Uranus veckobrev v 7

Hej alla i Uranus!

Vänliga veckan och alla hjärtans dag… denna vecka har varit extra varm och kärleksfull!

Friluftsliv

Gottis har till allas glädje dragit igång pepedemin på hela skolan! Det kommer från Generation Pep som kronprinsessparet drog igång med målsättningen att engagera hela vårt svenska samhälle att röra oss mer. Vi sitter alldeles för mycket och nu kommer mycket forskning som visar att det är nödvändigt att vi rör oss mer om vi vill leva länge och vara friska! Därför har vi börjat med små rörelsepauser varje dag för att få upp vår puls och därmed främja allas hälsa. Vi vill även gärna engagera er föräldrar att vara med på detta med era barn. Ta tillfället vid reklampauserna vid fredagsmyset och kör några övningar! Kolla gärna in klippet nedan:

https://www.facebook.com/generationpep/videos/314533242286187/?v=314533242286187

I tisdags så hade vi en underbar dag då vi först pratade om islivräddning och vad man ska tänka på när man är ute på isen. Vi skapade i grupper olika planscher som vi ska sätta upp.

Sedan gick vi ut på en långpromenad med små stopp för olika övningar i solen. En övning med 10 repetitioner, 10 olika övning= 100 rörelser.

 

 

Matematik

Vi har fortsatt att arbetat med hundratal, tiotal och ental men även pratat om talens historia och historiska talsymboler. Vi har lärt oss om vad Egyptierna, Babylonerna och Mayaindianderna hade för talsymboler och hur vårt talsystem har utvecklats. Barnen tyckte det var väldigt spännande och vi försökte använda oss av våra nya kunskaper genom att skriva hemliga tal till varandra med de olika talsymbolerna. Även sidoanvisningarna i matteboken ville barnen att vi skulle skriva upp med de olika historiska talsymbolerna.

NO/SO

Vi har denna vecka fått lära oss om jätten. En av nordens äldsta väsen och överlägset största. En del jättar kan bli så stora att de kan kliva över ett berg med bara ett enda steg! De tål inte ljudet av kyrkklockor och därför bor de flesta nu i Dovrefjell i Norge. Jättar är även lite korkade och lättlurade, men superstarka. Förr i tiden trodde man att stora stenbumlingar i närheten av kyrkor var stenar som jättar hade försökt kasta mot kyrkan för att få bort oljudet. En del trodde även att så kallade jättegrytor, stora runda gropar i bergen var spår efter att jättar lagat mat där.

Normer och värden / Alla hjärtans dag

I torsdags var det alla hjärtans dag och denna dag hade våra “Tryggisar” planerat några saker för alla barn. Vi fick skriva hjärtan med uppåtpuffar på och ge till våra tryggisar som bjöd dem på kärleksmums. Efteråt sattes alla dessa hjärtan upp på olika planscher som nu pryder mellangården. Tryggisarna ordnade även en gemensam lek på gården, “hjärtkull”, väldigt uppskattat! Tack alla tryggisar!

Övrig info:

Allaktivitetsdagen blev framflyttad och är därför på onsdag den 20/2. 

Vi ses i klassrummet som vanligt på morgonen och avslutar dagen i vanlig tid. Mellis kl 14.00.
De som spelar badminton och gruppen som pysslar och bakar äter lunch på skolan. Vandringsgruppen och skridskogruppen ska ha med sig matsäck. (Vandringsgruppen får korv och bröd från skolan.) Länk nedan till info.

Mellangårdens allaktivitetsdag 13 februari

Biblioteksböcker

På grund av ändrade besökstider så har vi inte kunnat besöka biblioteket i Brunn så ofta som vi kanske önskat. Därför har säkert några av er hemma fått påminnelse om att ni har böcker som behöver lämnas tillbaka. Det är ingen fara, vi kommer åka till biblioteket på torsdag nästa vecka den 21/2 och då kommer böckerna att lämnas åter.


Nästa vecka:

må: Sovmorgon/fritids
ti: NO/Bild, drama
ons: Allaktivitetsdag
to: Läsläxan lämnas in, ingen ny läxa delas ut under lovet. Kör
fre: Veckans elev: Bella och Emelie

 

Trevlig helg!

Sara, Cissi, Lisen och Vincent

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.