Uranus veckobrev vecka 51

Hej alla härliga Uranus elever och föräldrar,

Nu har vi ett härligt jullov framför oss och vi hoppas ni alla får träffa tomten eller någon av hanns hjälpredor. Vi har under veckan samtalat om julen och på olika sätt fått uppleva julens magi. Vi tackar er alla för de fantastiskt fina julklappar vi har fått och önskar er en riktig god jul och gott nytt år.

Julspel i Ingarö kyrka,

På måndagen så åkte vi buss till Ingarö kyrka för att ta del av den kristna tron krig den första julen. För att eleverna lättare skulle förstå julspelet så samtalade vi först om julen och varför du och jag firar jul. Vi kom även in på vad det var som gjorde julen så där speciell. För att alla skulle få möjlighet att skriva ned sina tankar och kanske även kunna få utveckla andras tankar så gjorde vi Visible thinking rutinen Griffeltavlan. Här fick eleverna göra flera gemensamma tankekartor där alla fick möjlighet att fylla i sin del. Därefter fick alla berätta något som de tyckte stämde in på julen utifrån vad som stod på deras tankekarta.

   

Väl framme i kyrkan fick vi uppleva den första julen för sisådär 2000 år sedan. Det var ett ett fantastisk julspel där vi fick uppleva hur det gick till samt delta själva genom att få sjunga med. Här kommer några bilder från julspelet, fråga gärna ditt barn om julspelet.

           

 

NO – Vår kropp växer

Vi har under veckan fått fundera kring hur vi skulle kunna bygga våra organ med hjälp av olika material men framförallt av gips. Vi hade fantastisk kreativitet och det var roligt att se hur eleverna använde sin kreativitet i sitt arbete samtidigt som de pratade om all den fakta som de kände till. Diskussionerna var många …

Vi ska göra tarmarna och de är 8 meter oj då måste vi fingervirka 8 meter tillsammans. Om vi det är vi fyra så får vi göra 2 meter var.

Ska vi göra alla nerver? Oj hur kan vi göra de?

Men vart är lillhjärnan någonstans på hjärnan.

Vi måste ha två hjärnhalvor.

Då måste vi göra 20 tänder är det ok om vi bara gör fyra?

Vi hoppas efter lovet kunna sätta upp alla organ på vårt fina skelett som vi tidigare skapat med hjälp av pinnar.

          

 

 Julavslutningen i Gustavsbergs Kyrka

Nobelpriset i Fantasi och Kreativitet

Årets nobelpris i fantasi och kreativitet på Mellangården gick till Signe Hutter i Uranus röd.

Signe tilldelades priset då hon på egen hand utvecklat ett redan bra koncept till något ännu bättre. Hon har vågat blanda in nya smaker och dessutom gjort hälsosamma val samt lyckats fånga essensen av julen.

Vill även tacka vår fantastiska kör med alla dess solister ni var som vanligt helt otroliga! 

Viktig information:

 

Under julledigheten kommer vårt städbolag göra det bästa för att våra kapprum ska vara så fina som möjligt när vi kommer tillbaka igen i januari. Vi  hoppas därför att ni har hunnit plocka hem allt på hyllan så att de kommer åt att torka överallt. Det som finns i våra berömda klädkorgar samlas under ledigheten in av Jörgen (vaktmästare) och förvaras en tid på skolan för att sedan lämna skolan förgått. Så vi hoppas du har hunnit titta igenom korgen annars får du be Jörgen om hjälp nästa år och leta i skolans gemensamma klädhög. Här är det vi idag hittade i Uranus två klädkorgar.

 

Vi ses igen måndag den 8 januari med nya härliga tag.

Vecka 2

Måndag: Idrott för alla
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Friluftsliv

En liten julpresent från oss till alla elever:

Ni som inte kunde närvara under torsdagen har självklart en julpresent som väntar då vi ses igen nästa år.

Jul är en tid där stjärnor glittrar och ljusen lyser i alla hem och hus. 
Det är precis vad vi tänker om er:
Ni är våra glittrande stjärnor som lyser så klart.

God jul och gott nytt år
Önskar 
Camilla, Marie, Desirée och Agneta

3 kommentarer

  • Tusen tack för ännu en fin termin på Lemshaga!
    Vi är så glada att ha barnen här och ni tar så väl hand om dem, är imponerad över allt de lär sig!
    God Jul!

    Wilma m familj

  • Signe m familj säger:

    Tack för den här terminen och för allt våra barn får lära sig, vara med om och uppleva. Ni är fantastiska. Önskar alla en god jul och ett gott nytt år!

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']