Uranus Veckobrev v.8

Hej alla fantastiska Uranusfamiljer!

Nu är det dags för lite lov. Vad härligt att solen börjar visa sig och att vi har snö inför lovet. Vi ser fram emot en sportig vecka med mycket utevistelse så kanske vi kan få bukt med alla “virusar” som härjar just nu. Vi hoppas ni som ligger hemma frisknar till och får njuta av lovet.

Kunskaper

So/ svenska

Vi har nu gått vidare i vårt projekt om “Vår värld”. Vi har skapat en fysisk tidslinje för att synliggöra hur jordens utveckling sett ut. Vi har med ett rep mätt upp de olika tidsperioderna för att se hur de förhåller sig till varandra. Vi börjar bakifrån så vi har tagit oss från “Big Bang” sedan Prekambrium, Kambrium, Ordovicium och är nu på väg mot Silur. Eleverna har skapat en liknande tidslinje med hjälp av en toalettrulle, en lång pappersremsa och silkepapper. Början av rullen är “Big Bang”. Fråga era barn så kanske de kan berätta om vad som var det viktigaste som hände under de olika perioderna. Innan vi skapade vår tidslinje tittade vi på ett ur.program som handlar om en kille som heter Jack. Han är på ett besök på Naturhistoriska museet med sin klass. Han går från klassen och får ta del av en resa genom dessa tidsperioder med hjälp av olika föremål som finns på museet. Efter filmen samtalade vi om vad vi sett. Vi samlade fakta som vi skrev in i våra So-böcker. Vi ritade sedan bild som passade texten.

Svenska / stavning

Vi har tänkt en hel del kring ng-ljudet. Vi har tagit reda på hur ord med ng-ljud stavas. Vi har tittat på en del ur serien bokstavslandet som handlat om ng-ljudet.  Eleverna har tillsammans eller enskilt skapat ng-ljuds sagor. Sagorna har vi läst upp så kompisarna fått ta del av dem, verkliga mottagare.

Vi avslutade veckan med biblioteksbesök så vi kunde byta ut våra böcker.

Matematik

Vi fortsätter tänka kring addition med växling.  Vi använder uppställning med minnessiffra. Viktigt att lära oss vad minnessiffran betyder, vilket värde den har beroende av plats. Det är inte bara en etta utan den har ett värde, ett tiotal eller ett hundratal i detta fall. Vi utforskar och delar med oss av våra strategier. Vi har även synliggjort det vi gör med konkret material.

Nu är det dags att träna lite huvudräkning igen så vi har börjat köra Vektor vilket våra elever tycker är väldigt roligt nu när de har tagit ett steg till i sin utveckling.

Grön flagg – uteklassrum /  friluftsliv

Härligt när vintern bjuder på kyla så vi kan använda isen som finns så nära oss. Vi åkte skridskor och lekte i snön tillsammans. Ännu ett tillfälle att träna sig i att knyta skridskor och att hjälpa varandra. Eleverna har på idrottstimmen haft lektion i isvett. Viktigt att veta hur du hanterar och beter dig ute på isen. Åk aldrig ensam, ha med dig rätt utrustning, var förberedd på det som kan hända, träna på att använda hjälpmedel. Våra elever tar detta på riktigt allvar och gör alltid sitt bästa. Vi låter bilderna tala för hur det var.

Information

Ny lärare i grön

Som ni vet vi det här laget så slutar Marie i april. Det är nu klart att det är Eva Lorne som tar över klassen fram till sommaren. Eva är välkänd av barnen och är redan idag med oss vissa tillfällen. Det tycker vi känns som en bra ersättare. Välkommen Eva!

Föräldramöte

Nu är det dags att bjuda in er alla till föräldramöte. Ni är välkomna till Mellangården  onsdagen den 21/3 kl.17.30-19

Varmt välkomna!

V.10

Mån  Idrott båda grupperna, drama

Tis

Ons  Läxan in (tidslinjen)

Tors  Läxan ut

Fre  Friluftsliv, Jösse och Affe lämnas ut

 

Tack för en fantastisk vecka och vi hoppas ni får ett underbart lov

/ Marie, Camilla, Desirée, Agneta och Bettina

2 kommentarer

  • Det ska bli roligt att få Eva som ny lärare i klassen, jag ser fram emot att ha matte med Eva.
    Det var kul att åka skrid på skön
    Helsnig från Giusy och Lorenzo

  • Det ska bli roligt att få Eva som ny lärare i klassen, jag ser fram emot att ha matte med Eva.
    Det var kul att åka skrid på skön
    Hälsnig från Lorenzo och Giusy

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']