterlängtat jullov. Året som varit har inte varit som något annat år och vi är alla välförtjänta av lite ledighet. Vi vill med detta brev tacka för en lärorik och rolig termin. 

Veckan började med ett annorlunda luciatåg. Skolan bjöd på festis, lussebulle och en clementin. Detta passade vi på att mumsa på när vi tittade på den filmen som skolans körer har gjort tillsammans med Jonas, vår musiklärare. Eleverna har tillsammans gjort pepparkaksbyar i kartong. Dessa fick pryda våra klassrum. 

Ännu är det inte för sent att vara med att bidra till förmån för Musikhjälpen med årets tema, Ingen människa ska lämnas utan vård. Mellangårdens bössa är i denna stund uppe i 3050 kr. Auktionen för elevernas tavlor är fortfarande igång och avslutas på söndag. Just nu är buden uppe i 230/430kr.  

Länk till Mellangårdens bössa: https://bossan.musikhjalpen.se/lemshaga-akademi-arskurs-f-3

Länk till Uranus auktioner:

https://www.tradera.com/item/344916/435353857/handmalad-tavla-av-elever-i-uranus-rod-pa-lemshaga-akademi

https://www.tradera.com/item/344916/435354492/handmalad-tavla-av-elever-i-uranus-gron-pa-lemshaga-akademi

 

 

   

 

 

 

Julsagor

Denna vecka har eleverna fått skriva och ritat klart sina julsagor. Eleverna har fått läsa upp sin berättelse för en klasskompis. Tanken var att vi skulle ha läst upp dem för Pluto men på grund av den ökade smittspridningen avstod vi från det. Vi är så stolta över deras arbete med dessa sagor.

 

Singma – 3:ans multiplikation- och divisionstabell

Vi har nu arbetat klart med bok 2A och ser fram emot att börja med 2B nästa termin. Denna vecka har vi arbetat klart med kapitlet multiplikation och division med 3. 

 

Idrott

Denna vecka hade vi gemensam idrott. Gottis bjöd på olika lekar; Saffransbullen, 24-leken, Juldans, klä julgranen m.fl. Som avslut fick eleverna ta fram alla madrasser och lektionen avslutade med att vi tittade på Trolltyg i tomteskogen

 

   

   

   

   

   

 

Jullovsgåtor

Under jullovet vill vi uppmuntra eleverna till läsförståelse på ett traditionellt sätt, genom att lösa julrim och gåtor. På https://www.jagharläst.se kommer det varje dag under jullovet att publiceras en ny gåta (23/12-7/1). Varför inte utmana familjen och se vem som kommer på gåtan först. Lycka till! Jullovsgåtor 2020

 

Information om matsalen

Nästa termin kommer det att ske en förändring kring vår matsal och våra mattider. Tältet kommer att tas bort och elevernas mattider kommer att ändras med ca 5-10 minuter. Detta för att möjliggöra att alla elever ska kunna äta i matsalen utan trängsel så vi kan fortsätta att förhålla oss till de direktiv som är kring Covid 19.

 

Ny elev efter jullovet 

I veckan har vi tackat av vår kompis Matheus som ska byta skola efter jul. Vi önskar honom lycka till i framtiden! Det innebär att det kommer att börja en ny elev efter jul. Vi vet inte i dagsläget vem det är men oavsett behöver vi förbereda på oss att välkomna en ny kompis till Uranus!

 

Diamantjakten och Singma

Eleverna har fått med sina böcker hem för att repetera/göra klart. Matteboken kan stanna kvar hemma men Diamantjakten tar ni med er till skolan när vi ses igen den 11 januari.

 

Kommande händelser:

  • 21-23/12 –  Fritids öppet (den 23/12 stänger fritids kl.15.00)
  • 4-5/1 – Fritids öppet (den 5/1 stänger fritids kl 15.00)
  • 6/1  – Hela skolan stängd
  • 7-8/1 Fritids öppet
  • 11/1 – Vårterminen börjar kl.8.20.
  • 13/1 – Fritids stänger kl.15. Pedagogerna har gemensam planering

 

Vi vill tacka för en lärorik och lustfylld termin. Dessutom vill vi tacka för den fina julpresent vi fått av er elever och föräldrar. Tack!

Nu tar vi jullov och vilar vi upp oss och tar nya tag inför vårterminen som börjar måndagen den 11/1 kl.8.20. 

 

 

 

Vi önskar er alla en God jul och ett Gott nytt år!

 

Daniel, Ingela, Christina & Vincent

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.