Uranus veckobrev v.7

Hej alla familjer i Uranus!

 

Tack för en fartfylld vecka! Det känns härligt att vi nu kunnat ta oss utanför Lemshaga och fått åka både skridskor och gå på teater under veckan.
Vi startade veckan med att uppmärksamma alla hjärtans dag. Vi målade kort och hjärtan där vi alla skrev något vi själva är bra på. Eleverna fick även göra en uppgift där de skulle hitta likheter tillsammans med en klasskompis och vi hittade många likheter hos varandra.

 

Svenska

Denna vecka har vi fortsatt att lära oss om verb, men även hur vi kan böja dom. Hur ändrar sig ett verb när man pratar om något som man gjorde igår, idag eller har gjort?

 

Vi fick även läsa en beskrivande text om solen. I en beskrivande text får man veta fakta om något och bilderna har ofta en viktig roll för förståelsen. Därefter fick barnen samla ord och skriva en egen text med fakta om månen.

 

NO

Experiment är verkligen något barnen älskar och denna vecka undersökte vi vad som sjunker/ flyter i vatten. Föremålen vi testade var potatis, äpple, blyertspenna, gem, pingisboll, och på barnens önskan ett ihopknycklat papper. Först fick de skriva sina hypoteser. Vilka kommer flyta och vilka kommer sjunka? I samlingen pratade vi om varför de trodde så. Det blev mycket resonemang om föremålens storlek, tyngd, vad de bestod av osv. 

Friluftsliv

Vi hade en härlig dag tillsammans på Ekvallen. Tack alla föräldrar som kunde lämna era barn på plats och hjälpte till med att snöra skridskor m.m. Till allas förvåning stötte vi på en hockeylegend, Börje Salming! Han stannade en stund och pratade med barnen och gav dom skridskotips. 

Skolteater

Världens mesta Ester var en teater som handlade om vänskap, relationer, sanningar, lögner, familj och trygghet. Ester är ny i klassen och Signe tycker att hon är lite spännande. Ester har en nyckel runt halsen och hon får gå hem helt själv. Hennes mamma är skådespelare och bor i New York.

Skola och hem

 

Skridskodag på Ekvallen för Mellangården 24/2

På torsdag den 24/2 kommer vi på Mellangården att ha en heldag på Ekvallen. Denna dag skulle vi önska er hjälp med att skjutsa sitt barn till Ekvallen där pedagoger finns på plats från kl.8.20. Om ni mot förmodan inte kan skjutsa ert barn kan man självklart lämna på skolan senast kl.8.20.

Eleven ska ha med sig skridskor, hjälm samt dryck och frukt. Tänk på att det är eleven själv som ska klara av att bära packningen. Till lunch kommer vi att grilla hamburgare.

Skolan har några extra skridskor som man kan låna om man inte har några egna. Fråga gärna någon klasskompis om man har något extra par skridskor att låna ut.

Vi kommer att ha några extra aktiviteter för de som inte kommer att åka skridskor.

Vi önskar gärna några föräldrar som kan tänka sig att hjälpa till på Ekvallen.

Dagen på Ekvallen avslutas kl.12.00. Ni har möjlighet att hämta ert barn vid Ekvallen annars följer eleven med tillbaka till skolan och fritids.

 

OBS! Informationen skickas även ut till er via mail. Där ska ni få svara på frågor så vi vet hur ert barn tar sig till och från Ekvallen samt om utrustning finns. Svara gärna så fort ni har möjlighet.

 

Ändring i schemat

Det har blivit en förändring i schemat för Uranus. Vi har därför bild varannan torsdag. Vårt friluftsliv har flyttats till torsdagar jämna veckor.

 

Kommande händelser:

  • v.8 – 24/2 Skridskor på Ekvallen. Ta med en frukt/smörgås och varm dryck.
  • v.9 – Sportlov
  • v.15 – Påsklov

 

Nästa vecka

Måndag- Sovmorgon/ fritids

Tisdag- Kör

Onsdag– Idrott, engelska

Torsdag –Skridskodag på Ekvallen, ta med en frukt/ smörgås och varm dryck. Läxan lämnas in.

Fredag-  Ny läxa, veckans elev

 

Vi önskar er en trevlig helg!

 

/ Sara, Hanna och Mattias

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se

Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se

Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se

Fritids MG: 08-586 313 27

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.