Uranus veckobrev vecka 5

Hej alla kära Uranus familjer,

Denna vecka fick ett litet sorgset avslut men allt här i livet har en mening och det är hur vi tar emot och går vidare som har betydelse. (Era barn kan berätta samt så kan ni läsa ett mail från Marie samt ligger även som nyhet på school soft om vad vi fick höra under fredagen.) Vi kommer få ett fantastiskt år i Saturnus i Villan tillsammans det har vi alla lovat och eleverna har så många fantastiska idéer kring hur det ska bli vårt bästa år tillsammans här på Mellangården.

“Vi kommer vara bra förebilder” “Vi kommer hjälpa varandra” “Vi ska hitta på roliga projekt” “Vi ska ordna mysiga tillfällen där vi får vara tillsammans” Var några av de tankar inför året i Villan som eleverna uttryckte under vår samling om året i Villan.

Eleverna är så omhändertagande, ansvarstagande och ser sitt år som äldst på Mellangården som en utmaning som de kommer lyckas med. Vilket är helt fantastiskt att se.

Ponyo och klippan vid havet

Fredagen gav möjlighet till biobesök på Gustavsbergsteatern. Vi hade en mysig stund tillsammans och alla gjorde sitt bästa både på biografen och under vår lunch på teatern.

  

  

  

SO/NO/SV – Vår värld

Under veckan har vi fått fler tankar kring hur vår värld skapades och vem vet hur allt egentligen gick till. Vi har fått höra bibelns skapelseberättelse, den nordiska mytologins skapelseberättelse samt den vetenskapliga berättelsen där allt bara bildades från en explosion. Tänk att vi alltid har förundrats över vår universum och hur allt egentligen skapades.

Eleverna har ritat och skrivit utifrån vad de har hört och sätt och fått dramatiserat framför sig med trumma, tamburin och ficklampa. Vi har även sätt filmer för att få höra se hur allt går till.

Detta då vi vet att vi alla tar in kunskaper på olika sätt.

               

Information:

Utvecklingssamtalsdag 7/2

Denna termin kommer det vara utvecklingssamtal under en hel skoldag den 7/2.
Dagen kommer att vara en kombinerad utvecklingssamtalsdag och studiedag där ni som förälder och elev behöver närvara för samtal. Tider för utvecklingssamtal kommer läggas upp för bokning i schoolsoft.

Fritids har öppet kl. 7.30-17.00

Allaktivitetsdagen 13/2

Den 13/2 är det allaktivitetsdag på Lemshaga. Mellangårdens pedagoger har satt ihop olika aktiviteter som du kan välja under denna dag. Du väljer själv vad du är intresserad av att hitta på denna dag utifrån de aktiviter som erbjuds, se alla aktiviter i bilagan nedan. Du hittar även en länk som du senast måndag 5/2 ska gått in på för att gjort dina val. Du har ett förstahands val och ett andrahands val.

Allaktivitetsdagen 13 februari 2018 val av aktiviteter

Anmälan för aktivitet senast 5/2

Nästa vecka:

Måndag: Idrott, drama
Tisdag:
Onsdag: Studiedag/utvecklingssamtal antingen är du ledig eller på fritids.
Torsdag: Ta gärna med två toarullar till dagen och prata gärna om vilket stjärntecken du tillhör.
Fredag: Friluftsliv

Ta hand om er så ses vi nästa vecka

Camilla, Marie, Agneta, Desirée och Bettina

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']