Uranus veckobrev vecka 49

Hej alla härliga Uranus familjer,

Tack för ännu en fantastisk vecka tillsammans med era barn, nedräkningen har påbörjats inför julens höjdpunkter med våra uppdrag och uppåtpuffar som eleverna har skrivit till varandra under förra veckan. Morgondagens (lördagens) uppdrag är att hjälpa till med dukningen så hoppas ni får lite hjälp där hemma!

Idrott

Det var ett glatt gäng som i fredags tog sig till Gustavsberg för att visa upp sina simkunskaper för Gottis och få möjlighet att bada tillsammans i bassängerna på Gustavsbergsbadet. Vi hade en härlig stund tillsammans och många glada skratt. Så härligt att kunna få möjligheten att göra detta tillsammans med era barn.

Matematik-Bråk

Denna vecka har vi börjat fundera och reflektera kring matematikens bråk. Att dela upp en helhet till mindre delar som är exakt lika stora. Vi har delat upp en helhet till halvor, fjärdedelar och tredjedelar. Vi har undersökt hur vi kan dela upp en helhet med hjälp av att vika papper på så många olika sätt som möjligt för att skapa halvor, fjärdedelar och tredjedelar. Allt för att visa på att delarna kan se olika ut men delarna är alltid lika stora då vi pratar om delar i bråk. Vi har även nämnt ord som täljare och nämnare.

Vi fick under torsdagen i uppgift att utforska kring problemet:

             

Eleverna funderade här som vanligt tyst för sig själv för att sedan dela med sig av deras tankar med varandra i par för att sedan kunna presentera deras reflektioner till hela gruppen. Vi kunde här se hur vårt material i matematik verkligen utmanar alla elever utifrån sin nivå. Materialet har ingen begränsning då frågorna är så väl genomtänkta att utmana alla då vi inte ber om en lösning utan så många olika lösningar som möjligt. Vilket gjorde att torsdagens matematik lektion hamnade tillslut i lösningar där eleverna omvandlade bråk till procent samt använde sig av addition med bråk och även subtraktion. Det är så roligt att se hur eleverna hittar så många olika lösningar tillsammans.

Vi fortsatte veckan med att fundera kring tredjedelar.

  

  

   

Sv – Alice i underlandet

Eleverna har under veckan fått läsa upp sina berättelser för varandra. Kompisarna har lyssnat och reflekterat över vad de fått höra. En kommentar som Siri uttryckte under läsningen i den röda gruppen var:

Ellen du har rösten som en riktig sagoberättare. Du kan verkligen skriva berättelser.

Tänk att få en sådan “uppåtpuff” efter att fått läsa upp sin berättelse.

 

Nästa vecka:

Måndag: Idrott grön, Fadderträff 9.40-10.30 (ingen idrott för röda gruppen) Sista drama lektion var förra veckan så ingen drama under eftermiddagen.
Tisdag: Extra luciarep för de som är med i kören
Onsdag: Lucia kl: 8.30 Se Jonas inlägg om du är med i luciatåget så att du är förberedd inför denna dag. Uranus kommer gemensamt gå ned till amfiteatern kl 8.20.
Torsdag: Bild för de röda och Engelska för de gröna
Fredag: Skridskor se info nedan.

Skridskor 15/12
Fredagen blir en gemensam skridskodag för Mellangården åk 1-3. Vi kommer denna dag åka skridskor, leka och grilla korv tillsammans på Ekvallen i Gustavsberg. Vi åker med bussen från Lemshaga kl: 9.38 och återkommer till skolan strax efter kl.13. Inför denna dag är det bra om du har haft möjlighet att se över skridskor och hjälm så att allt passar. Skolan kommer att bjuda på gillad korv med bröd till lunch i Gustavsberg, mellis kommer serveras på skolan som vanligt. Vi ber dig ta med en frukt, smörgås varm dryck, en liten fika (en bulle eller två kakor) samt vatten för att kunna fylla på med energi och vätska under dagen. Vi ser fram emot en härlig dag tillsammans.

Tack för en härlig vecka tillsammans,

Camilla, Marie, Desirée och Agneta

10 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']