Uranus veckobrev v.8

Hej alla härliga familjer i Uranus!

 

Tack för en fin vecka tillsammans och för en superhärlig skridskodag tillsammans i torsdags! Istället för läsläxa denna vecka så skickar vi med ett sportlovsbingo som vi hoppas ger mysiga lässtunder under sportlovet!

 

Svenska

Nu var det dags för en ny text i Läsresan, “Dex- en superhjälte med hjärta”. Det är en fantasiberättelse om en envis hund med stora drömmar som bestämmer sig för att bli en superhjälte. Vi samtalade kring vad olika ord i berättelsen betydde, så som kvarteret, partner och svävande. Vi arbetade även med läsförståelsefrågor. Orden som vi skulle öva på att stava var ord som stavas med ck efter korta vokaler. 

Matematik

Vi har fortsatt med subtraktion och addition med talen upp till 100 och fokuserat på uppställning, både med och utan växling. Vi arbetar med konkret material så vi får en förståelse för vad som sker när till exempel entalen inte räcker och vi måste växla ett tiotal till ental.

Under kommande veckor kommer vi att arbeta med klockan lite extra. Dena vecka sjöng vi klock-sången, spelade klock-bingo och tittade på ”tidsakuten” från UR.

Lilla aktuellt

Ingen kan undgå veckans händelser i Ukraina. Barnen har kommit med många frågor, funderingar och tankar under veckan. Därför har vi idag, fredag tagit oss tid att lyssna till Lilla aktuellt skola där de tar upp just vad som har hänt. Vi tittade tillsammans på en världskarta för att se vart Ukraina ligger i förhållande till Ryssland, Sverige och andra länder och tog oss tid att prata om det barnen ville lyfta.

Idrott

Denna vecka bjöd Mattias på en av barnens favoriter, hinderbana!

Skridskodag på Ekvallen

Under torsdagen hade vi en härlig skridskodag på Ekvallen.Vi åkte massor av skridskor, men dagen bjöd även på skridskoskytte (med ärtpåsar), islivräddning och lek. Till lunch fick vi goda grillade hamburgare, tack köket!

 

Info från fritids

Hej alla!

Onsdag den 9/3 stänger fritids kl 13:00.

Detta för att alla pedagoger har en gemensam halv planeringsdag.

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

Kommande händelser:

  • onsdag 9/3 stänger skola och fritids klockan 13:00
  • v.15 – Påsklov

 

Vecka 10

Måndag- Sovmorgon/ fritids

Tisdag- Kör

Onsdag– Idrott, Obs! Skola och fritids stänger kl 13:00

Torsdag – Läsläxan lämnas in. Friluftsliv, packa gärna med något varmt att dricka, sittunderlag och en frukt.

Fredag-  Ny läsläxa, veckans elev

 

Vi önskar ett härligt sportlov!

 

/ Sara, Hanna och Mattias

Sara Sandström, sara.sandstrom@lemshaga.se

Hanna Svedlund, hanna.svedlund@lemshaga.se

Mattias Olsson, mattias.olsson@lemshaga.se

Fritids MG: 08-586 313 27