Uranus veckobrev vecka 45

Hej alla i Uranus

Så härligt att få träffa er igen efter lovet och få höra allt roligt ni har varit med om både här på Lemshaga och hemma.

SO – Trafik

I kursplanen för Samhällskunskap står det i det centrala innehållet att undervisningen ska ta upp Trafikregler och hur man beter sig i trafiken på ett säkert sätt.”  I Uranus har vi därför under veckan tittat på några program ur serien “Gatsmart” för att lära oss mer om trafiken. Detta då det blir allt mörkare ute, vilket gör att vi behöver vara lite extra uppmärksamma i trafiken samt klä oss rätt för att synas så bra som möjligt. Vi har nu tittat och samtalat om hur vi säkrast tar oss över vägen på olika sätt beroende på hur trafiken ser ut. Vi har även uppmärksammat reflexen och hur viktig den är för att faktiskt kunna synas samt vad vi bör tänka på när vi cyklar. Några av eleverna som cyklar till skolan är väldigt bra utrustade har vi uppmärksammat under veckan då de har både reflexväst och hjälm på. Eleverna fick även små uppdrag under veckan att undersöka vilka i familjen som hade reflexer samt om deras cyklar var rätt utrustade med reflexer, lampor, ringklocka och bra bromsar.

    

Då vi tittat och samtalat fick alla elever skriva ned sina tankar om vad de tyckte var viktigast att tänka på när de är ute i trafiken. Eleverna har även börjat samtala om att de skulle vilja skapa Uranusvägen något som de kommer ihåg från Neptunus då vi arbetade med programmering och Neptunusvägen. Så just nu har vi börjat skapa trafikmärken till det samhälle som är påväg att byggas upp. Spännande att se hur det kommer att utvecklas under nästa vecka.

     

No – Kroppen

Då eleverna tyckt det varit spännande med ett stort skelett så har vi nu börjat bygga upp en kropp. Eleverna fick därför under fredagen i uppdrag att bygga två skelett tillsammans en in till grön och en till röd. Skeletten kommer nu vara det som håller upp vår kropp och skyddar våra framtida inre organ som vi under nästa vecka kommer börja undersöka närmare kring och under de kommande veckorna få skap.

Normer och värden – Tryggisar på Mellangården,

Under fredagen har Mellangården haft sitt första Tryggismöte där elever från Neptunus, Uranus och Saturnus sågs för att samtala om hur det fungerar på Mellangården. Inför detta möte hade alla klasser på Mellangården fått i uppdrag att samtala om dessa frågor:

Hur är en bra kompis?

Hur är man en bra kompis på sociala medier?

Vad kan man göra om någon i ens närhet är ensam?

Vad kan man göra om man känner sig ensam?

Vart känner du dig mindre trygg på skolan?

Hur kan vi tillsammans göra så att du känner dig tryggare på den platsen?

Det var spännande att få höra eleverna berätta vad de samtalat om i klasserna och få hör deras tankar kring hur vi nu ska gå vidare på Mellengården. Nästa vecka kommer eleverna i Tryggisgruppen att få presentera för deras klass vad vi samtalade om samt utföra deras första uppdrag.

Tryggisgruppen kommer även sätta upp dokumentation från deras möte så att alla har möjlighet att se.

Nästa vecka

Måndag: Idrott och drama
Tisdag:
Onsdag: Kör
Torsdag: Gröna gruppen åker till biblioteket, Engelska för de gröna och bild för de röda.
Fredag: Röda gruppen åker till biblioteket, Friluftsliv

Viktig information:

Måndagen den 27/11 Skolan stänger 14.45,

Den 27/11 stänger skolan kl 14.45 då all personal är inbjuden till föreläsningen Afrovadå av skolledningen. Om ert barn behöver tillsyn så hör av dig till oss så ska vi försöka ordna med detta.

Fritids informerar:

Fritids brev november 2017.

Tack för en trevlig vecka,

Camilla, Marie, Desirée och Agneta

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']